کد خبر : 209714
انتشار : 2022/11/11 - 21:26
دسته‌بندی : بین الملل
چاپ

آمریکا: ایران در پاسخ به سئوالات آژانس وقت کشی می کند

سخنگوی‌ وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری به سوالاتی درباره ادعاهای خبرگزاری رویترز بر اساس دو گزارش محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در زمینه برنامه هسته‌ای ایران و همکاری‌های پادمانی آن پاسخ داد.

آمریکا: ایران در پاسخ به سئوالات آژانس وقت کشی می کند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک‌ نشست خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه این کشور منتشر شده است، در پاسخ به این سوال که آیا تایید می‌کند رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با دیپلمات‌های انگلیس، فرانسه و آلمان(تروئیکای اروپا) در پاریس و پیش از برگزاری جلسه شورای حکام درباره ایران دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد، گفت: الان نمی‌توانم دیداری توسط او را تایید کنم، اما همان‌طور که می‌دانید، راب و تیم او به طور مرتبط در حال گفت‌وگو و رایزنی با شرکای اروپایی‌مان به ویژه تروئیکای اروپا بوده است.

پرایس ادامه داد: اگر قرار باشد دیداری یا سفری انجام شود، اعلام می‌کنیم.

پرایس در پاسخ به سوالی درباره ادعای خبرگزاری رویترز با استناد به دوگزارش محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مبنی بر افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران، گفت: چیز زیادی نمی‌توانم در این باره بگویم چون در جایگاهی نیستم که درباره جزئیات گزارشی که هنوز علنی نشده است، اظهار نظر کنم. اما از این گزارش مطلعیم.

او افزود: ما به وضوح گفته‌ایم که از استقلال آژانس بین.المللی انرژی اتمی حمایت می‌کنیم، همچنین درباره این که پیشرفتی در شفاف‌سازی و حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ایران انجام نشده است، نگرانی‌مان را اعلام می‌کنیم. ایران باید به موجب تعهدات قانونی‌اش ذیل معاده ان‌پی‌تی و توافق جامع پادمانی‌اش به سوالات آژانس پاسخ بدهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا علی‌رغم آن که مقامات ایران بارها اعلام کرده‌اند، تهران به دور از پرونده‌سازی‌های سیاسی علیه برنامه هسته‌ای ایران، آماده همکاری‌های لازم با آژانس بر سر مسائل پادمانی است، مدعی شد: آنچه در عوض از سوی ایران شاهدش بوده‌ایم، فقط وقت‌کشی بوده است. ما از ایران می‌خواهیم در تحقیقات پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کامل را به عمل بیاورد تا آژانس اطمینان بیابد وجود تمام مواد هسته‌ای در ایران منطبق با شرایط پادمانی است.

پرایس در ادامه با تکرار ادعاهای دولت آمریکا درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: ایران از مه ۲۰۱۸ پیشرفت‌هایی در برنامه هسته‌ای‌اش داشته است که پیش از آن تحت برجام[توافق هسته‌ای] ممنوع می‌بود. مسلما توسعه برنامه هسته‌ای ایران برای ما نگران‌کننده است.

اظهارات سخنگوی‌ وزارت امور خارجه آمریکا در پی این مطرح می‌شود که خبرگزاری رویترز با استناد به  گزارش محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که  آن را روز پنج‌شنبه رویت کرده، گزارش داد که ایران با سفر مقامات دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل به ایران در ماه جاری برای پاسخ‌گویی به سوالات آژانس و شورای حکام درباره ذرات اورانیوم کشف شده در سه محل در ایران موافقت کرده است.

اخبار مرتبط:
کنسرسیوم خط لوله خزر از حمله پهپادی به دو نفتکش خبر داد
کنسرسیوم خط لوله خزر از حمله پهپادی به دو نفتکش خبر داد

کنسرسیوم خط لوله خزر (سی‌پی‌سی) در بیانیه‌ای اعلام کرد، یک تانکر با پرچم جزایر مارشال، حین بارگیری نفت در اسکله‌ای دور از ساحل این کنسرسیوم و همچنین یک نفتکش دیگر با پرچم جزیره «من» که در مسیر ترمینال برای بارگیری بود، مورد حمله پهپادی قرار گرفتند.

رویترز: انصارالله یمن در نظر دارد برای کشتی‌های عبوری از دریای سرخ عوارض دریافت کند
رویترز: انصارالله یمن در نظر دارد برای کشتی‌های عبوری از دریای سرخ عوارض دریافت کند

منابع منطقه‌ای آشنا با موضوع به رویترز گفتند که گروه انصارلله یمن در حال بررسی اعمال عوارض بر کشتی‌های تجاری عبوری از جنوب دریای سرخ است؛ این اقدام یک هفته پس از اعلام محاصره دریایی علیه عربستان سعودی صورت می‌گیرد.

عراق به حملات آمریکا و عربستان علیه حشدالشعبی واکنش نشان داد
عراق به حملات آمریکا و عربستان علیه حشدالشعبی واکنش نشان داد

دولت عراق اعلام کرد: ما حمله صبح امروز نیروهای آمریکایی و سعودی را محکوم کرده و آن را به شدت تقبیح می‌نماییم. حمله امروز در زمانی رخ داد که دولت در حال راستی‌آزمایی آنچه در مورد هدف قرار گرفتن خاک عربستان مطرح شده بود، می‌باشد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است