کد خبر : 259673
انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۰۶ - 17:22
دسته‌بندی : اقتصادی، اخبار ویژه
چاپ

نرخ تورم مردادماه نسبت به ماه قبل افزایش یافت

طبق اعلام مرکز آمار، در مرداد امسال تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور ٣٩,٨ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٣٩.٨ درصد بیشتر از مرداد پارسال برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده اند. همچنین تورم نقطه به نقطه مرداد امسال در مقایسه با ماه قبل ٠.٤ واحد درصد افزایش یافته است.

نرخ تورم مردادماه نسبت به ماه قبل افزایش یافت

به گزارش سایت خبری مدارا؛ ایسنا نوشت: مرکز آمار اعلام کرد که در مرداد ۱۴۰۲ ، شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور به عدد ۱۹۷,۷ رسیده است که نسبت به ماه قبل ۲.۴ درصد افزایش دارد و  نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز ۳۹.۸ درصد افزایش نشان می دهد. همچنین در ۱۲ ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل ۴۶.۷ درصد افزایش داشته است.

تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور

منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است. در مرداد ماه ۱۴۰۲، تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور ۳۹,۸ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ۳۹.۸ درصد بیشتر از مردادماه ۱۴۰۱ برای خرید یک مجموعه کالاها و خدمات یکسان هزینه کرده ­اند. تورم نقطه به نقطه مرداد ماه ۱۴۰۲ در مقایسه با ماه قبل ۰.۴ واحد درصد افزایش یافته است.

تورم ماهانه خانوارهای کشور

همچنین منظور از تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است که در مرداد ماه ۱۴۰۲، تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر ۲,۴ درصد بوده است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات»، ۲.۶ درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، ۲.۴ درصد بوده است.

نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور

منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است. در مرداد ماه ۱۴۰۲، نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۴۶,۷ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰,۸ واحد درصد کاهش یافته است.

درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک‌های هزینه‌ای کل کشور در مرداد ماه ۱۴۰۲

نرخ تورم سالانه کشور در مرداد ماه ۱۴۰۲، برابر ۴۶,۷ درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ۴۶.۴ درصد برای دهک­ نهم تا ۴۸.۲ درصد برای دهک اول است.

بر این اساس، فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ۱.۸ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (۳.۱ واحد درصد) ۱.۳ واحد درصد کاهش داشته است.

اخبار مرتبط:
یوسفیان‌ملاء: حقوق ۱۰ میلیونی، مشکل معیشتی کارگر را حل نمی‌کند
یوسفیان‌ملاء: حقوق ۱۰ میلیونی، مشکل معیشتی کارگر را حل نمی‌کند

تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: حقوق 10 میلیون و 300 هزار تومانی، نه تنها مشکل معیشتی کارگر را حل نمی کند بلکه بر مشکلات کارفرما نیز می افزاید، نتیجه آن بحران نیروی انسانی در واحد های تولیدی خواهد بود.

بازار کساد است؛ شاهد تعطیلی واحد‌های صنفی میوه فروشی هستیم؛ میوه فروش دیگر نمی‌تواند مثل گذشته کاسبی کند
بازار کساد است؛ شاهد تعطیلی واحد‌های صنفی میوه فروشی هستیم؛ میوه فروش دیگر نمی‌تواند مثل گذشته کاسبی کند

کارگر گفت: کمبودی در بازار میوه نداریم و در برخی از موارد عرضه بیشتر از تقاضا بوده است. تقاضا خیلی کمتر از عرضه است. هر سال در همین زمان، کسادی بازار اتفاق می‌افتد. مردم اولویت‌های دیگری دارند که چندان به میوه توجه نمی‌کنند. امسال هم ماه رمضان و عید همزمان شده و توجه‌ها به میوه کمتر شده است. امسال کسادی بازار فراتر از سال قبل است. مسلماً افزایش قیمت‌ها هم بی تأثیر نیست، اما علت اصلی هم نیست.

نماینده مجلس: ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشورمان در حوزه مالی به سمت ارز و طلا رفته‌اند؛ یعنی علناً از حوزه تولید خارج شده‌اند
نماینده مجلس: ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشورمان در حوزه مالی به سمت ارز و طلا رفته‌اند؛ یعنی علناً از حوزه تولید خارج شده‌اند

یک عضو کمیسیون اقتصادی گفت: ، حذف ارز نیما با هدف کنترل رانت موضوع مهمی بود، ولی این حذف نیما باعث شد که ما بازار ارز را از دست بدهیم. بنابراین هدف آقای همتی در بحث کنترل ارز نیما هدف خیری بود ولی منجر به از دست دادن مدیریت بازار ارز و باعث افزایش مشکلات اقتصادی شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است