کد خبر : 252634
انتشار : ۱۴۰۲/۰۴/۲۰ - 03:58
دسته‌بندی : اصفهان
چاپ

لایحه کارگری برنامه هفتم توسعه نیازمند بازنگری است

مدیر اجرایی خانه کارگر اصفهان گفت: لایحه کارگری برنامه هفتم توسعه سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۶ نیازمند بازنگری است، زیرا در تمام فصول این لایحه نکاتی در راستای کاهش حمایت از قشر کارگر است.

لایحه کارگری برنامه هفتم توسعه نیازمند بازنگری است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ حمیدرضا امینی در مورد لایحه کارگری برنامه هفتم توسعه سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۶ اظهار داشت: با وجود شعار مردم محور این لایحه اما به نظر می‌رسد که برشی از این سند چشم‌انداز ضد کارگری بوده و مخالفت جامعه کارگری را به همراه داشته و در تمام فصول این لایحه کاهش حمایت مردمی مشاهده می‌شود.

به نوشته مهر؛ وی افزود: ماده ۱۵،۱۶ و ۱۷ این لایحه کارگران را به دوران قرون وسطی و شیوه نظام استاد شاگردی سوق می‌دهد که این امر از نظر جامعه هدف بخصوص کارگری محکوم است.

مدیر اجرایی خانه کارگر اصفهان تصریح کرد: وقتی در مورد توسعه و پیشرفت سخن به میان می‌آید؛ یعنی انتظار یک گام به جلو را متصوریم اما مشاهده می‌شود برخی از بندهای این لایحه عقبگرد به سمت هدفگذاری‌ها و بهبود شرایط آینده است.

وی بیان داشت: ماده ۱۵ این لایحه علاوه بر نظام استاد-شاگردی به کارگیری کارگران با نصف حقوق، کاهش حق بیمه، اخراج آسان نیرو کارگر، کاهش حق بیمه دولت، افزایش سن بازنشستگی را مطرح کرده و نیز شرایط بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت را از ۱۰ سال به ۷ سال کاهش داده است.

افزایش شرط سنی بازنشستگی برای مشاغل زیان آور

امینی گفت: کاهش معافیت قانونی و بازنشستگی بدون شرط سنی در مشاغل سخت و زیان آور در این لایحه برداشته شده است و شرط سنی بازنشستگی از ۳۰ سال به سن ۵۰ سال برای مشاغل زیان آور افزایش یافته است.

مدیر اجرایی خانه کارگر اصفهان خاطر نشان کرد: معتقدیم این لوایح به منظور عدم ورشکستی صندوق بیمه بازنشستگی تدوین شده است اما تاوان آن را نباید مردم و قشر کارگر پس بدهند و این مسئله نقطه مقابل موازین رهبری در حمایت دولت از قشر کارگر و پایداری صندوق بیمه کارگری است.

وی بیان داشت: نمونه بارز دیگر قوانین اشتباه در بدنه لایحه ششم توسعه برای دفاع از حق مسکن با شعار مردم محور بود در حالی که اکنون بیش از ۵۵ درصد مردم بی‌خانمان هستند و این قوانین کمکی به خانه‌دار شدن قشر کم درآمد جامعه نکرد.

امینی تاکید کرد: معتقدیم بدون اصلاح نظام مالیاتی و تغییر سیاست توزیع امکان توسعه در این لایحه مذکور نیست و برخی از بندهای ضد کارگری آن باید اصلاح شود.

وی با اشاره به اینکه جلساتی که با نمایندگان مجلس در این خصوص برگزار شده است، گفت: قول بررسی در کمیسیون‌های علنی و تجدید نظر داده شده اما در نهایت این لایحه در راستای رعایت حقوق کارگران نیست.

مدیر اجرایی خانه کارگر اصفهان گفت: متأسفانه هر آنچه جامعه کارگری در دولت‌های گذشته مقاومت و موفق به اصلاح قوانین آن شدند، اکنون برنامه هفتم توسعه مجدد آمده است.

وی اضافه کرد: این لایحه نه تنها به ضرر قشر کارگری که برای سایر اقشار جامعه هم کاهش حمایت داشته است، به عنوان مثال در ماده لایحه ۱۹۹ مطابق پایان برنامه هفتم قرار است فقر در کشور زدوده شود و دولت هر سال ۲۰ درصد از حمایت خود از اقشاری که توانمند شده اند را کاهش دهد. اما در حال حاضر خرج امروز حدود ماهیانه ۱۸ میلیون تومان و دخل مردم طبقه متوسط و پایین حدود ۸ میلیون تومان است که این دخل و خرج با هم همخوانی نداشته و نیازمند اصلاح است.

اخبار مرتبط:
ساماندهی وضعیت اجاره‌بها مسکن در دستور مدیریت استان اصفهان قرار گرفت
ساماندهی وضعیت اجاره‌بها مسکن در دستور مدیریت استان اصفهان قرار گرفت

مدیرکل دفتر فنی استانداری اصفهان از برنامه‌ریزی مدیریت استان در خصوص ساماندهی وضعیت اجاره‌بها در سراسر استان خبر داد.

حق‌الزحمه معلمان سوادآموزی بر اساس «نتیجه محصولی» پرداخت می‌شود
حق‌الزحمه معلمان سوادآموزی بر اساس «نتیجه محصولی» پرداخت می‌شود

معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: حق الزحمه پرداختی به آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی به صورت نتیجه محوری و بر اساس میزان قبولی و سرانه ابلاغی در هر دوره است.

ادامه پویش «نه به تصادف» هم‌زمان با افزایش سفرهای تابستانی به اصفهان
ادامه پویش «نه به تصادف» هم‌زمان با افزایش سفرهای تابستانی به اصفهان

استاندار اصفهان با اشاره به بازگشایی زاینده‌رود و ارائه تخفیف ۵۰ درصدی هتل‌ها در ایام تعطیلات پیش‌رو، از افزایش تراکم مسافران در استان خبر داد و خواستار آمادگی کامل دستگاه‌ها برای مدیریت ترافیک، پیشگیری از تصادفات و ادامه پویش «نه به تصادف» با همکاری رسانه‌ها شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است