کد خبر : 196090
انتشار : ۱۴۰۱/۰۴/۲۶ - 11:44
دسته‌بندی : اخبار ویژه، سیاسی
چاپ

نماینده ادوار مجلس: اصل رفراندوم را باید احیا کنیم

سخنگوی فراکسیون امید گفت: ما در بسیاری موارد باید به رفراندوم رجوع کنیم که البته در رابطه با آن لازم است عقلای قوم هم به یک جمع بندی برسند مانند بحث روابط خارجی؛ البته این یکی از مصادیق است و در بسیاری از موارد دیگر می توانیم به آراء مردم رجوع کنیم

نماینده ادوار مجلس: اصل رفراندوم را باید احیا کنیم

به گزارش سایت خبری مدارا؛ تقریبا هفته‌ای سه روز ساختمان هرمی شکل میدان بهارستان شاهد جلسات علنی وکلای ملت است؛ جلساتی که در طول آن ۵ نماینده نطق میان دستور دارند و علاوه بر آن چندین تذکر و سوال مطرح می شود اما سوال اینجاست که در پس این نطق‌ها و سوالات چقدر تحقیق و کار کارشناسی وجود دارد. در این رابطه بهرام پارسایی نماینده شیراز به خبرآنلاین گفت: ممکن است در برخی مواردی از روی گلایه‌مندی و سیاسی کاری مباحثی مطرح شود اما اغلب موضوعاتی که نمایندگان مجلس عنوان می کنند بر اساس کاری است که بر آن تحقیق شده است.

 

او ادامه داد: آنچه به نظر من باید به آن بیشتر توجه شود و نمایندگان بر آن تمرکز بیشتری داشته باشند موضوعات قانونی است. یعنی نمایندگان سوال‌ها، استیضاحات و نطق‌های خود را متوجه ایرادات قانونی کنند.

 

پارسایی گفت: برخی‌ها ایراد می گیرند که بسیاری از سوال ها و استیضاح ها بر سر مسائل و بده بستان‌های حوزه انتخابیه است که حتی اگر این فرض را درست بدانیم باید پرسید چرا مشکلات حوزه‌های انتخابیه ادامه پیدا می‌کند؟ این یک ضعف اساسی است که نهایتا منجر به کلید زدن سوال می شود.

 

سخنگوی فراکسیون امید با تاکید بر اینکه وظیفه نمایندگان نظارت است گفت: بیشترین ضعف مجلس از بعد نظارت است چراکه ما قوانین معطل مانده زیادی داریم که نظارتی بر اجرایی شدن آن صورت نمی گیرد؛ همچنین قوانینی که باید از سوی دولت اجرا شود و نسبت به آن بی توجه است مانند قوانینی که در قانون اساسی وجود دارد که اصلا وقتی به آنها نگاه می کنیم فکر می کنیم این قانون کشور ما نیست یا قوانینی که در اجرای آن اختلافات زیادی میان مسئولان وجود دارد به طوری که تاکنون درمورد آنها به یک جمع بندی نرسیده اند مانند اصل رفراندوم. لذا با توجه به قوانین خوبی که داریم به نظر می رسد تنها ایراد ما متوجه اجرا و نظارت بر اجرای قوانین است.

 

او در پاسخ به این سوال که مصداق مراجعه به نظر مردم و برگزاری رفراندوم در شرایط موجود چیست گفت: ما در بسیاری موارد باید به آرا مردم رجوع کنیم که البته در رابطه با آن لازم است عقلای قوم هم به یک جمع بندی برسند مانند بحث روابط خارجی؛ البته این یکی از مصادیق است و در بسیاری از موارد دیگر می توانیم به آراء مردم رجوع کنیم؛ بحث شفافیت از دیگر موضوعاتی است که می توان به رفراندوم گذاشت. بنابراین مصادیق برای رجوع به این اصل قانون اساسی وجود دارد و تنها عزم این کار است که هنوز مشاهده نمی شود در حالی که در کشورهای دیگر مانند سویبس سالی چندبار رفراندوم برگزار می شود.

اخبار مرتبط:
سلیمانی: پای محصولی را احمدی‌نژاد به پروژه سوآپ نفتی باز کرد / وقتی احمدی‌نژاد استاندار بود برای او پرونده‌ای باز شد محاکمه هم شد اما در نهایت پرونده را بستند
سلیمانی: پای محصولی را احمدی‌نژاد به پروژه سوآپ نفتی باز کرد / وقتی احمدی‌نژاد استاندار بود برای او پرونده‌ای باز شد محاکمه هم شد اما در نهایت پرونده را بستند

«این امکان وجود دارد که روابط احمدی‌نژاد و محصولی بهم نخورده و ادعای روابط شکرآب آنها تنها یک نمایش است چراکه محصولی تا جایی پیش رفت که برای احمدی‌نژاد وزیر کشور شد اما بعد از اینکه احمدی‌نژاد با نظام و رهبری مشکل پیدا کرد به تدریج افراد از او دور شدند و خودش مانده بود و مشایی و بقایی.»

افشاگری ادمین صفحه مجاهدین خلق در توییتر / تصاویر
افشاگری ادمین صفحه مجاهدین خلق در توییتر / تصاویر

ادمین صفحه سازمان مجاهدین در ایکس (توئیتر سابق) دست به افشاگری علیه این گروهک زده است.

شکوری‌راد: فساد در کشور ما به یک امر روتین تبدیل شده / پوست مسئولان هم کلفت شده حسایت نشان نمی‌دهند
شکوری‌راد: فساد در کشور ما به یک امر روتین تبدیل شده / پوست مسئولان هم کلفت شده حسایت نشان نمی‌دهند

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران گفت: وقتی حاکمیت شهروندان را به خودی و غیرخودی تقسیم می‌کند و همه توجهات خود را برای کنترل غیرخودی‌ها می‌گذارد، ناگزیر چشمش را بر تخلفات و فسادی که در مجموعه نیروهای خودی رخ می‌دهد، می‌بندد یا حساسیت‌های خود را کاهش می‌دهد؛ به نوعی که این فسادها بسیار دیر کشف یا با آن برخورد می‌شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است