کد خبر : 267041
انتشار : ۱۴۰۲/۰۸/۰۳ - 10:57
دسته‌بندی : اسلاید، سیاسی
چاپ

تقی آزادارمکی: آقایان در دانشگاه‌ها به جای استاد، مداح می‌خواهند که فقط به‌به و چه‌چه کند

یک جامعه‌شناس سرشناس گفت: وقتی به جای اساتید، چهره‌های بی‌ارتباط به ساحت دانشگاه وارد این نهاد می‌شوند، این مسئله نتیجه‌ای جز مضمحل شدن علم و دانش را به دنبال نخواهد داشت. این تلقی وجود دارد که در دانشگاه‌های ما، علم و دانش اهمیتی نداشته و آقایان کسانی را می‌خواهند که فقط با به‌به و چه‌چه به مداحی بپردازند.  

تقی آزادارمکی: آقایان در دانشگاه‌ها به جای استاد، مداح می‌خواهند که فقط به‌به و چه‌چه کند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ امتداد نوشت: تقی آزادارمکی، جامعه‌شناس و استاد برجسته جامعه‌شناسی دانشگاه، درباره جریان خالص سازی در دانشگاه ها وافزایش مهاجرت ایرانیان گفت و گو کرده است وی ضمن برشمردن تبعات و پیامدهای این دو رویه تلخ در جامعه ایران، اظهار داشت: اثرات این دو مسئله در جامعه، بدون تردید متعدد و متکثر خواهد بود. امری که اولین سطح اثر آن در روحیه اساتید و فعالین دانشگاهی بوده و وحشت و ناامنی شغلی را به دنبال دارد که به تبع آن، افراد خواسته یا ناخودآگاه دست به خودسانسوری می‌زنند. در نهایت نیز، ما با این رویکرد، برخی از اساتید دغدغه‌مند را نیز به افراد بی‌اعتنا نسبت به مسائل کشور و جامعه بدل می‌کنیم.

این مسئله سبب می‌شود که جامعه از سرمایه و فرصت استفاده از نیروهای نخبه تحصیلکرده محروم مانده و جامعه و نظام تخصصی کشور از این بابت متضرر و دچار آسیب شود. نکته دیگر اینکه، افراد متخصص متبهری که احتمالا ممکن است با نظام زاویه‌ یا نقدی داشته باشند با مشاهده این رویکرد و روند، اساسا از ورود به عرصه انتقال دانش صرف‌نظر کنند.

در مجموع دانشگاه با این رویکرد آسیب اساسی دیده و ساحت نوآوری و خلاقیت در این عرصه از دست خواهد رفت. نهایتا باید منتظر دانشگاهی باشیم که به جای اساتید برجسته، عده‌ای کارمند و کارگزار نظام در آن فعالیت کنند.

وقتی به جای اساتید، چهره‌های بی‌ارتباط به ساحت دانشگاه وارد این نهاد می‌شوند، این مسئله نتیجه‌ای جز مضمحل شدن علم و دانش را به دنبال نخواهد داشت. این تلقی وجود دارد که در دانشگاه‌های ما، علم و دانش اهمیتی نداشته و آقایان کسانی را می‌خواهند که فقط با به‌به و چه‌چه به مداحی بپردازند.

در عین حال، شاهد سیلی از مهاجرت افراد به خارج از کشور هستیم که ظاهرا تشدید شده است. این مسئله، نشانگر آن است که جامعه ناآرام بوده و در حالت عدم وجود اطمینان اجتماعی، فروریخته است. وقتی در محلی بلایای طبیعی مثل زلزله یا سیل آمده و یا درگیر جنگ شود، افراد از آن خارج می‌شوند.

این مسئله نشان‌دهنده آن است که در جامعه انفجاری صورت گرفته و همه را از جای خود کنده است. امر تلخی که افراد، راه حل برون‌رفت از شرایط را مهاجرت از کشور می‌دانند. این، یک رویکرد بسیار، بسیار بدی است که در ایران جاری و ساری شده است.

