کد خبر : 248382
انتشار : ۱۴۰۲/۰۳/۲۲ - 13:57
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

شهریار حیدری: مگر نماینده مصونیت ندارد؟ / با استناد به کدام قانون نطق آقای علیرضابیگی در مجلس را ممنوع کرده‌اند

شهریار حیدری نوشت: نگرانی این است که در ادامه مجلس یازدهم و دوره‌های بعد این روند ممنوعیت‌ها مبنا و باب شود.

شهریار حیدری: مگر نماینده مصونیت ندارد؟ / با استناد به کدام قانون نطق آقای علیرضابیگی در مجلس را ممنوع کرده‌اند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ شهریار حیدری در یادداشتی با عنوان «ممنوعیت نطق نماینده و سانسور مجلس نباید باب شود»‌ در روزنامه اعتماد نوشت: براساس آیین‌نامه داخلی مجلس و قانون نمایندگان در بیان دیدگاه‌های خود در قالب نطق و اخطار و تذکر آزادند، این بیان در نطق‌های یک دقیقه‌ای، دو دقیقه‌ای، سه دقیقه‌ای و نطق‌های اضطراری که پنج دقیقه‌ای است، انجام می‌شود. جدا از این موارد، نمایندگان نطق‌های سالانه و هفتگی هم دارند. در هیچ جایی از آیین‌نامه داخلی مجلس نیامده که می‌توان نطق نماینده‌ای را به دلیل دیدگاه‌های سیاسی یا بیان موضوعی ممنوع اعلام کرد.

من امروز مجلس نبودم و در حوزه انتخابیه حضور داشتم، اما شنیدم که همکاران نماینده واکنش مناسبی نسبت به این بدعت نشان داده‌اند. گفته می‌شود آقای علیرضا بیگی به دادگاه احضار شده است، البته مجلس مصونیت دارد و نمی‌توان نماینده را به دلیل بیان دیدگاهش دادگاهی کرد. تنها اهرم و مهم‌ترین اهرم نمایندگان تریبون مجلس است و نباید نماینده را به دلیل بیان دیدگاه‌هایش طرح فشار گذاشت. نماینده از طریق این تریبون است که اعلان نظر می‌کند، نقد کرده و اخطار می‌دهد. هر چند معتقدم اظهارات ایشان درخصوص شاسی بلندها درست نبوده و همه مجلس را بدنام کرد، اما این امر دلیلی نمی‌شود که برای یک نماینده محدودیت و سانسور ایجاد کرد.

معتقدم این روند نباید باب شود، اما نگرانی این است که در ادامه مجلس یازدهم و دوره‌های بعد این روند ممنوعیت‌ها مبنا و باب شود. تریبون باید دراختیار ایشان قرار گیرد تا شفاف‌سازی کند. اگر لازم به عذرخواهی است، عذرخواهی کند، اگر نیاز به توضیحات بیشتر دارد، توضیح بیشتری بدهد و در کل منویات موردنظر خود را مطابق قانون بیان کند. در مجموع ابزار نماینده نطقش است. هر نماینده‌ای در اظهاراتش در چارچوب قانون و مقررات آزاد است. اگر این تصمیم، تصمیم هیات رییسه بوده امیدوارم باب نشود. نماینده مصونیت دارد و تا به حال ندیده‌ام نماینده‌ای در زمان نمایندگی محکوم شود یا نطق او در مجلس ممنوع شود.

اخبار مرتبط:
پزشکیان در دیدار رئیس شورای اتحادیه اروپا: مسئول وضعیت فعلی کسانی هستند که از توافق برجام خارج شدند
پزشکیان در دیدار رئیس شورای اتحادیه اروپا: مسئول وضعیت فعلی کسانی هستند که از توافق برجام خارج شدند

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران قاطعانه اعلام کرده و می‌کند که هرگز به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست، گفت: آماده همکاری برای شفاف‌سازی در این زمینه و اثبات غلط بودن فضاسازی‌ها در این رابطه هستیم. مسئول وضعیت فعلی کسانی هستند که تعهدات خود را نقض و از توافق برجام خارج شدند.

وال استریت ژورنال: شرکت‌هایی در آمریکا و اروپا در حال توسعه پهپاد‌های کم‌هزینه با الهام از پهپاد ایرانی شاهد هستند
وال استریت ژورنال: شرکت‌هایی در آمریکا و اروپا در حال توسعه پهپاد‌های کم‌هزینه با الهام از پهپاد ایرانی شاهد هستند

شرکت‌هایی در آمریکا و اروپا همچون SpektreWorks و Griffon Aerospace در حال توسعه پهپاد‌های کم‌هزینه با الهام از شاهد هستند.

رحیم‌صفوی: در جنگ ۱۲ روزه، برخی از کشور‌های عربی سکوت کرده و برخی از کشور‌ها از ما حمایت کردند
رحیم‌صفوی: در جنگ ۱۲ روزه، برخی از کشور‌های عربی سکوت کرده و برخی از کشور‌ها از ما حمایت کردند

دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور مرتبط با نیرو‌های مسلح گفت: در جنگ ۱۲ روزه آمریکایی‌ها تمام‌قد در حمایت از رژیم غاصب صهیونیستی بود و کل آمریکا و ناتو با تمام ظرفیت و توان نظامی پشت این رژیم منحوس بود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است