کد خبر : 203863
انتشار : 2022/10/09 - 10:17
دسته‌بندی : سیاسی، پیشنهاد سردبیر
چاپ

عصبانیت قالیباف از «سوپرانقلابی هایِ طلبکار»/گویی قالیباف تلاش دارد در آب گل آلود شده این روزها، ماهی خود را صید کند

در روزهایی که تجمعات اعتراضی اوج گرفته است و تحلیل ها حکایت از چند وجهی بودن علت بروز این اعتراضات دارد، برخی تندروها با اظهارنظرهای تند خود بنزینی بر روی آتش خشم مردم شده اند، تندروهایی که قالیباف آنها را «سوپرانقلابی» هایی می نامند که هیچ کاری برای انقلاب نکرده اند.

عصبانیت قالیباف از «سوپرانقلابی هایِ طلبکار»/گویی قالیباف تلاش دارد در آب گل آلود شده این روزها، ماهی خود را صید کند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ «حکمرانی خوب» و «سوپرانقلابی ها» دو کلید واژه ای که مدتی است به تناوب در اظهارات قالیباف تکرار می شود و از نگاه تحلیلگران سیاسی، قالیباف معنادار و هدفمند درحال استفاده از این کلیدواژه هاست.

اما منظور رئیس مجلس از سوپر انقلابی ها کیست و تاکیدش بر حکمرانی خوب تنها کنایه ای به دولت مستقر در پاستور است یا رونمایی کردن از برنامه هایش برای کاندیداتوری در انتخابات آتی؟

سوپر انقلابی ها صدای قالیباف را درآوردند

«بنا نیست ما تنبلی کنیم، دهانمان را باز کنیم، هر حرف نپخته‌ای را به زبان بیاوریم و اسم خودمان را بگذاریم انقلابی. به قول حضرت آقا، سوپرانقلابی. بعضی‌ها را نگاه می‌کنیم، هر چه نگاه می‌اندازیم که چه کرده؟ هیچ نکرده. ولی از همه هم طلبکار است. هر کسی هم که یک دیکته‌ای نوشته، ممکن است غلطی هم نوشته، ایراد می‌گیرد که «آقا چرا یک غلط داری؟». خب، تو که هیچ غلطی نکرده‌ای و عمر خودت را تباه کرده‌ای! حداقل تو حق نداری به اسم انقلاب حرف بزنی»

این جملات تند و تیز را چند ماه قبل محمدباقر قالیباف خطاب به مدعیان انقلابی تر بودن در جریان اصولگرا گفت، سوپرانقلابی هایی که این روزها نیز در جریان تجمعات اعتراضی مردم دوباره فعال شده اند و تبدیل به بنزینی بر آتش خشم مردم شده اند.

قالیباف سوم مردادماه نیز در دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی، نسبت‌به برخی رفتارهای تند به اسم انقلابی‌گری انتقاد کرد و گفت: «انقلابی با حرف‌های مفت و تند و به تعبیر رهبر انقلاب با سوپرانقلابی‌ها، انقلابی نمی‌شود؛ امروز هرکسی کارآمدی دین را در جامعه به اثبات برساند، انقلابی است».

اما «سوپر انقلابی ها» کلید واژه ای نیست که یکباره از سوی قالیباف مطرح شده باشد. او طی سال های اخیر بارها تلاش کرده پرده از چهره این طیف از اصولگرایان که مدعی انقلابی تر بودن هستند بردارد، خاصه آنکه خودش نیز بارها و بارها هدف تندروی ها و تیرهای از کمان در رفته این طیف از اصولگرایان بوده است.

جبهه پایداری که سرآمد این طیف از اصولگرایان تندرو است نه تنها در انتخابات مجلس یازدهم که حتی بعد از تکیه زدن قالیباف به ریاست مجلس بارها در مسیر حرکتی او مشکل تراشی کرده اند و با تکیه بر قدرت رأی خود در مجلس تا پای باج گرفتن از او برای دادن رأی به ریاستش نیز پیش رفته اند.

شاید همین رفتارها نیز قالیباف را از این طیف از اصولگرایان به قول او سوپرانقلابی شاکی تر کرده است و گاه و بیگاه با کنایه از خطرات این طیف از اصولگرایان برای نظام سخن می گوید و به نوعی تلاش دارد که خط افتراق خود با پایداری ها را روز به روز بیشتر کند.

