کد خبر : 259579
انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۰۶ - 12:03
دسته‌بندی : اجتماعی
چاپ

صالح‌نیکبخت: مصوبه مجلس درباره کانون وکلا، اعتبار قضایی کشور را خدشه‌دار می‌کند

صالح نیکبخت نوشت: قانون جدیدی که در خصوص کانون وکلا مصوب شده است، تنها کانون وکلا و نظام حقوقی را تحت‌الشعاع قرار نمی‌دهد، بلکه این لایحه آینده مناسبات اقتصادی ایران را با تمام کشورهای جهان به جز چین و روسیه مورد هدف قرار داده است.

صالح‌نیکبخت: مصوبه مجلس درباره کانون وکلا، اعتبار قضایی کشور را خدشه‌دار می‌کند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ محمدصالح نیکبخت حقوقدان در یادداشتی با عنوان «نظام قضایی مستقل با وکلای مستقل معنا دارد» در روزنامه اعتماد نوشت: باید توجه داشت، قانون جدیدی که در خصوص کانون وکلا مصوب شده است، تنها کانون وکلا و نظام حقوقی را تحت‌الشعاع قرار نمی‌دهد، بلکه این لایحه آینده مناسبات اقتصادی ایران را با تمام کشورهای جهان به جز چین و روسیه مورد هدف قرار داده است، چراکه هر کشوری که برای سرمایه‌گذاری، توسعه روابط، صدور تکنولوژی، خدمات فنی و مهندسی و… با ایران مناسباتی را پایه‌ریزی کند، در اکثر موارد مراجع قضایی ایران را صالح به رسیدگی در خصوص تنازعات احتمالی می‌داند. در قالب اسناد بین‌المللی در خصوص در همه جای جهان، نظام‌های حقوقی کشوری معتبر قلمداد می‌شود که نظام قضایی مستقلی داشته باشد.

از منظر روابط بین‌الملل، نظام قضایی مستقل، نظامی است که کانون وکلای مستقل داشته باشد. کانون وکلای مستقل هم نیازمند وکلا و قضات مستقل است. بر این اساس اگر تنازع یا اختلافی در فضای اقتصادی، ارتباطی، تجاری و… ایران با سایر کشورها ایجاد شود با قانون جدید مشکلات فراوانی شکل می‌گیرد.

در این صورت اختلافات تجار ایرانی با تجار فرانسه باید به دادگستری کشور فرانسه احاله شود. یا دعاوی میان فعالان اقتصادی ایران با آلمان به آلمان و… منتقل می‌شود یا به کشورهای ثالث مانند سوییس و… احاله می‌شود.

اساسا معیار روابط اقتصادی و راهبردی سایر کشورها با ایران آن است که ببینند آیا در ایران نظام قضایی مستقل وجود دارد یا نه؟ نظام قضایی مستقل هم از نظر جهانیان کشوری است که کانون وکلای مستقل داشته باشد.

در غیر این صورت، کشورهای دیگر حاضر نخواهند بود در حوزه‌های سرمایه‌گذاری، تجاری، انتقال تکنولوژی و… با ایران مراوداتی را برنامه‌ریزی کنند. کسانی که این قانون را تصویب کرده‌اند، آگاهانه یا ناآگاهانه، اعتبار قضایی کشور ایران را آماج حمله و بی‌اعتباری قرار داده‌اند. به نظرم شورای نگهبان در بررسی این قانون باید همه جوانب و گزاره‌های ممکن را بررسی کند تا هم منافع ملی ایرانیان و هم منافع اقتصادی و ارتباطی آنان پایمال نشود.

اخبار مرتبط:
علت خودکشی ابراهیم نبوی چه بود؟
علت خودکشی ابراهیم نبوی چه بود؟

سید ابراهیم نبوی مشهور به «داور» در ۶۴ سالگی به زندگی خود پایان داد. در اطلاعیه‌ی خانواده‌ی او آمده که پدرمان در یک دهه‌ی اخیر افسرده و دلتنگ ایران بود و ناممکن بودن زندگی در وطن‌ش، بار سنگینی را بر دوش او گذاشته بود. او در حالی از دنیا رفت که هرگز نتوانست با اقامت اجباری خود دور از ایران کنار بیاید.

محکومیت سنگین ۲ پسر در ماجرای سقوط مرگبار خواهران دوقلو از برج ۱۹ طبقه حکیمیه
محکومیت سنگین ۲ پسر در ماجرای سقوط مرگبار خواهران دوقلو از برج ۱۹ طبقه حکیمیه

دو پسر جوان وقتی از اتهام دخالت در سقوط مرگبار دو خواهر نوجوان از برج ۱۹ طبقه تبرئه شدند، قضات آنها را به اتهام ارتباط پنهانی به ۹۹ ضربه شلاق و یک سال تبعید محکوم کردند.

احمدرضا جلالی: من هنوز هم در خطر اعدام هستم
احمدرضا جلالی: من هنوز هم در خطر اعدام هستم

رسانه‌های سوئدی روز سه‌شنبه، ۱۴ ژانویه گزارش داده‌اند که او در تماسی ۴ دقیقه‌ای از زندان اوین گفته است که او در شرایط «وحشتناک» در زندان به سر می‌برد و از ۹ سال پیش تاکنون در زندان اوین به سر می‌برد، در حالیکه از دیدن فرزند و همسرش محروم شده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است