به گزارش سایت خبری مدارا؛ حسین سبحانینیا، نماینده پیشین مجلس و تحلیلگر مسائل سیاسی درباره اهتمام ویژه دولت سیزدهم برای تقویت ارتباط با همسایگان به خبرنگار «رسالت» گفت: مقام رهبری قرار گرفته و به یک نگاه راهبردی تبدیل شده است چراکه با شعار نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی همسویی داشته است.
وی افزود: متأسفانه در دولتهای گذشته تمایل به تقویت ارتباط با همسایگان و سیاست شرق وجود نداشت. افزون براین در دولتهای گذشته توجه به کشورهای همسایه و تعاملات در حوزههای مختلف با کشورهای آسیایی نیز دیده نمیشد و مایل بودند تا ارتباط خود را با غربیها افزایش دهند چراکه بیشتر مدیران تحصیلکرده غرب بودند و گمان میکردند که منافعشان از مسیر ارتباط با غرب تأمین میشود.
سبحانی نیا تصریح کرد: دولت سیزدهم دیپلماسی سیاسی خود را با نگاه توجه به شرق آغاز کرد و سیاستهای برخاسته از شعارهای انقلاب اسلامی را در دستور کار قرار داد. خوشبختانه رویکرد سیاسی دولت سیزدهم و دیپلماسی همسایگی تاکنون با موفقیت همراه بوده و گشایشهای سیاسی و اقتصادی را رقم زده است.
نماینده پیشین مجلس و تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین خاطرنشان کرد: در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم مشکلات فراوانی در حوزه دیپلماسی همسایگی و ارتباط با کشورهای منطقه وجود داشت. با تعاملات دولت سیزدهم و برقراری ارتباطات همسایگی بسیاری از این مشکلات حل شد و روابط خوبی شکل گرفت.
او متذکر شد: اهتمام ویژه دولت برای تقویت ارتباط با همسایگان بسیار مثبت است و ضرورت دارد تا در آینده نیز همچنان در دستور کار و به عنوان یک نگاه راهبردی تلقی شود.
وی ابراز کرد: سیاست تعامل با همسایگان و حفظ امنیت منطقه به ویژه حوزه خلیج فارس بسیار ضرورت دارد و میبایست همواره به آن پرداخته شود. بیشک تعامل با شرق و کشورهای آسیایی نیز منافع فراوانی دارد. ارتباط با این کشورها میتواند وابستگیهای گذشته را کاهش دهد.
سبحانی نیا در پایان این گفتوگو اظهار داشت: توافق و ارتباط با کشورهایی همچون چین و روسیه در آینده کشور بسیار مثمرثمر است و موجب کاهش وابستگی و چه بسا بینیازی به دلار آمریکا خواهد شد. عضویت جمهوری اسلامی در سازمان شانگهای نیز این مسئله را قوت میبخشد چراکه کشورهای عضو این پیمان قدرتمند و با جمهوری اسلامی ایران ارتباط بسیار خوبی دارند. بیشک توسعه مناسبات با این کشورها صادرات و واردات را با گشایشهای فراوان اقتصادی و سیاسی رو به رو خواهد کرد.