کد خبر : 195889
انتشار : ۱۴۰۱/۰۴/۲۲ - 10:13
دسته‌بندی : اقتصادی، اخبار ویژه
چاپ

قالیباف: بخش خصوصی مجاهدین عرصه اقتصادی هستند

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه سیاست قطعی دولت و مجلس ارتباط با کشورهای همسایه است، گفت که باید تجارت دو جانبه با کشورها را دنبال کنیم که این راهکاری برای دور زدن تحریم هاست.

قالیباف: بخش خصوصی مجاهدین عرصه اقتصادی هستند

به گزارش دیده بان ایران؛ محمدباقر قالیباف در جلسه با بازرگانان و تولیدکنندگان ایرانی فعال در بازار ازبکستان گفت: سیاست قطعی مجلس و دولت ارتباط با کشورهای همسایه با محوریت مباحث اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است که این موضوع را در اولویت قرار داده ایم. باید این موضوع را نه به صورت دوره ای و فصلی بلکه به صورت متناوب و پیوسته دنبال کرد؛ به عنوان یک ایرانی در هر کجا باشم تداوم این کار را مدنظر قرار خواهم داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ارتباط با کشورهای همسایه با محوریت مباحث اقتصادی از سیاست‌های قطعی دولت و مجلس است. موضوعی که در برنامه هفتم هم تدوین شده و نگاه رهبری به آن است و جزو اسناد بالادستی محسوب می‌شود.

قالیباف با بیان اینکه بخش خصوصی مجاهدین عرصه اقتصادی هستند، گفت:‌ ما باید بخش خصوصی را تقویت کنیم. البته که دولت نقش پشتیبانی و تسهیل‌گری را دارد. باید ظرفیت اصلی در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ما باید فرصت‌ها و محدودیت‌های خود را دقیق بدانیم، افزود: ما در تحریم قرار داریم. تحریم یعنی به جای تسهیل‌گری در تجارت و روابط، موانعی سر راه ما است. البته کشورهایی آمادگی همکاری با ما دارند که همان‌ها هم بعضا دست به عصا کار را پیش می‌برند مگر آنکه نیازشان به ما باشد، در آن موقع هم با احتیاط عمل می‌کنند. پس باید با چاره‌اندیشی شرایطی را فراهم کنیم که نگرانی‌ها رفع شود.

ظرفیت مبادلات ما با کشورهای همسایه سالانه حدود ۲۱۶ میلیارد دلار است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اولویت ما تبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه و منطقه است، گفت: حدود ۲۱۶ میلیارد دلار در سال ظرفیت مبادلات ما با کشورهای همسایه است. ما باید هر چه می‌توانیم تجارت دوجانبه را با کشورها انجام دهیم. تجارت دوجانبه اثربخش‌تر از تجارت منطقه‌ای و چند جانبه است. باید هاب مالی و هاب لجستیکی خود را مرتب و منظم کرده و تسهیل‌گری کنیم که این در روابط دوجانبه رخ می‌دهد.

قالیباف گفت که سعی می‌کنیم در سه، چهار ماه آینده بحث ویزا و تعرفه ترجیحی را حل کنیم. باید هاب لجستیکی و مالی ایجاد کرده، کشور ما ظرفیت‌های بالایی دارد.

وی با بیان اینکه وزارت خارجه نقش کلیدی و جدی در پیگیری امور دارد، به اجلاس شانگهای در شهریورماه اشاره کرد و گفت: مهمترین رسالت ما در حوزه پارلمان فراهم کردن فرصت‌هاست. امیدواریم بتوانیم موضوع لغو روادید بین ایران و ازبکستان را حل کنیم.

رئیس مجلس با تأکید مجدد بر اینکه باید روابط دوجانبه را دنبال کرد، گفت که حتی اگر تحریم‌ها هم لغو شود روابط دوجانبه حداقل یک ربع قرن ادامه پیدا می‌کند؛ ما می‌توانیم با روابط دوجانبه تحریم‌ها را دور بزنیم.

