کد خبر : 194490
انتشار : ۱۴۰۱/۰۴/۰۱ - 13:42
دسته‌بندی : اسلاید، سیاسی
چاپ

کامبیز نوروزی: رک بگویم؛ دولت ومجلس انقلابی اساساً اعتقادی به نشست خبری و اطلاع‌رسانی ندارند

کامبیز نوروزی حقوقدان و کارشناس ارشد رسانه در پاسخ به چرایی عدم برگزاری نشست خبری آقایان رئیسی و قالیباف گفت: در رابطه با علت و چرایی فرار ابراهیم رئیسی از خبرنگاران و نشست خبری می‌‌توان به گاف‌های پی در پی وی در سخنرانی‌ها و سفرهای استانی اشاره کرد؛ گاف‌های که نشان از فن بیان پایین آقای رئیس‌جمهور دارد! البته این نکته حائز اهمیت است که تصمیمات و اقدامات عجیب رئیس دولت سیزدهم در خصوص مهم‌ترین بخش از زندگی مردم یعنی معیشت یکی از دلایل مهم برای فرار وی و هم طیفانش از رسانه‌هاست.

کامبیز نوروزی: رک بگویم؛ دولت ومجلس انقلابی اساساً اعتقادی به نشست خبری و اطلاع‌رسانی ندارند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ یکسال از سیزدهمین دور از انتخابات ریاست جمهوری گذشت! یکسالی که برای مردم ایران به اندازه چند صد سال تبعات و حوادث تلخ و هولناک به همراه داشت! دولت سیزدهم نیامده حواشی‌‌هایش شروع و حالا که یکسال از آن سپری شده، به اندازه کل دولت‌های پیشین جنجال برای کشور به همراه داشته است. حذف ارز ترجیحی، ریزش متروپل آبادان و امنیتی کردن آن، ترور و حملات سایبری پی در پی و گرانی‌های افسارگسیخته فقط چند نمونه از اتفاقاتی‌ست که دولت یکساله ابراهیم رئیسی در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ با همه این تفاسیر با گذشت یکسال از دولت ابراهیم رئیسی و دو سال از ریاست قالیباف بر مسند مجلس شورای اسلامی، تا به الان این دو مقام یکبار هم نشست خبری برگزار نکردند! نحوه برخورد روسای دو قوه مجریه و مقننه حاکی از این دارد که آن‌ها اصلاً اعتقادی به رو در رو شدن با خبرنگارانی غیر از کارمندان صداوسیما ندارند. همه این‌ها در حالی رخ داده که با وجود انتقادات بی پایان طیف رئیسی و قالیباف نسبت به دولت قبلی، دولت حسن روحانی در اولین  سال از ریاست خود بر قوه مجریه یعنی سال ۱۳۹۲، دست کم دو مرتبه و علی لاریجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی سالی یکبار نشست خبری با رسانه های داخلی و خارجی برگزار می‌کردند! آماری که در این دوره از ریاست رئیسی و قالیباف بر قوه مجریه و مقننه به «صفر» رسیده است!

کامبیز نوروزی، حقوقدان در همین رابطه گفت: رک بگویم؛ دولت و مجلس کنونی تمایل و اعتقادی به اطلاع‌رسانی ندارند! در مجموع از افکار و عرصه عمومی می‌‌گریزند! اگر دقت بفرمایید در موضوعات بسیار حیاتی نظیر برجام و برنامه های اقتصادی که سرنوشت مردم به آن گره خورده، هیچ‌گونه اطلاع رسانی‌ای به مردم نمی‌شود؛ ما اصلا نمی‌دانیم قصه برجام به کجا رسیده است!

نوروزی  با اشاره به دولت احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: «حتی در دولت‌ احمدی‌نژاد به نسبت قابل قبولی اطلاعات منتشر می‌شد! می‌توانیم بگوییم همه اتفاقاتی که در دولت ابراهیم رئیسی می‌افتد در پشت صحنه است؛ در واقع گرایش به اطلاع‌رسانی و آگاه کردن افکارعمومی از اخبار، در این دوره دولت و مجلس به پایین‌ترین حد خودش در چهار دهه نظام جمهوری اسلامی رسیده است! اگر نشست خبری‌ای برگزار شود، مقامی که باید پاسخگو باشد، در معرض پرسش‌های متعدد روزنامه‌نگاران و خبرنگاران قرار می‌گیرد! بخشی از همین سیاست خودداری از اطلاع رسانی است. باز جای خوشحالی باقی‌ست که در قوه قضاییه نشست خبری سخنگوی قوه برگزار می‌شود!»

البته اقدامات و تصمیمات نه چندان مطلوب این دو فرد رابطه مستقیمی با گریز آن‌ها از پاسخگویی و مطبوعات دارد! محمدباقر قالیباف مرد پرحاشیه صحنه سیاست جمهوری اسلامی که شعار “اقتصاد مقاومتی” از دهانش نمی‌افتاد، چندوقت پیش با سفر دختر، همسر و دامادش به ترکیه و خرید سیسمونی از آن کشور، دوباره بر سر زبان‌ها افتاد که البته این اتفاق می‌تواند یکی از دلایل وی برای دوری جستن از رسانه‌ها باشد!

