کد خبر : 196120
انتشار : 2022/07/17 - 18:41
دسته‌بندی : بین الملل
چاپ

بایدن نتوانست در سفر به عربستان هدف خود را محقق کند

خبرگزاری رویترز گزارش داد، رئیس جمهور آمریکا بدون تحقق اهدافش در زمینه تامین انرژی و ایجاد ائتلاف منطقه‌ای با حضور اسرائیل، عربستان را ترک کرد.

بایدن نتوانست در سفر به عربستان هدف خود را محقق کند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا پس از حضور در نشست امنیت و توسعه جده، بدون تحقق اهدافش در زمینه تامین انرژی و ایجاد ائتلافی منطقه‌ای، عربستان را ترک کرد.

در این گزارش آمده است، بایدن به سران عرب اعلام کرد که آمریکا شریکی فعال در خاورمیانه خواهد ماند اما نتوانست تعهداتی برای ایجاد محور امنیتی در منطقه با حضور اسرائیل و افزایش فوری تولید نفت به دست آورد.

بایدن در نخستین سفر خود به منطقه خاورمیانه، رویکرد و استراتژی خود برای نقش‌آفرینی آمریکا در خاورمیانه را در نشست جده تبیین کرد اما گزارش رویترز به این نکته اشاره دارد که بیانیه پایانی نشست جده مبهم بوده و عربستان به عنوان مهمترین متحد عرب آمریکا، آرزوهای واشنگتن در ایجاد ائتلافی امنیتی در منطقه با حضور اسرائیل برای مقابله با تهدیدها علیه تل‌آویو را نقش بر آب کرد.

رویترز در این گزارش آورده است، نشست بایدن با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان پس از مطرح شدن مساله حقوق بشر توسط بایدن، بسیار حساس بوده و ولیعهد عربستان را بر آن داشته تا انتقادات متقابلی را مطرح کند.

در این گزارش آمده است که شاید ترویج طرحی برای اتصال سامانه‌های پدافند هوایی کشورهای عربی که روابطی با اسرائیل ندارند، سخت باشد.

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان به تازگی گفت، موضوع همکاری نظامی با اسرائیل نه در نشست جده و نه پیش از آن مطرح نشده است.

بن فرحان همچنین اظهار کرد: چیزی به نام “ناتوی عربی” وجود ندارد و نمی‌دانم این اسم از کجا آمده و این مساله در نشست جده مطرح نشد.

اخبار مرتبط:
زلنسکی: آماده هستم تا در هر جایی که ترامپ انتخاب کند، توافق صلح با روسیه را امضا کنم
زلنسکی: آماده هستم تا در هر جایی که ترامپ انتخاب کند، توافق صلح با روسیه را امضا کنم

زلنسکی گفته که آماده است تا هر کجا که دونالد ترامپ انتخاب کند، از جمله در دفتر کار کاخ سفید یا محل اقامتش در مارالاگو، توافق صلح با روسیه را امضا کند.

سی‌بی‌اس: وزیر جنگ آمریکا گفته جنگ با ایران تاکنون ۳۷.۵ میلیارد دلار هزینه داشته، اما رقم واقعی ممکن است به طور قابل توجهی بیشتر باشد
سی‌بی‌اس: وزیر جنگ آمریکا گفته جنگ با ایران تاکنون ۳۷.۵ میلیارد دلار هزینه داشته، اما رقم واقعی ممکن است به طور قابل توجهی بیشتر باشد

منابع آگاه از این موضوع می‌گویند که برآورد پنتاگون هزینه‌های عمده‌ای از جمله ساخت‌وسازهای نظامی و تعمیر پایگاه‌های آسیب دیده آمریکا را حذف کرده است.

نیویورک‌تایمز: اگر انصارالله یمن از تردد کشتی‌های عربستانی از طریق دریای سرخ جلوگیری کند، حدود ۴ درصد از عرضه نفت جهان از بازار حذف می‌شود
نیویورک‌تایمز: اگر انصارالله یمن از تردد کشتی‌های عربستانی از طریق دریای سرخ جلوگیری کند، حدود ۴ درصد از عرضه نفت جهان از بازار حذف می‌شود

اگر انصارالله یمن تهدید خود مبنی بر جلوگیری از تردد کشتی‌های عازم و خارج‌شونده از عربستان سعودی از طریق دریای سرخ را عملی کنند، بازار جهانی نفت بار دیگر با شوک بزرگی روبه‌رو خواهد شد؛ زیرا یکی از مهم‌ترین مسیرهای جایگزین تنگه هرمز نیز با اختلال مواجه می‌شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است