تأکید تجار بر استفاده از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در ازبکستان

به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست تعدادی از بازرگانان و تولیدکنندگان ایرانی فعال در بازار ازبکستان به بیان دغدغه‌هایشان پرداختند؛ سهیلی رئیس مرکز توسعه صادرات ایران گفت: ازبکستان می‌تواند تبدیل به هاب مرکزی شود. ما باید از ظرفیت این کشور برای سرمایه‌گذاری استفاده کنیم. لازم است رایزن مستقیم در این کشور داشته و روابط دانشجویی و دانشگاهی برقرار باشد.

صانعی نایب رئیس اتاق مشترک ایران و ازبکستان هم گفت: یکی از مشکلات مزمن بخش خصوصی در ازبکستان عدم رفع موانع بخشی خدمات فنی و مهندسی است. شرکت‌های فنی و مهندسی نقش پررنگی دارند اما نتوانستیم دغدغه بخش بزرگی از صنعت را حل کنیم. باید از پتانسیل منطقه آزاد ازبکستان استفاده کنیم. همچنین تسهیل‌گری در حوزه حمل و نقل ریل لازم است. دغدغه ما افزایش سطح ظرفیت حمل و نقل ریلی است.

دانا نماینده گروه توسعه تجارت ایران هم گفت: لازم است ویزای تجار، رانندگان و توریسم تسهیل شود. توافقاتی برای لغو روادید توریسم برقرار شود. رانندگان هم احتیاج به ویزا نداشته باشند یا اینکه ویزای حداقل شش ماهه به آن‌ها داده شود. این وضعیت برای بازرگانان هم برقرار شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اخبار مرتبط:
فرشاد مومنی: شرم نمی‌کنند و راحت می‌گویند که از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم / نمی‌شود از کل دینانت، تنها به زلف و ریش و آستین کار داشته باشیم
فرشاد مومنی: شرم نمی‌کنند و راحت می‌گویند که از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم / نمی‌شود از کل دینانت، تنها به زلف و ریش و آستین کار داشته باشیم

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در شبکه‌های مجازی نطق قدیمی آقای رییس جمهور فعلی را می‌بینیم که می‌خواهد به دولت قبلی طعنه بزند و خطاب به دولت قبل می‌گوید «شما کاری کردید که قیمت دلار به ۵ هزار رسیده است»، ولی الان وقتی قیمت دلار را می‌بیند، چه حالی می‌شود؟ گزارش بدهد که چه تحویل گرفته، چه عده داده و کارنامه اش چیست؟

یک اقتصاددان: مردم نان ندارند بخورند، اما باید مالیات بدهند / مجلس از مردم می‌کند به دولت می‌دهد / رئیسی می‌خواهد از آب کره بگیرد
یک اقتصاددان: مردم نان ندارند بخورند، اما باید مالیات بدهند / مجلس از مردم می‌کند به دولت می‌دهد / رئیسی می‌خواهد از آب کره بگیرد

سهراب دل‌انگیزان در خصوص مصوبه مجلس درباره دریافت مالیات از افراد غیرتجاری در معاملات طلا، ارز، مسکن و خودرو گفت: این مجلس باید از حق مردم دفاع کند، اما نماینده دولت است و از مردم می‌کند و به دولت می‌دهد. مردم نان ندارند بخورند، اما باید مالیات بدهند. اگر کسی یک خانه و پس انداز کوچک داشته باشد هم نگران شده است. این مجلس بر تورم و فعالیت‌های مشروع مردم مالیات بسته است.

نماینده مجلس: فروش موبایل نوکیای تقلبی حرام است
نماینده مجلس: فروش موبایل نوکیای تقلبی حرام است

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «فروش گوشی موبایل تقلبی خارج از انصاف و حرام شرعی است».

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است