کد خبر : 249206
انتشار : 2023/06/17 - 18:56
دسته‌بندی : بین الملل، اخبار ویژه
چاپ

طالبان اجازه بازدید کارشناسان ایران از سد «کجکی» را داد

نماینده‌ ویژه رییس‌جمهور ایران در امور افغانستان خبر داد که طالبان اجازه داده تا کارشناسان ایرانی از سد کجکی بازدید کنند و هیات حاکمه افغانستان باید به حقابه هیرمند پایبند باشند.

طالبان اجازه بازدید کارشناسان ایران از سد «کجکی» را داد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ فارس نوشت: «حسن کاظمی قمی»، نماینده ویژه و سرپرست سفارت ایران در کابل گفت که طالبان اجازه داده‌اند تا کارشناسان ایرانی از سد کجکی بازدید کنند.

وی همچنین تاکید کرد که طالبان باید به معاهده حقابه هیرمند پایبند باشد.‌

کاظمی قمی در برنامه تلویزیونی صف اول خاطرنشان کرد: حقابه هیرمند در چارچوب معاهده ایران و افغانستان باید تأمین شود.

سرپرست سفارت ایران در کابل گفت: «موافقت‌هایی که اکنون صورت گرفته که ما بتوانیم و متخصصان ما بروند منطقه را ببینند و زمینه‌ساز شود برای این‌که ان‌شاءالله این آب رها شود، خواهشم این است که امروز سیستان دچار مشکل است. جمهوری اسلامی ایران نسبت به این مسئله غافل نمی‌باشد، من علاوه بر این‌که وظیفه دارم در افغانستان دنبال این باشم که حقابه در چارچوب معاهده تأمین شود، نسبت به آب پایدار در منطقه باید تلاش‌های دیگری هم صورت گیرد که آن بر عهده دست‌گاه‌های دیگر است که باید کار مکملی انجام شود که نگرانی‌ها برطرف شود، منطقه‌ای که بسیار حاصل‌خیز است و امروز تبدیل شده به یک تلی از خاک و تغییر اکوسیستم و فاجعه زیست محیطی ایجاد شده که بتواند ان شاءالله تبدیل به یک فضای خرم شود.»

نماینده ویژه ایران در امور افغانستان در ارتباط با رابطه دو کشور همسایه تصریح کرد: «ما فارغ از این‌که دو کشور همسایه هستیم با یک مرز طولانی مشترک، و دارای مشترکات دینی و مذهبی یک رابطه و کهن تاریخ بین دولت، حوزه تمدنی، از منظر اقتصاد و تجارت افغانستان یک بازار تجارت خوب در حوزه صادرات ماست، به‌عنوان یک بازار باید بر رویش حساب کنیم و توجه کنیم و ساختار‌ها و قوانین متناسب با توسعه روابط تجاری و اقتصادیی را باید ایجاد کنیم، در بین کشور‌هایی که ما صادر می‌کنیم جزو کشور‌های اول است، در طی سال گذشته میزان روابط تجاری دو کشور عدد ۱.۸ میلیارد دلار بود، در حالی که افغانستان بیش از ۷۰ درصد درآمدهایش که عمدتاً درآمد‌های خارجی بود از بین رفت، اما ما در بین کشور‌ها رقم اول را داریم در مسئله تجارت غفلت نکردیم.»

به گفته‌ وی «افغانستان می‌تواند به‌عنوان یک اقتصاد مکمل برای ایران عمل کند به این معنا که افغانستان دارای ذخایر و معادن بزرگی است، در حوزه کشاورزی هم همین‌طور از لحاظ سرزمینی و آبی بسیار غنی است، امروز کشورمان در زمینه صنعت فولاد می‌خواهد در سال ۱۴۰۴ پنجاه و پنج میلیون تن فولاد تولید کند نیازمند به سنگ آهن است، که افغانستان بهترین معادن سنگ و آهن را دارد.»

پیش از این برخی مقامات ایران از جمله رئیس جمهور این کشور از عدم رعایت حقآبه از  سوی طالبان انتقاد کرده بود، اما مقامات طالبان بارها اعلام کردند که به حق ایران از رودخانه هلمند متعهد هستند.

در این راستا، امیر خان متقی، وزیر امور خارجه طالبان، در حاشیه همایش ویژه افغانستان در اندیشکده مطالعات راهبردی اسلام‌آباد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت که این گروه حقآبه ایران را به رسمیت می‌شناسد و هرگز خواستار ایجاد مشکل برای ایران نیست.

وی افزود:« افغانستان مصمم به توسعه روابط با کشور دوست و همسایه ایران به ویژه در حوزه‌های تجارت و مراودات اقتصادی است.»

متقی با اشاره به مسائل آب میان ایران و افغانستان و مطالبه تهران از هیات حاکمه در کابل برای رسیدگی به ملاحظات و خواسته‌های ایران، گفت:« ایران و افغانستان سهم خود را برای مشارکت در روند رو به رشد روابط ایفا می‌کنند و ما در افغانستان نگاه مثبت و محبت‌آمیز را برای مردم ایران داریم.»

اخبار مرتبط:
نیکول پاشینیان دوباره به عنوان نخست وزیر ارمنستان منصوب شد
نیکول پاشینیان دوباره به عنوان نخست وزیر ارمنستان منصوب شد

دفتر ریاست جمهوری ارمنستان امروز (یکشنبه) اعلام کرد نیکول پاشینیان بار دیگر به عنوان نخست وزیر این کشور منصوب شده است.

کنسرسیوم خط لوله خزر از حمله پهپادی به دو نفتکش خبر داد
کنسرسیوم خط لوله خزر از حمله پهپادی به دو نفتکش خبر داد

کنسرسیوم خط لوله خزر (سی‌پی‌سی) در بیانیه‌ای اعلام کرد، یک تانکر با پرچم جزایر مارشال، حین بارگیری نفت در اسکله‌ای دور از ساحل این کنسرسیوم و همچنین یک نفتکش دیگر با پرچم جزیره «من» که در مسیر ترمینال برای بارگیری بود، مورد حمله پهپادی قرار گرفتند.

رویترز: انصارالله یمن در نظر دارد برای کشتی‌های عبوری از دریای سرخ عوارض دریافت کند
رویترز: انصارالله یمن در نظر دارد برای کشتی‌های عبوری از دریای سرخ عوارض دریافت کند

منابع منطقه‌ای آشنا با موضوع به رویترز گفتند که گروه انصارلله یمن در حال بررسی اعمال عوارض بر کشتی‌های تجاری عبوری از جنوب دریای سرخ است؛ این اقدام یک هفته پس از اعلام محاصره دریایی علیه عربستان سعودی صورت می‌گیرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است