کد خبر : 195031
انتشار : ۱۴۰۱/۰۴/۱۱ - 19:23
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

شورایعالی دیپلماسی اقتصادی تاسیس شود

صالحی تاسیس سازمان دیپلماسی اقتصادی را درست نمی‌داند و تاسیس یک شورای عالی مختص دیپلماسی اقتصادی و زیر نظر رئیس‌جمهور را پیشنهاد می‌دهد. از نظر او تاسیس این سازمان یا نهاد مستقل در عرصه دیپلماسی اقتصادی می‌تواند وضعیت را بدتر کند.

شورایعالی دیپلماسی اقتصادی تاسیس شود

به گزارش سایت خبری مدارا؛ وحید جلال‌زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، در برنامه صف اول شبکه خبر از پیشنهاد تاسیس یک سازمان جدید با محوریت دیپلماسی اقتصادی خبر داد. جلال‌زاده گفته بود: «پیشنهادی مبنی بر ایجاد سازمان دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه ارائه دادیم. دوستان ما در وزارت امور خارجه هم موافق ایجاد این سازمان هستند.»

پیشنهاد رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اما با واکنش علی‌اکبر صالحی، وزیر اسبق امور خارجه و رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی، مواجه شد. صالحی تاسیس چنین نهادی را درست نمی‌داند و تاسیس یک شورای عالی مختص دیپلماسی اقتصادی و زیر نظر رئیس‌جمهور را پیشنهاد می‌دهد. از نظر او تاسیس این سازمان یا نهاد مستقل در عرصه دیپلماسی اقتصادی می‌تواند وضعیت را بدتر کند.

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی تاکید می‌کند: من اصلاً با نهاد دیگری موافق نیستم، همان‌طور که قبلاً گفتم نهاد دیگر می‌شود اختلال در کار وزارت خارجه. بستر دیپلماسی اقتصادی باید وزارت خارجه باشد، ولی نهادهای دیگر هم می‌توانند از طریق وزارت خارجه اعمال نظر کنند.

صالحی در ادامه با ارائه پیشنهاد تاسیس شورای عالی دیپلماسی اقتصادی می‌گوید: می‌توان یک شورای عالی دیپلماسی اقتصادی زیر نظر رئیس‌جمهور تاسیس کرد و ارگان‌های ذی‌ربطی مانند وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و دیگر سازمان‌های مهم در کنار وزارت امور خارجه در آن عضو باشند، اما دبیر آن باید وزیر امور خارجه و رئیس آن رئیس‌جمهور باشد. ارگان‌ها نظر بدهند و مصوب که شد، کار را انجام دهند.

علی‌اکبر صالحی درباره تاثیرگذاری بخش خصوصی در دیپلماسی اقتصادی کشور توضیح می‌دهد: بخش خصوصی هم باید در این شورا نماینده داشته باشد یا نماینده‌هایی از اتاق‌های بازرگانی حاضر باشند، ولی اینکه جداگانه یک ارگان یا سازمان درست کنند اصلاً مصلحت نیست.

علی‌اکبر صالحی تاکید کرد: تاسیس سازمان جدید برای دیپلماسی اقتصادی شرایط را بدتر می‌کند.

اخبار مرتبط:
کوثری، نماینده مجلس: آژانس باید آمریکا و اسرائیل را محاکمه کند؛ پس از آن، در مورد اینکه مذاکره انجام شود یا خیر تصمیم‌گیری می‌کنیم
کوثری، نماینده مجلس: آژانس باید آمریکا و اسرائیل را محاکمه کند؛ پس از آن، در مورد اینکه مذاکره انجام شود یا خیر تصمیم‌گیری می‌کنیم

سردار کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مذاکرات در شرایط فعلی را بی‌معنا دانست و ادامه داد: در چنین شرایطی باید اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی توسط سازمان‌های بین المللی محکوم و آژانس نیز طبق قانون آنها را محاکمه کند و پس از آن باید در مورد اینکه مذاکره انجام شود یا خیر تصمیم‌گیری شود، در غیر این صورت مذاکره هیچ معنایی معنا ندارد.

مسیح مهاجری: گفت‌وگو با آمریکا از پشتوانه شرعی، قانونی، عقلی و عرفی برخوردار است / حکمرانان ما هرگز نباید از این روش عقلانی رویگردان باشند
مسیح مهاجری: گفت‌وگو با آمریکا از پشتوانه شرعی، قانونی، عقلی و عرفی برخوردار است / حکمرانان ما هرگز نباید از این روش عقلانی رویگردان باشند

تصمیم به گفت‌وگو با آمریکا و هر دولت دیگری که دارای موجودیت رسمی و قانونی است از پشتوانه شرعی، قانونی، عقلی و عرفی برخوردار است. مسئولان وزارت خارجه کشورمان نباید به خاطر بداخلاقی‌های مخالفان مذاکره با آمریکا و بدنویسی‌های آنها از مسیر صحیحی که انتخاب می‌کنند برگردند و یا درباره صحت و اتقان کاری که می‌کنند تردید به خود راه بدهند.

خبرگزاری فارس: ایران راداری در پایگاه آمریکایی العدید در قطر را هدف قرار داد
خبرگزاری فارس: ایران راداری در پایگاه آمریکایی العدید در قطر را هدف قرار داد

خبرگزاری فارس نوشت: اطلاعات بدست آمده نشان می‌دهد ایران راداری در العدید آمریکا را هدف قرار داد که نقش مهمی در ردیابی موشک‌های ایرانی و ارسال هشدار به صهیونیست‌ها قبل از حمله ایران داشت. همچنین گفته شده که این رادار تا هزاران کیلومتر در اطراف خود می‌توانست اطلاعات نظامی دیگر کشور‌ها از جمله ایران را به رژیم صهیونیستی بدهد. این نمونه رادار‌ها برای یافتن شلیک موشک‌های بالستیک و کروز برای هشدار زودهنگام استفاده می‌شوند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است