کد خبر : 191718
انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۰۳ - 14:00
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

احمد مازنی: هر چه قدر آزادی رسانه بیشتر مخدوش شود مردم بیشتر به خیابان ها می آیند

حجت السلام احمد مازنی می گوید: اگر آزادی رسانه مخدوش شود، زمینه برای پذیرش شایعات عناصر مخرب فراهم می شود. از طرف دیگر وقتی مردم نتوانند از طریق رسانه های قانونی صدای خود را به گوش مسئولان برسانند، از طریق خیابان با مسئولان سخن خواهند گفت.

احمد مازنی: هر چه قدر آزادی رسانه بیشتر مخدوش شود مردم بیشتر به خیابان ها می آیند

به گزارش سایت خبری مدارا، افزایش اختیارات صدا و سیما در حوزه تولید و انتشار فیلم؛ تحت عناوینی مانند ساترا و تشکیل شبکه هایی مانند تلوبیون و تلوبیون پلاس با بودجه عمومی کشور برای رقابت با بخش خصوصی با اعتراض های هر روزه نمایندگان مجلس، هنرمندان و کارشناسان روبرو شده است.

حجت السلام احمد مازنی در دوره دهم به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس انتخاب شد و جای جمشید جعفرپور را گرفت. او یک سال در این سمت بود  درباره مصوبه ساترا و قانونی بودن ایجاد ساترا، تلوبیون، تبیون پلاس گفت و گو کرده ایم.

مشروح گفت و گوی نماینده ادوار مجلس را در سایت دیده بان ایران بخوانید:

در دوره اخیر اکثر رسانه ها به نوعی تحت فشار هستد تا کمتر صدای مردم را به گوش مسئولان برسد، اهمیت “نقد” در حوزه رسانه و دای ایجاد محدودیت ها چیست؟

رسانه می تواند چشم و گوش مردم و مسئولان باشد. اگر آزادی رسانه مخدوش شود، زمینه برای پذیرش شایعات عناصر مخرب فراهم می شود. از طرف دیگر وقتی مردم نتوانند از طریق رسانه های قانونی صدای خود را به گوش مسئولان برسانند، از طریق خیابان با مسئولان سخن خواهند گفت.

البته بر اساس اصل بیست و هفتم قانون اساسی تظاهرات و راهپیمائی در معابر و اماکن به شرط آن که مخل مبانی اسلام و مسلحانه نباشد، آزاد است، اما اگر رسانه های قانونی صدای مردم را منعکس کنند، نیازی به راهپیمایی نخواهد بود و عوارض رسانه آزاد به مراتب کمتر از تظاهرات خیابانی است، به ویژه در شرائط کنونی که شاهد سوء استفاده بدخواهان از مطالبات به حق مردم هستیم.

چرا مجلس به سازمانی  بودجه  و اختیار داده  (سازمان تنظیم مقررات ) که قانونی درباره آن تصویب نشده است؟

موضوع سازمان تنظیم مقررات، در کمیسیون فرهنگی مجلس دهم مطرح بود و پس از گفت وگوی مفصل بین نهادهای ذیربط، وظائف دستگاه های مختلف از جمله، صدا و سیما، وزارت ارتباطات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین شد اما با اخلال مدیران صدا و سیما و تعلل هیئت رئیسه مجلس دهم، مجال بررسی در صحن پیدا نکرد. به نظر من اکنون صدا و سیما از مرز وظایف قانونی خویش فراتر رفته و وارد محدوده وزارت ارشاد و وزارت ارتباطات شده. مجلس یازدهم در داد اختیار غیر قانونی صدا و سیما دچار اشتباه شده. راه درست این است که اول قانون اداره و نظارت صدا و سیما طبق قانون اساسی تصویب شود، سپس بودجه این سازمان در چارچوب قانون تخصیص داده شود.

چه لزومی دارد که صدا و سیما به عنوان بخش دولتی و حاکمیتی رقیب  بخش خصوصی باشه، با چه هدفی این کار انجام می شود؟

واقعیت این است که صدا و سیما خود را رقیب بخش خصوصی می داند، در حالی که بخش خصوصی در ایران فاقد رسانه است. علاوه بر این صدا و سیما در نقش ارگان یک جریان خاص اقلیت عمل می کند، در حالی که شرعا و قانونا باید رسانه ملی باشد و امکاناتش در اختیار همه مردم باشد.

پیشنهاد من این است که با اصلاح بخش مربوط به رادیو و تلویزیون در اصل ۴۴ قانون اساسی از طریق ابلاغ سیاست های کلی، راه برای رسانه های صوتی و تصویری با نظارت سازمان صدا و سیما باز شود.

حتما مطلع هستید که صدا و سیما ممیزی بیشتری دارد‌. آیا ورود صدا و سیما به vod ها موجب تخریب فضای رقابتی و ایجاد محدودیت و ممیزی های بیشتری نمی شود؟

موضوع دخالت صدا و سیما در تولیدات صوتی و تصویری هم بر می گردد به اصرار این رسانه بر تفسیر خاص از قانون اساسی. در حالی که این قبیل امور از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

 

اخبار مرتبط:
سخنگوی وزارتخارجه: اعتماد ما به آمریکا به زیر صفر رسیده است
سخنگوی وزارتخارجه: اعتماد ما به آمریکا به زیر صفر رسیده است

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره اخبار منتشره درباره مذاکرات مجدد اظهار کرد: این حرف و حدیث‌ها همواره شنیده می‌شود. مذاکره نوعی مبارزه است. همان‌طور که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در دفاع از کیان ایران اقدام کردند، دستگاه دیپلماسی هم وظیفه دارد در صورت اقتضا، از ابزار دیپلماسی برای تأمین منافع ملت ایران استفاده کند.

عراقچی: هیچ توافقی که در آن حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته نشده باشد، را نخواهیم پذیرفت
عراقچی: هیچ توافقی که در آن حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته نشده باشد، را نخواهیم پذیرفت

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در جمع سفرا و کارداران و روسای نمایندگی های خارجی و بین‌المللی مقیم تهران گفت: باید به‌صراحت تأکید کنم که در هر راه‌حل مذاکره‌شده و در هر روند گفت‌وگویی، حقوق مردم ایران در موضوع هسته‌ای، از جمله حق غنی‌سازی باید به‌طور کامل مورد احترام قرار گیرد. ما هیچ توافقی را که در آن حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته نشده باشد، نخواهیم پذیرفت.

تندورها در جنگ ۱۲ روزه سکوت کردند؛ حالا برای ترور ترامپ پول جمع می‌کنند
تندورها در جنگ ۱۲ روزه سکوت کردند؛ حالا برای ترور ترامپ پول جمع می‌کنند

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه گفت: یک روز پرونده عدم کفایت سیاسی رییس‌جمهور را استارت می‌زنند و روز دیگر برای ترور رییس‌جمهور گرا می‌دهند. همان شخص تندرو که به دروغ درباره برجام صحبت کرده بود و دوستانش، در جنگ 12 روزه سکوت کردند و هیچ محکومیتی ابراز نکردند!

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است