کد خبر : 212500
انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۰۴ - 12:47
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

عفونت‌های باکتریایی، دومین عامل مرگ‌ومیر در جهان

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که عفونت‌های باکتریایی دومین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است.

عفونت‌های باکتریایی، دومین عامل مرگ‌ومیر در جهان

اولین برآورد جهانی از تاثیر عفونت‌های باکتریایی بر مرگ و میر نشان داد: عفونت‌های باکتریایی دومین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است که از هر هشت مورد مرگ و میر در سال ۲۰۱۹ یک مورد را به خود اختصاص داده است.

این مطالعه که نتایج آن در مجله لنست منتشر شده، مرگ و میر ناشی از ۳۳ عامل بیماری‌زای باکتریایی شایع و ۱۱ نوع عفونت را در ۲۰۴ کشور و منطقه بررسی کرد.

در این بررسی آمده است در سال ۲۰۱۹ و درست یک سال پیش از آغاز همه گیری کووید-۱۹، این پاتوژن‌ها در وقوع ۷.۷ میلیون مورد مرگ – ۱۳.۶ درصد از کل جهان – نقش داشته اند.

نتایج این مطالعه نشان داد که عفونت‌های باکتریایی پس از بیماری ایسکمیک قلبی که شامل حملات قلبی نیز هست به دومین عامل مرگ و میر تبدیل شده است. تنها پنج باکتری از ۳۳ باکتری، عامل نیمی از این مرگ‌ها بودند که شامل استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی، استرپتوکوک پنومونیه، کلبسیلا پنومونیه و سودوموناس آئروژینوزا میشود.

استافیلوکوکوس اورئوس یک باکتری معمول در پوست و بینی است اما عامل طیف وسیعی از بیماریهاست، در حالیکه اشریشیا کلی معمولا باعث مسمومیت غذایی می شود.

“کریستوفر موری”، یکی از نویسندگان این مطالعه و مدیر موسسه سنجش و ارزیابی سلامت در ایالات متحده گفت: داده‌های جدید برای اولین بار گستردگی کامل چالش بهداشت عمومی ناشی از عفونت‌های باکتریایی را نشان می‌دهد. قرار دادن این نتایج در رادار ابتکارات بهداشت جهانی اهمیت دارد تا بتوان بیشتر و عمیق تر به این عوامل بیماری‌زای کشنده پرداخت و برای کاهش تعداد مرگ‌ و میرها و موارد ابتلا به بیماری سرمایه گذاری کرد.

به گزارش فرانس۲۴، همچنین در این بررسی به تفاوت‌های چشمگیر در مناطق فقیر و ثروتمند اشاره شده است. در کشورهای جنوب صحرای آفریقا ۲۳۰ مورد مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر، به دلیل عفونت های باکتریایی است در حالیکه این رقم در کشورهای با میزان درآمد بالا به ۵۲ مورد مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر میرسد.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط:
حداقل ۸۰۰ هزار بیمار اسکیزوفرن در کشور وجود دارد/ حدود ۳ برابر حقوق مصوب، هزینه ماهانه درمان این افراد است
حداقل ۸۰۰ هزار بیمار اسکیزوفرن در کشور وجود دارد/ حدود ۳ برابر حقوق مصوب، هزینه ماهانه درمان این افراد است

طیبه دهباشی‌زاده، مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران اسکیزوفرنیا، درباره چالش‌های اساسی بیماران اسکیزوفرنی گفت: فقدان اورژانس روانپزشکی یکی از چالش‌های اساسی بیماران اسکیزوفرنی است. ما فقط چند بیمارستان در تهران داریم از جمله بیمارستان روزبه، امام حسین و ایران که دولتی هستند اما تخت‌هایشان عمدتاً پر است. علت اصلی این است که تخت روانپزشکی به اندازه کافی در کشور وجود ندارد. به گمانم حدود 11 هزار تخت روانپزشکی در کل کشور در بیمارستان خصوصی و عمومی داریم.

نشانه‌های برآمدگی و فرورفتگی در قوطی‌های کنسرو را جدی بگیرید
نشانه‌های برآمدگی و فرورفتگی در قوطی‌های کنسرو را جدی بگیرید

معاون اداره کل فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو گفت: هرگونه تغییر شکل قوطی کنسروها نشان دهنده یک نوع اشکال در سلامت کنسرو است؛ مهمترین علامت ظاهری در مورد فساد کنسروها تورم قوطی آنهاست بنابراین توجه به شکل ظاهری قوطی باید در اولویت باشد.

سویه جدید کرونا شناسایی شد I جزئیات
سویه جدید کرونا شناسایی شد I جزئیات

روزنامه بریتانیایی «میرور» به نقل از گزارش‌های علمی، وجود سویه جدیدی از ویروس کرونا را تأیید کرد که با افزایش مصونیت آن برابر واکسن‌های کنونی، به‌احتمال زیاد «مهار آن دشوارتر» خواهد بود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است