کد خبر : 212660
انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۰۵ - 12:41
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

احساس عجیبی که نشانه کمبود ویتامین D است

رضوی احساس ناگهانی سرگیجه یا چرخش سر می‌تواند نشانه‌ای از کمبود ویتامین D باشد.

احساس عجیبی که نشانه کمبود ویتامین D است

به گزارش پایگاه خبری مدارا به نقل از هلث، یکی از علائم کمبود ویتامین D نوع رایج سرگیجه به نام سرگیجه وضعیتی حمله‌ای(BPPV) و علائم دیگر شامل تهوع و استفراغ و همچنین از دست دادن تعادل است. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد مصرف مکمل‌های ویتامین D و کلسیم ۲ بار در روز می‌تواند تجربه این سرگیجه را کاهش دهد.

کسانی که بیشترین کمبود ویتامین D دارند، بیشتر از دیگران از علائم ذکر شده رنج می‌برند. این سرگیجه در پاسخ به ارتفاع نیست و بسیاری از افراد سرگیجه را حتی در زمانی که هر ۲ پای آنان روی زمین است نیز تجربه می‌کنند.

این وضعیت به ندرت جدی است اما می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد؛ به‌ طوری که ۸۶ درصد از مبتلایان گزارش می‌دهند این موضوع زندگی روزمره آن‌ها را مختل می‌کند و منجر به چند روز مرخصی کاری شود. اکنون نتایج تحقیقات نشان می‌دهد مصرف مکمل‌های ویتامین D و کلسیم می‌تواند از بروز این مساله جلوگیری کند.

دکتر جی سو کیم، یکی از محققان این تحقیق، گفت: نتایج مطالعه ما نشان می‌دهد برای افراد مبتلا به سرگیجه وضعیتی حمله‌ای خوش‌خیم مصرف مکمل ویتامین D و کلسیم یک راه ساده و کم‌خطر برای جلوگیری از عود سرگیجه خواهد بود؛ به خصوص اگر سطح ویتامین D پایینی داشته باشند.

این مطالعه تقریبا شامل ۱۰۰۰ نفر بود که حدود نیمی از آنان مکمل‌های ویتامین D و کلسیم دریافت کردند. کسانی که سطح ویتامین D پایینی داشتند، ۴۰۰ واحد بین‌المللی ویتامین D و ۵۰۰ میلیگرم کلسیم ۲ بار در روز مصرف کردند.

نتایج نشان داد مکمل‌ها بروز سرگیجه را تا ۲۴ درصد کاهش داد. کسانی که کمبود ویتامین D بیشتری داشتند، از مصرف مکمل‌ها سود بیشتری می‌بردند و شاهد کاهش ۴۵ درصدی علائم خویش بودند.

دکتر کیم بیان کرد: نتایج هیجان‌انگیز است زیرا تاکنون مراجعه به پزشک برای انجام حرکات سر، راه اصلی درمان سرگیجه وضعیتی حمله‌ای خوش‌خیم بوده است.

نتایج مطالعه ما نشان می‌دهد یک درمان کم‌خطر و ارزان مانند مصرف ویتامین D و قرص‌های کلسیم ممکن است در پیشگیری از این اختلال رایج و معمولا عودکننده موثر باشد.

این مطالعه در نشریه Neurology منتشر شده است.

اخبار مرتبط:
وزارت بهداشت: افزایش موارد کرونا خطرناک نیست
وزارت بهداشت: افزایش موارد کرونا خطرناک نیست

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره افزایش موارد کرونا در کشور ، با بیان اینکه با سوش جدیدی از بیماری مواجه نیستیم، در عین حال گفت که در حال حاضر و در شرایط فعلی توصیه‌ای به تزریق واکسن این بیماری ندارد.

عضو کمیته کرونا: با روند آرام افزایش بیماری کرونا مواجه هستیم / میزان روزانه مراجعه برای بیماری کرونا به ۵ تا ۸ نفر رسیده
عضو کمیته کرونا: با روند آرام افزایش بیماری کرونا مواجه هستیم / میزان روزانه مراجعه برای بیماری کرونا به ۵ تا ۸ نفر رسیده

محمدرضا صالحی درباره نامه وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی مبنی بر لزوم تشدید اقدامات مراقبتی در برابر بیماری‌های حاد تنفسی، به‌ویژه کووید-۱۹ و آنفلوانزا اظهار کرد: نامه وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مبنی بر افزایش کرونا واصل شده است. بررسی‌ها بیانگر این است میزان عفونت‌های تنفسی طی دو هفته گذشته نسبتا افزایش یافته و این موضوع به طور ویژه در هفته پیش بیشتر مشهود است.

واکسن ایرانی HPV وارد بازار شد
واکسن ایرانی HPV وارد بازار شد

رئیس سازمان غذا و دارو، از آغاز عرضه واکسن ایرانی HPV در سطح کشور خبر داد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است