اثرات این ناامنی و بی‌اعتمادی که یک یا دو روزه حل نمی‌شود. بلکه این بی‌اعتمادی در جامعه، نسلی را آواره و ویران می‌کند. ضمن اینکه، سرمایه بزرگی که در کشور به سختی به دست آمده به آسانی خارج و مورد استفاده کشورها و جوامع دیگر قرار می‌گیرد.

بر خلاف تصور رایج، نیرویی که از کشور مهاجرت می‌کند نیز تا حدی دچار ویرانی می‌شود. چرا که او نیز عادت کرده در این جا رشد و تمام علائق و انگیزه خود را در مملکت خود بارور کند.

از همه مهم‌تر اینکه، جامعه از گوناگونی نیرو و نیروهای متخصص متعدد خارج شده و به یک جامعه یکرنگ، یکدست، ضعیف و ناتوانی بدل می‌شود که هر آن ممکن است دچار آسیب جدی‌تری شده و فروپاشی اساسی در آن رخ دهد.

از این سو، نظام نیز بر این تصور است که سرمایه انسانی مجانی در کشور تولید شده و باقی خواهد ماند. دانشگاه‌های ما بیش از اندازه نیروی متخصص تولید می‌کنند. به عبارت دیگر، برخی آقایان فکر می‌کنند که نیروی متخصص به اندازه کافی هست، هرکس نخواست برود!

اما آگاهی ندارند که وقتی سرمایه‌های انسانی متخصص از کشور بروند، بقیه را هم با خود خواهند برد. نظام سیاسی در ظاهر فکر می‌کند که اگر موجی از متخصصین نیز از کشور بروند، مشکل خاصی پدید نخواهد آمد. اما در نهایت، متاسفانه باید گفت که با ادامه این روند در نهایت، نظام تخصصی در ایران دچار انحطاط و ورشکستگی بنیادین خواهد شد.

اخبار مرتبط:
نویسنده روزنامه کیهان: قالیباف می‌توانست زندگی مرفهی داشته باشد، اما یک زندگی معمولی دارد / پژو پارس هم دارد / مسائل فرزندانش هم ربطی به او ندارد
نویسنده روزنامه کیهان: قالیباف می‌توانست زندگی مرفهی داشته باشد، اما یک زندگی معمولی دارد / پژو پارس هم دارد / مسائل فرزندانش هم ربطی به او ندارد

سعدالله زارعی نوشت: منزل قالیباف در شهرک شهید دقایقی است. من منزل او نرفته ام اما منزل شهید سلیمانی ، منزل آیت الله موحدی کرمانی و منزل محسن رضایی که کاملا" شبیه منزل قالیباف است رفته ام و انصافا" منزل متعارفی است که سپاه در اختیار آنان قرار داده است

۲۶۲ مدافع حقوق بشر ایرانی خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند / ما با مَردم فلسطین اعلام همبستگی می‌کنیم
۲۶۲ مدافع حقوق بشر ایرانی خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند / ما با مَردم فلسطین اعلام همبستگی می‌کنیم

۲۶۲ فمینیست و مدافع حقوق بشر با امضای بیانیه‌ای خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند. آنان در این بیانیه تاکید کرده‌اند «صلح بدون عدالت نمی‌تواند وجود داشته باشد، پس از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که در راستای پایان دادن به اشغال‌گری و ایجاد صلح عادلانه برای فلسطینی‌ها مطابق با استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر تلاش کند.».

امام‌جمعه شیراز: سند ۲۰۳۰ بچه‌ها را لیبرال و دموکراسی‌خواه بار می‌آورد
امام‌جمعه شیراز: سند ۲۰۳۰ بچه‌ها را لیبرال و دموکراسی‌خواه بار می‌آورد

نماینده ولی فقیه در استان فارس خواستار پاسخگویی مناسب به انتظار جامعه دینی برای تحول نظام آموزش و پرورش به سوی جهانی اسلامی شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است