کد خبر : 221912
انتشار : ۱۴۰۱/۱۰/۱۱ - 14:40
دسته‌بندی : اخبار ویژه، اقتصادی
چاپ

عرضه فلافل ۹۵ هزار تومانی در فست‌فودها/ خرید فلافل هَم از توان مردم خارج شد

بررسی قیمت‌های موجود در رستوران‌ها و فست‌فودها نشان می‌دهد که قیمت فلافل در محله‌هایی نظیر جردن به 95 هزار تومان هم رسیده است. به دنبال این اتفاق فعالان این صنف از کاهش چشمگیر مشتریان خبر می‌دهند.

عرضه فلافل ۹۵ هزار تومانی در فست‌فودها/ خرید فلافل هَم از توان مردم خارج شد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ پس از اصلاح نظام یارانه‌ای در اردیبهشت ماه امسال قیمت مواد غذایی و خوراکی‌ها به یکباره چند برابر شد. اکنون موج گرانی به فلافل که تا چندی پیش غذایی ارزان و دم دستی به حساب می‌آمد رسیده است. تا جایی که خرید این ساندویچ از برخی رستوران‌های شمال تهران بیش از ۱۰۰ هزار تومان رقم می‌خورد.

به نوشته تجارت نیوز: البته در مناطق مرکزی و جنوبی پایتخت یا شهرهای دیگر این غذای محبوب غالباً بین ۴۰ هزار تا ۵۰ هزار تومان قیمت دارد. حتی در برخی مناطق می‌توان آن را با نرخ‌های پایین‌تری هم پیدا کرد. با این حال در نبود نظارت‌های کافی و البته بی‌برنامگی در سیاست‌های کلان اقتصادی هر رستورانی قیمت‌های دلخواه خود را در منو می‌گنجاند.

برخی نیز صرفاً با استفاده از اسامی خارجی و من‌درآوردی، غذاهایی با همان شاکله فلافل در اختیار مشتری قرار می‌دهند تا جیب آن‌ها را خالی کنند.

رهاشدن دوباره فنر دلار و نابسامانی بازار ارز به بهترین بهانه برای ایجاد چنین فضایی شده است. دولتی که ادعا می‌کرد سفره مردم را به برجام گره نزند، حالا نظاره‌گر این است که بازار فلافل هم به این معاهده بین‌المللی گره خورده است.

تغییر سبک زندگی مردم

به دنبال افزایش قیمت فلافل، بسیاری از مردم سبک زندگی خود را تغییر داده‌اند و کمتر به رستوران‌ها و فست‌فودها مراجعه می‌کنند.  چراکه اکنون صرف یک وعده غذایی برای یک خانواده چهاره نفره در کمترین حالت به بیش از نیم‌ میلیون تومان می‌رسد.

آن‌طور که مسئولان صنفی می‌گویند در ماه‌های اخیر فروش رستوران‌ها به نصف رسیده است. البته شیوع بیماری کرونا را هم در بروز این اتفاق نباید نادیده گرفت. با این حال پس از سردشدن تب این بیماری باز هم مشتریان به رستوران‌ها بازنگشتند.

این اتفاق شیوه جدیدی از فروش را در بین رستوران‌داران و فست فودی‌ها رواج داد؛ از فروش غذاهای نیم‌پرسی تا فروش تکه‌ای پیتزا. برخی دیگر نیز با کاهش وزن و کیفیت غذاها سعی به حفظ مشتریان خود داشتند.

در همین زمینه علی‌اصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس، از عدم استقبال مردم از غذای رستورانی بعد از شیوع بیماری کرونا خبر داد و گفت: افزایش نرخ غذاهای رستورانی موجب کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تقاضا شد.

بنا بر اعلام او، تورم موجود در کشور بر قیمت روغن، برنج، رب گوجه فرنگی، انواع ادویه، زعفران و …. تاثیر گذاشته است؛ رستوران‌‌داران نیز مصرف‌کننده محسوب می‌شوند و باید مواد اولیه پخت را با قیمت بالا خریداری کنند.