در رابطه با علت و چرایی فرار ابراهیم رئیسی از خبرنگاران و نشست خبری می‌‌توان به گاف‌های پی در پی وی در سخنرانی‌ها و سفرهای استانی اشاره کرد؛ گاف‌های که نشان از فن بیان پایین آقای رئیس‌جمهور دارد! البته این نکته حائز اهمیت است که تصمیمات و اقدامات عجیب رئیس دولت سیزدهم در خصوص مهم‌ترین بخش از زندگی مردم یعنی معیشت یکی از دلایل مهم برای فرار وی و هم طیفانش از رسانه‌هاست.

نوروزی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود گزینشی بودن رسانه‌ها و خبرنگارانی که در این نشست‌ها حضور دارند، باز هم روسای دولت و مجلس از نشست خبری می‌ترسند، به دیده بان ایران: مهم تر از ترس، نوع نگاه این دو فرد به مفهوم آزادی اطلاعات و اجتماعی است. به نظر می‌رسد نگاه دولت و مجلس کنونی به آزادی اطلاعات، نگاه محدود کننده‌ای‌ست. طرح صیانت از فضای مجازی که موجب محدودسازی شدید قانونی اساسی در زمینه گردش اطلاعات است، در همین مجلس طراحی شده و این دولت و مجلس است که از آن حمایت می‌کند! در دستگاه‌های مختلف هم همین روند پابرجاست.

وی اضافه کرد: دولت به مفهوم گردش اطلاعات و آزادی اطلاعات اصلاً باور ندارد. از آن طرف این نگرانی وجود دارد که با گردش اطلاعات چیزهایی مربوط به اتفاقات حساس و مهم نظیر همین قضیه متروپل آبادان یا حذف ارز ترجیحی برملا می‌شود که مقامات مایل به آگاهی افکارعمومی از آن قضایا نیستند! به هر حال گردش اطلاعات مانع از تولید رانت و قدرت می‌شود، یعنی اقدامی که انجام دادنش باب میل خیلی‌ها نیست به همین دلیل از انجام آن ممانعت می‌کنند!

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ سردرگمی در برجام، حذف ارز ترجیحی، کاهش ارز پول ملی و افزایش قیمت ارز، افزایش چند صد درصدی کالاهای اساسی و غیراساسی یکی از چند موردی است که در دولت ابراهیم رئیسی با حمایت تمام قد مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاد. اتفاقاتی که کماکان نه وی و نه مجلس یازدهم هیچ پاسخی برای آن به مردم ارائه ندادند!

اخبار مرتبط:
پیشنهاد وام و خودرو به نمایندگان مجلس در ازای رای دادن به ریاستِ قالیباف
پیشنهاد وام و خودرو به نمایندگان مجلس در ازای رای دادن به ریاستِ قالیباف

هنوز دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم برگزار نشده اما سطح تنش‌ها بین برخی جریانات اصولگرا و قالیبافی‌ها درباره ریاست بالا گرفته است و صحبت از اتهامات جدید در میان است.کامران غضنفری که جزو منتخبان تهران برای ورود به مجلس دوازدهم است در یادداشتی که اخیرا منتشر کرده، مدعی دادن وعده‌هایی از جنس وام و خودرو و عضویت در کمیسیون مورد علاقه در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف شده است.

نماینده مجلس از تشکیل ستاد حجاب در کشور خبر داد
نماینده مجلس از تشکیل ستاد حجاب در کشور خبر داد

محمدتقی نقدعلی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، درباره نحوه برخورد با افراد بی‌حجاب طبق لایحه عفاف و حجاب گفت: در لایحه عفاف و حجاب که اگر مورد تایید نهایی شورای نگهبان قرار بگیرد مرحله اول را در قالب یک تذکر پیامکی با یک جریمه معلق قرار دادیم و در مرحله بعد اگر طرف اصرار بر کشف حجاب داشت جریمه قطعی خواهد شد و در مرحله سوم پروسه قضایی را تعریف کردیم.

مهرداد لاهوتی: مجلس یازدهم به وظیفه خودش درباره رفع مشکلات اقتصادی عمل نکرد
مهرداد لاهوتی: مجلس یازدهم به وظیفه خودش درباره رفع مشکلات اقتصادی عمل نکرد

منتخب مجلس دوازدهم گفت: مجلس یک وظیفه قانون‌گذاری دارد و یک وظیفه نظارتی. مجلس یازدهم اولویت‌های اقتصادی و مشخصا رفع مشکلات اقتصادی را در قانون‌گذاری‌اش قرار نداد و طرح‌ها و لوایحی را بررسی کرد که خیلی از آنها ضرورتی نداشت.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است