آخرین نمونه از این اختلاف در ماجرای اعتراضات اخیر بود که مواضع قالیباف نرم تر و آسیب شناسانه تر بود تا پایداری ها که بیشتر به سمت خشمگین کردن مردم و ریختن بنزین بر روی آتش پیش رفتند.

رونمایی قالیباف از مدل حکمرانی خوب در پسارئیسی؟

اما زمزمه های سیاسی در خلال همین اعتراضات و روزهای شلوغ، حکایت از خیز برداشتن قالیباف برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری آینده دارد.

برخی سیاسیون و تحلیلگران خبر از تحرکات چراغ خاموش قالیباف و طیف همراهانش برای حضور در انتخابات ۱۴۰۴ می دهند. برخی اظهارنظرهای او نیزدر همین راستا تفسیر می شود. مانند آنچه او درباره حکمرانی خوب چندین بار مطرح کرده است تا به نوعی از برنامه و نگاه خود در آینده ای که شاید ریاست جمهوری در اختیارش باشد رونمایی کند.

او اخیرا در افتتاحیه مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوره جدید بازهم از این نوع حمکرانی روایت کرد و گفت؛ «اکنون بستری فراهم است که تحولی در حکمرانی خود برای اداره بهتر ایجاد کنیم. اگر می‌خواهیم بر جنگ شناختی دشمن غلبه کنیم باید ابتدا از درک های متفاوت از حکمرانی جلوگیری کنیم زیرا همینجا بستری است که دشمن بر آن سوار می شود. ما اگر به این درک مشترک نرسیم بعید می دانم که بتوانیم هم افزایی ایجاد کنیم ولو با هم هماهنگ باشیم. از سویی نیازمندیم که در روش اجرا هم به توافق برسیم تا مدیران امین و قوی بخش اجرا با شجاعت تصمیم بگیرند. شکی ندارم اگر اینگونه حرکت کنیم، می توانیم بر مشکلات فایق آییم مخصوصا در حوزه اقتصادی.»

از نگاه تحلیلگران این اظهارات قالیباف به نوعی سیگنال به دولت رئیسی نیز هست تا نوع مدیریت اجرایی او و حکمرانی اش در دولت را زیر سوال ببرد خاصه با توجه به اعتراضات این روزها که بنا بر برخی اظهارنظرها ریشه در نارضایتی مردم از عملکرد دولت فعلی نیز دارد.

گویی قالیباف تلاش دارد در آب گل آلود شده این روزها، ماهی خود را صید کند.

اخبار مرتبط:
نیویورک تایمز: ایران قصد داشت پاسخ حمله اوکراین را بدهد اما فعلاً منصرف شد
نیویورک تایمز: ایران قصد داشت پاسخ حمله اوکراین را بدهد اما فعلاً منصرف شد

ایران در واکنش به حمله اوکراین به یک کشتی ایرانی، بررسی حمله به یک بندر دریایی در اوکراین را در دستور کار قرار داده بود، اما به گفته مقام‌های ایرانی و غربی، موجی از تلاش‌های دیپلماتیک فعلاً این بحران را آرام کرده است.

تورم تیرماه ۶۶ درصد شد
تورم تیرماه ۶۶ درصد شد

مرکز آمار ایران اعلام کرد: نرخ تورم سالانه در تیرماه ۱۴۰۵ به ۶۶ درصد رسید.

عارف: اختلافات را به صحن دولت بیاورید، نه افکار عمومی؛ وگرنه عزل می‌شوید
عارف: اختلافات را به صحن دولت بیاورید، نه افکار عمومی؛ وگرنه عزل می‌شوید

معاون اول رئیس‌جمهور با هشدار به وزرا و دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد اختلاف‌نظرهای میان دستگاه‌های دولتی باید در صحن دولت و زیر نظر رئیس‌جمهور بررسی و حل‌وفصل شود و هیچ مقام یا دستگاهی حق ندارد با اقدام یک‌جانبه یا رسانه‌ای کردن اختلافات، برخلاف نظر دولت و منافع ملی عمل کرده یا موجب التهاب و نگرانی در جامعه شود. وی تصریح کرد دولت در صورت تخلف، بدون هیچ تعارفی تا عزل عالی‌ترین مقام دستگاه مربوط اقدام خواهد کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است