کد خبر : 270458
انتشار : ۱۴۰۲/۰۸/۲۳ - 11:52
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

غذای کپک زده را بو نکنید

اگر غذای کپک زده را بو کنید در خوشبینانه‌ترین حالت دچار واکنش آلرژیک خواهید شد ولی در برخی موارد ممکن است اسپورها یا قارچ سیاه وارد بدنمان شود که منجر به عفونت نادری به نام mucormycete ها شود که اسپورها وارد سوراخ‌های بینی، سینوس‌ها، چشم و حتی مغز می‌شود.

غذای کپک زده را بو نکنید

به گزارش سایت خبری مدارا؛ سلامت نیوز نوشت: غزاله اسلامیان درباره کپک روی نان و یا سایر مواد غذایی مواردی را مطرح کرد و گفت: کپک‌ها قارچ‌های میکروسکوپی هستند که بعد از تشکیل کلونی روی مواد غذایی و تولید اسپورهای رنگی قابل دیدن می‌شوند، هیچ پژوهشی تا به امروز دقیقا مشخص نکرده که چند گونه کپک وجود دارد ولی تعداد آنها بیش از ۳۰۰ هزار گونه تخمین زده می‌شود.

او با اشاره به اینکه برخی از کپک‌ها ممکن است سمی تولید کنند که به آن مایکوتوکسین گفته می‌شود، ادامه داد: معروفترین مایکوتوکسین‌ها آفلاتوکسین‌ها هستند که عمدتا توسط aspergillus flavus تولید می‌شوند و البته سرطانزا هم هستند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی‌، اضافه کرد: سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد تخمین زده که یک چهارم کل محصولات کشاورزی در دنیا آلوده به مایکوتوکسین‌ها هستند.

وی با اشاره به اینکه اسپور کپک‌ها مثل قاصدک در هوار شناورند و منتقل می‌شوند، توضیح داد: اگر غذای کپک زده را بو کنید در خوشبینانه‌ترین حالت دچار واکنش آلرژیک خواهید شد ولی در برخی موارد ممکن است اسپورها یا قارچ سیاه وارد بدنمان شود که منجر به عفونت نادری به نام mucormycete ها شود که اسپورها وارد سوراخ‌های بینی، سینوس‌ها، چشم و حتی مغز می‌شود.

اسلامیان هشدار داد: مبتلایان به دیابت، بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی و بیماران دریافت کننده کورتون در برابر این عفونت آسیب‌پذیرترند؛ بنابراین هیچ وقت نباید غذای کپک زده را بو کنند.

شلغم پنی‌سیلین دارد؟
وی در پاسخ به این سوال که آیا واقعا شلغم پینی‌سیلین دارد یا خیر؟، گفت: پنی‌سیلین به گروهی از آنتی‌بیوتیک‌ها گفته می‌شود که از کپک‌های پینی‌سیلیوم به دست می‌آیند و در کنترل عفونت‌های باکتریایی موثرند، بنابراین این ماده در درمان سرماخوردگی نقشی ندارد چون سرماخوردگی عفونتی ویروسی است نه باکتریایی.

وی افزود: گاهی اوقات عفونت‌های باکتریایی هم اصطلاحا سوار یا همراه این عفونت ویروسی می‌شوند که به صورت گلودرد چرکی و یا عفونت سینوس‌ها خود را نشان می‌دهند که در این صورت پنی‌سیلین ممکن است موثر باشد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه در توضیح اینکه شلغم نوعی سبزی ریشه‌ای است که به طور سنتی برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود، ادامه داد: علت تاثیر شلغم در سرماخوردگی‌ها این است که هر یک گرم شلغم، ۸۵ میکروگرم لوتئین و ۲۰ میکرومول گلوکوزینولات دارد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، خاطرنشان کرد: تحقیقات گواه این موضوع است که لوتئین خاصیت ضد ویروسی، ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد و گلوکوزینولات‌ها هم خواص ضد التهابی قوی دارند که باعث کاهش التهاب گلو، حفره دهان و سینوس‌ها می‌شوند.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اسلامیان در پایان، تاکید کرد: شلغم پنی‌سیلین ندارد ولی در برطرف کردم علامت‌های سرماخوردگی و بهبود وضعیت بیمار می‌تواند تاثیر مثبت داشته باشد.

اخبار مرتبط:
توضیح وزیر بهداشت درباره حذف ارز ترجیحی دارو: ارز ترجیحی نوع یک (۴۲۰۰ تومان) برای دارو از سال گذشته حذف شده بود / برای سال آینده هم کما فی‌السابق با ارز ترجیحی نوع ۲ و پرداخت دارویار عرضه خواهد شد
توضیح وزیر بهداشت درباره حذف ارز ترجیحی دارو: ارز ترجیحی نوع یک (۴۲۰۰ تومان) برای دارو از سال گذشته حذف شده بود / برای سال آینده هم کما فی‌السابق با ارز ترجیحی نوع ۲ و پرداخت دارویار عرضه خواهد شد

دکتر محمدرضا ظفرقندی در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «با توجه به مطالب مطرح شده در برخی رسانه‌ها در مورد حذف ارز ترجیحی دارو، توضیحا لازم به ذکر است، ارز ترجیحی نوع یک (۴۲۰۰ تومان) برای دارو از سال گذشته حذف شده بود و برای سال آینده هم کما فی‌السابق با ارز ترجیحی نوع ۲ و پرداخت دارویار عرضه خواهد شد.»

غذاهای فوق فرآوری‌شده ممکن است باعث تحریک یا تشدید پسوریازیس شوند
غذاهای فوق فرآوری‌شده ممکن است باعث تحریک یا تشدید پسوریازیس شوند

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد روزانه غذاهای فوق فرآوری‌شده ممکن است در شروع یا تشدید بیماری خودایمنی پوستی پسوریازیس نقش داشته باشد.

۱۲ % مرگ در ایران ناشی از آلودگی هواست
۱۲ % مرگ در ایران ناشی از آلودگی هواست

محمد صادق حسنوند رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در حال حاضر آلودگی هوا مهمترین عامل خطر محیطی است، یعنی مهمترین آلودگی محیط زیستی است که نه فقط سلامت مردم کشور ما بلکه سلامت مردم جهان را به خطر می اندازد، بر اساس رتبه بندی هایی که وجود دارد از بین عوامل خطر و ریزفاکتورها آلودگی هوا جزو چهارمین عامل خطر است، حتی گاهی سومین عامل هم شناخته می شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است