وی تصریح کرد: اتحادیه بر عملکرد واحدهای صنفی نظارت دارد و نرخ‌ غذای رستورانی بعد از محاسبه قیمت مواد اولیه (با توجه به فاکتور روز)، حقوق کارگری، بیمه، مالیات و ۲۰ درصد سود قانونی و ….. به دست می‌آید.

خرید فلافل از توان مردم خارج شد

در حال حاضر قیمت یک ساندویج فلافل تا ۹۵ هزار تومان افزایش یافته است.

قیمت فلافل گران شد

تا سال گذشته قیمت اغلب غذاهای خورشتی حدودا زیر ۵۰ هزار تومان بود، اما امروز به بالای ۱۲۰ هزار تومان رسیده که افت کیفیت در اغلب این غذاها کاملا مشهود است. رستوران‌داران افزایش چندین برابری قیمت برنج، روغن، حبوبات، مرغ، نوشیدنی و … را عامل این اتفاق عنوان می‌کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که کاهش تقاضا فقط به رستوران‌‌ها محدود نشده است. در حال حاضر فست‌فودها، آب‌میوه‌فروشی‌ها، بستنی‌فروشی‌ها، کافی‌شاپ‌ها و … نیز وضع مشابهی را تجربه می‌کنند.

برخی از مسئولان صنفی از رواج سفارش «غذاهای نیم‌پرسی» سخن می‌گویند و عنوان می‌کنند: وضعیت اقتصادی صنوف به ویژه رستوران‌داران و صاحبان سلف سرویس نسبت به اوایل شروع پاندمی کرونا بهتر شده، اما گرانی مواد غذایی از ابتدای سال جاری به گونه‌ای افزایش داشته که هیچ جای تنفسی برای صاحبان مشاغل در این صنف و مراجعه مردم برای خوردن غذای مورد علاقه‌شان باقی نگذاشته است.

اخبار مرتبط:
فرشاد مومنی: شرم نمی‌کنند و راحت می‌گویند که از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم / نمی‌شود از کل دینانت، تنها به زلف و ریش و آستین کار داشته باشیم
فرشاد مومنی: شرم نمی‌کنند و راحت می‌گویند که از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم / نمی‌شود از کل دینانت، تنها به زلف و ریش و آستین کار داشته باشیم

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در شبکه‌های مجازی نطق قدیمی آقای رییس جمهور فعلی را می‌بینیم که می‌خواهد به دولت قبلی طعنه بزند و خطاب به دولت قبل می‌گوید «شما کاری کردید که قیمت دلار به ۵ هزار رسیده است»، ولی الان وقتی قیمت دلار را می‌بیند، چه حالی می‌شود؟ گزارش بدهد که چه تحویل گرفته، چه عده داده و کارنامه اش چیست؟

یک اقتصاددان: مردم نان ندارند بخورند، اما باید مالیات بدهند / مجلس از مردم می‌کند به دولت می‌دهد / رئیسی می‌خواهد از آب کره بگیرد
یک اقتصاددان: مردم نان ندارند بخورند، اما باید مالیات بدهند / مجلس از مردم می‌کند به دولت می‌دهد / رئیسی می‌خواهد از آب کره بگیرد

سهراب دل‌انگیزان در خصوص مصوبه مجلس درباره دریافت مالیات از افراد غیرتجاری در معاملات طلا، ارز، مسکن و خودرو گفت: این مجلس باید از حق مردم دفاع کند، اما نماینده دولت است و از مردم می‌کند و به دولت می‌دهد. مردم نان ندارند بخورند، اما باید مالیات بدهند. اگر کسی یک خانه و پس انداز کوچک داشته باشد هم نگران شده است. این مجلس بر تورم و فعالیت‌های مشروع مردم مالیات بسته است.

نماینده مجلس: فروش موبایل نوکیای تقلبی حرام است
نماینده مجلس: فروش موبایل نوکیای تقلبی حرام است

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «فروش گوشی موبایل تقلبی خارج از انصاف و حرام شرعی است».

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است