کد خبر : 263172
انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۳۱ - 13:35
دسته‌بندی : اصفهان
چاپ

کاروانسرای «گبرآباد» پنجمین اثر میراث جهانی کاشان است

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان گفت: کاروانسرای تاریخی «گبرآباد» قمصر به عنوان پنجمین اثر شهرستان کاشان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

کاروانسرای «گبرآباد» پنجمین اثر میراث جهانی کاشان است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ احمد دانایی نیا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در چهل و پنجمین کمیته میراث جهانی یونسکو که از ۱۹ شهریور به میزبانی عربستان سعودی آغاز شده است، ۵۰ میراث فرهنگی و طبیعی از بیش از ۴۰ کشور برای ثبت در فهرست جهانی یونسکو نامزد شده‌اند که ثبت کاروانسراهای تاریخی ایران یکی از آنها است.

به نوشته مهر؛ وی ابراز داشت: ۵۴ کاروانسرا متعلق به ۲۴ استان به عنوان بیست و هفتمین اثر از ایران در فهرست یونسکو ثبت جهانی شد که نام «کاروانسرای شاه عباسی گبرآباد قمصر کاشان» نیز در بین این ۵۴ کاروانسرا به چشم می‌خورد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ثبت پنج اثر در این شهرستان در فهرست میراث جهانی یونسکو را نشانه تاریخ و تمدن کهن این منطقه دانست و تصریح کرد: بیش از این روش سنتی بافت فرش کاشان‌، باغ تاریخی فین، مراسم سنتی_مذهبی قالیشویان مشهد اردهال و شهر جهانی نساجی سنتی در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده بود و اکنون با ثبت کاروانسرای شاه عباسی گبرآباد قمصر تعداد آثار ثبت شده شهرستان کاشان در یونسکو به پنج رسیده است‌.

وی کاروانسرای گبرآباد را یکی از مهمترین بناهای تاریخی متعلق به دوره صفوی در مسیرجاده ابریشم دانست و گفت: کاروانسرای تاریخی گبرآباد یکی از بناهای کاروانی بین راهی دوره صفویه در مسیر تاریخی اصفهان_ ری و در فاصله پنج کیلومتر شهر قمصر واقع شده است.

دانائی‌نیا افزود: کاروانسرای گبرآباد، بر فراز ساختمان اصلی کاروانسرا یک نیمه گنبد قرار دارد که داخل آن با رنگ‌های سیاه، زرد و آبی قاب‌سازی و زینت داده شده است.

وی خاطرنشان کرپ: برج‌های دو سمت نمای شمال دروازه را با همان ارتفاع متصل و ادامه داده‌اند و برجی که در طرف مغرب است و از یکی از سطوح پخ یک سرپوشیده ۵ ضلعی راه گرفته دارای یک محل چهار گوش است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: برجی که در سمت مشرق جای دارد و ترتیب ورود آن مشابه با برج اولی است ولی محدوده چهارگوش آن با سه دهنه باریک که در آنجا تعبیه شده چشم‌اندازی به روی دره دارد و دیوارهای این بنا از آجر ساخته شده است و سرسرای ورودی مستطیل و پوشش آن به صورت یک گنبد کم خیز بر روی چهار پخ بر چهار زاویه فضای میان هشتی استقرار یافته است.

وی گفت: این بنای ارزشمند تاریخی در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۵۴ با شماره ۱۰۹۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

اخبار مرتبط:
احیای زاینده‌رود نیازمند مدیریت یکپارچه و حمایت وزارت نیرو است
احیای زاینده‌رود نیازمند مدیریت یکپارچه و حمایت وزارت نیرو است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تأکید بر ضرورت احیای زاینده‌رود و مدیریت یکپارچه منابع آبی، از مسئولان وزارت نیرو خواست به حل معضل کم‌آبی در این استان کمک کند.

فرهنگ‌سازی و ادبیات کلید مدیریت مصرف بهینه آب در اصفهان است
فرهنگ‌سازی و ادبیات کلید مدیریت مصرف بهینه آب در اصفهان است

مدیرعامل آبفای اصفهان با تأکید بر نقش فرهنگ و ادبیات در ترویج مصرف بهینه آب گفت: ادبیات غنی و فرهنگ ارزشمند مردم اصفهان، بهترین ابزار برای مدیریت مصرف آب در این شرایط سخت بوده است.

پروژه پایانه صادرات محصولات کشاورزی در اصفهان در دستور کار است
پروژه پایانه صادرات محصولات کشاورزی در اصفهان در دستور کار است

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی پایانه تخصصی صادرات محصولات کشاورزی در استان با همکاری مشترک مسئولان استان اصفهان در دستور کار است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است