کد خبر : 260728
انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۱۳ - 16:36
دسته‌بندی : اسلاید، سیاسی
چاپ

آیت‌الله موسوی‌تبریزی: وقتی مردم گرسنه هستند، خرج کردن بودجه‌های هنگفت برای اربعین «حرام» است

دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: «این مراسم از قدیم مردمی بوده و اگر کمکی به آن اهدا شود دیگر ارزشی ندارد. شاه هم می‌خواست این کار را بکند ولی مسلمانان متدین واقعی شرکت نمی‌کردند. اگر به این شکل باشد مسلما حرام است و نباید این کار را انجام دهند.»

آیت‌الله موسوی‌تبریزی: وقتی مردم گرسنه هستند، خرج کردن بودجه‌های هنگفت برای اربعین «حرام» است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ دیدبان ایران نوشت: آیت‌الله حسین موسوی‌تبریزی، دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اختصاص بودجه و دادن چنین امکاناتی به زائران اربعین گفت: «در اسلام مسائل در ترازو قرار می‌گیرند. دو مطلب اگر در مقام عمل در مقابل هم قرار گرفتند باید آن مطلبی که در رابطه با تبلیغ اسلام و احکامش، دفاع از مظلومین و اخلاقیات اسلام، بیشتر موفق است را انتخاب کنیم.»

وی ادامه داد: «ما که در کربلا نبوده‌ایم ولی اگر سینه و زنجیر می‌زنیم، روضه می‌گیریم و طعام می‌دهیم اگر برای ریاکاری باشد نه تنها ثواب ندارد بلکه گناه هم دارد. اما اگر برای زنده نگه داشتن و شناختن امام حسین (ع) در ذهن مردم کاری انجام می‌دهند، بسیار هم خوب است. امام حسین (ع) نفع خودش را در اختیار مردم گذاشت و گفت من حتی جان خودم را برای مردم می‌گذارم تا ظلم و فساد ریشه‌کن شود و همین هم اثر داشت. از این رو اگر ما کارهای قربت علی الله بکنیم، کارهایی که بتواند مردم را به سوی حق، حقیقت، عدالت و دفاع از جان و مال مردم سوق دهد، خیلی هم خوب است اما به شرطی که مردم از جیب خودشان خرج کنند.»

این نماینده ادوار مجلس تاکید کرد: «اگر مراسم پیاده‌روی اربعین به دلیل ترویج افکار کربلایی و سید الشهدا باشد نه به قصد نشان دادن به عراق که ما هم این همه لشکر داریم، هیچ اشکالی ندارد و بسیار هم پسندیده است. اگر ریاکاری، سیاست کاری و گروه بازی مخلوطش نباشد خیلی هم خوب است.»

آیت‌الله موسوی تبریزی در پاسخ به اینکه آیا با وجود انتقادات مردم و شرایط اقتصادی کشور، خرج کردن چنین بودجه‌های هنگفتی برای این مراسم مردمی جایز است، گفت: «این مراسم از قدیم مردمی بوده و اگر کمکی به آن اهدا شود دیگر ارزشی ندارد. شاه هم می‌خواست این کار را بکند ولی مسلمانان متدین واقعی شرکت نمی‌کردند. اگر به این شکل باشد مسلما حرام است و نباید این کار را انجام دهند.»

دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: «مسئله دیگر این است که مسئولین با کارهای خودشان باید مردم را به سمتی ببرند که خودشان انتخاب کنند. امام حسین (ع) اصل هدفش این بود که همه را حسینی کند بدین معنا که از همه می‌گذرد برای مردم، عدالت، پیشرفت اسلام و برای آنچه حضرت رسول (ص) و حضرت امیر (ع) می‌خواستند که عدالت، ایمان و اعتقاد به روز قیامت بود. لذا از گذشته علما بزرگ کمک می‌کردند برای ترویج دین نه ترویج رئیس جمهور و شخص.»

آیت‌الله موسوی تبریزی خاطرنشان کرد: «در زمان صدام در کربلا بودم، مشاهده‌ می‌کردم که نه تنها ایران بلکه از کشورهای دیگر که به کربلا می‌آمدند، حتی یک پرچم صدام هم بالا نمی‌رفت. این مردم بودند که همه باهم در این مسیر شرکت می‌کردند و عده‌ای در همین مسیر اصلاح می‌شدند و از خود ریاکاری نداشتند. بله، اگر بخواهیم دین را با حفظ اسلام واقعی انجام دهیم مشکلی ندارد به هر حال بیت المال متعلق مردم است  و می‌توانند از آن خرج کنند ولی نه به این صورت که در گوشه‌ای یک مسلمان از گرسنگی بمیرد و درگوشه دیگر بریز و بپاش شود برای نشان دادن آمار و ارقام کثیر و خرج بدون منفعت اسلامی.»

اخبار مرتبط:
نخعی راد، نماینده مشهد: نظر پزشکیان فاقد ارزش است؛ انتقام از قاتلین حاج قاسم تصمیم رهبری است که به موقع اعلام شده / پزشکیان در حدود اختیاراتش صحبت کند
نخعی راد، نماینده مشهد: نظر پزشکیان فاقد ارزش است؛ انتقام از قاتلین حاج قاسم تصمیم رهبری است که به موقع اعلام شده / پزشکیان در حدود اختیاراتش صحبت کند

علی اصغر نخعی راد نماینده مشهد در مجلس نوشت: «جناب آقای پزشکیان، گرفتن انتقام از آمرین و قاتلین حاج قاسم، تصمیم فرماندهی کل قواست که به موقع اعلام شده و نظر شما در این خصوص فاقد ارزش است.»

صاحب ایده «دلار ۲۰ تومانی»: پزشکیان جواب نامه من را نداد، حتی نگفت «شر و ور» است
صاحب ایده «دلار ۲۰ تومانی»: پزشکیان جواب نامه من را نداد، حتی نگفت «شر و ور» است

حسین صمصامی گفت: در ۴۹ صفحه و در قالب یک نامه، طرح دلار ۲۰ هزار تومانی را تقدیم ریاست محترم جمهور کردیم، تا الان که اینجا هستیم، ریاست محترم جمهور جوابی به ما نداده و نگفته آقای فلانی، مجلس محترم، این چیزی که به ما دادی «شر و ور» است.

پزشکیان: کسی که می‌جنگد یک جایی در مغز او مشکل دارد وگرنه انسان با انسان نمی‌جنگد / انسان به حقوق دیگران تجاوز نمی‌کند؛ وقتی تجاوز می‌کند، [یعنی] مشکل ذهنی دارد
پزشکیان: کسی که می‌جنگد یک جایی در مغز او مشکل دارد وگرنه انسان با انسان نمی‌جنگد / انسان به حقوق دیگران تجاوز نمی‌کند؛ وقتی تجاوز می‌کند، [یعنی] مشکل ذهنی دارد

پزشکیان تاکید کرد: از هر جنگ و خشونتی متنفر هستیم. کسی که می‌جنگد یک جایی در مغز او مشکل دارد، وگرنه انسان با انسان نمی‌جنگد. انسان به حقوق دیگران تجاوز نمی‌کند. وقتی تجاوز می‌کند، مشکل ذهنی دارد. اگر به عنوان پزشک به سلامت مردم نگاه کنیم، مشکلی پیش نمی‌آید.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است