کد خبر : 193262
انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۱۸ - 15:47
دسته‌بندی : اخبار ویژه، سیاسی
چاپ

نماینده مجلس: کدام کشور جمهوری اسلامی را وادار به غنی سازی ۲۰ درصد کرد؟

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: هیاهویی که آژانس بین المللی و اتحادیه اروپا به پا کرد بی مورد و صرفاً بازی سیاسی برای برگرداندن ورق مذاکرات وین به نفع آمریکاست.

نماینده مجلس: کدام کشور جمهوری اسلامی را وادار به غنی سازی ۲۰ درصد کرد؟

به گزارش سایت خبری مدارا؛ ابراهیم عزیزی با اشاره به اینکه خروج آژانس بین المللی انرژی اتمی از وظایف و رویکرد فنی و تخصصی خود باید برای تمام کشورهای عضو هشدار تلقی شود، اظهار کرد: اتخاذ رویکرد سیاسی و یکجانبه گرایانه آژانس این نهاد بین المللی را تحت‌الحمایه کشورهای سلطه‌گر قرار داده و از وظیفه ذاتی که ایجاد تعامل و هماهنگی میان اعضای آژانس در موضوعات تخصصی است، پرهیز می‌کند.

وی با تصریح اینکه جهان باید این رفتارهای آژانس را خطری جدی ببیند، افزود: سازمان‌های تخصصی نباید از مسیر اصلی و فنی خودشان خارج شوند و در مسیر سیاست‌های یکجانبه گرایی آمریکایی حرکت کنند.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی اروپا را نیز فاقد رویکرد مستقلانه دانست و اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران براساس آیین و مبانی دینی همواره به عهد خویش وفادار بوده و آزموزه‌های مذهبی ما اجازه بدقولی و عهدشکنی را نداده و این رویکرد مدت‌هاست در رفتار جمهوری اسلامی ایران تثبیت شده است.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره روی همان ریلی حرکت کرده که نسبت به آن تعهد داشته است. بنابراین آنچه در گزارش اخیر آژانس و مدعین دروغینی که تاکنون طرف مذاکره ایران بودند و حتی در مذاکرات هم یکجانبه گرایانه عمل کردند علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران مطرح شد، اتهامی بیش نیست.

عزیزی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای مقاصد صلح‌آمیز از ظرفیت‌های هسته‌ای استفاده کرده و می‌کند. این را بارها به طرف‌های مذاکره اعلام کردیم که هیچ قصدی برای تولید سلاح هسته‌ای نداریم و بمب اتم اساساً در نظام سیاسی ایران جایگاهی ندارد.

نماینده مردم کرمانشاه اضافه کرد: نظام ایران قدرتی بالاتر از بمب اتم دارد و آن مردم بزرگ و بی‌نظیرش هستند که در تمام تحولات منطقه و بین الملل نقش بازدارنده مقابل هر جریان معاندی را داشته‌اند. بنابراین هیاهویی که آژانس بین المللی و اتحادیه اروپا به پا کرد بی مورد و صرفاً بازی سیاسی برای برگرداندن ورق مذاکرات وین به نفع آمریکاست.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تصریح اینکه نگرانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و اروپا باید نسبت به رفتارهای ساختارشکن آمریکایی‌ها و خروج یکجانبه آنان از توافقنامه بین المللی برجام باشد، گفت: اروپا در واقع باز هم مسیر را  اشتباه می‌رود. اگر اتحادیه اروپا از غنی سازی ۲۰ درصدی ایران نگران است باید جستجو کند که کدام نظام سیاسی، جمهوری اسلامی ایران را مجبور به پاگذاشتن در مسیر غنی سازی ۲۰ درصد کرد؟

وی ادامه داد: اروپا خوب می‌داند مقصر اصلی در قضیه برجام کیست، لذا این نوع گزارش‌ها و پیش نویس‌ها و بیانیه‌ها نشان دهنده تحت‌الحمایه آمریکا بودن آنان است.

عزیزی با تأکید براینکه رفتار آژانس در ارائه گزارش‌های خلاف واقع ترجمان سیاست‌های لابی صهیونیستی است، خاطرنشان کرد: این گزارش‌ها انعکاس دخالت صهیونیست‌ها در امور آژانس بین المللی انرژی اتمی است و ما این رفتارهای آژانس را خصمانه تلقی می‌کنیم و در صورتی که تصمیماتی خلاف تعهدات و قول‌هایی که داده شده علیه ایران در آژانس گرفته شود، با هوشمندی و قاطعیت پاسخ می‌دهیم.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران سیاست خارجی خود را براساس احکام هوشیارانه، قاطعانه و بازدارنده تنظیم می‌کند و دستمان هم برای پاسخگویی به هر دشمنی پُر است و به موقع از تمام ابزارها و ظرفیت‌های قانونی خود استفاده می‌کنیم.

اخبار مرتبط:
معرفی وزیر اقتصاد جدید به تعویق افتاد
معرفی وزیر اقتصاد جدید به تعویق افتاد

محسن اسماعیلی معاون امور مجلس رئیس‌جمهور گفت: طبق اصل ۱۳۵ قانون اساسی، رئیس‌جمهور فرصت دارد ضمن تعیین سرپرست برای وزارتخانه‌هایی که وزیر ندارند تا مدت سه ماه نسبت به معرفی گزینه مورد نظر اقدام کند و این کار حتماً در مهلت قانونی انجام خواهد شد.

هدف عراقچی از سفر به عربستان چه بود؟
هدف عراقچی از سفر به عربستان چه بود؟

مرتضی مکی گفت: سفر آقای عراقچی به ریاض از جنبه‌های گوناگون بسیار حائز اهمیت است. عربستان در دور قبلی مذاکرات که منتهی به توافق برجام شد، یکی از موانع اصلی در مسیر امضا و اجرای این توافق‌نامه به شمار می‌رفت. اما اکنون شرایط متفاوتی حاکم است، کشورهای عربی منطقه به‌ دنبال توافقی جدی هستند.

رویترز: ایران و آمریکا با وجود اختلاف بر سر خطوط قرمز، مذاکره را ادامه می‌دهند
رویترز: ایران و آمریکا با وجود اختلاف بر سر خطوط قرمز، مذاکره را ادامه می‌دهند

خبرگزاری رویترز در گزارشی با عنوان «ایران و آمریکا در میانه اختلافات بر سر خطوط قرمز، مذاکرات هسته‌ای را ادامه می‌دهند» نوشت: مذاکره کنندگان ارشد ایران و آمریکا امروز، یکشنبه، مذاکرات را به‌منظور پرداختن به برنامه هسته‌ای تهران ادامه می‌دهند؛ این در حالی است که پیش از سفر دونالد ترامپ به خاورمیانه، واشینگتن موضع خود را سخت‌تر کرده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است