کد خبر : 185532
انتشار : ۱۴۰۱/۰۱/۰۵ - 11:07
دسته‌بندی : سیاسی، پیشنهاد سردبیر
چاپ

انتقاد از تماس های تلفنی نمایندگان هنگام جلسات کمیسیون‌های مجلس

نماینده ادوار مجلس گفت : برخی نمایندگان،گاهی بخشی از جلسه را شرکت می‌کردند و بخشی دیگر را در خارج از کمیسیون پیگیر کارهای حوزه انتخابیه‌شان بودند و در داخل کمیسیون مدام تلفن‌شان برای پیگیری امور زنگ می‌خورد.

انتقاد از تماس های تلفنی نمایندگان هنگام جلسات کمیسیون‌های مجلس

به گزارش مدارا، حمیدرضا فولادگر عضو هیأت علمی دانشگاه و نماینده مردم اصفهان در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به لزوم اصلاح آیین نامه داخلی مجلس برای افزایش وقت کمیسیون‌های تخصصی نسبت به صحن علنی، گفت: یکی از نکاتی که همواره مقام معظم رهبری در دیدارهایی که نمایندگان مجلس با ایشان داشتند تاکید کرده‌اند، این بود که باید در مجلس به کمیسیون‌ها اهمیت بدهید و کار تخصصی در کمیسیون‌ها انجام شود.

لزوم کار دقیق کمیسیونی روی قوانین و طرح‌ها

وی افزود: از لحاظ تجربی هم چندین کمیسیون دائمی، عادی، ویژه و مشترک را تجربه کرده ام و با تمام وجود این را احساس کرده‌ایم که هر چه مخصوصاً در حوزه قوانین در کمیسیون ها بیشتر کار شود، نتیجه آن در صحن علنی پخته‌تر است و اتفاقاً قوانینی که در اجرا با مشکل مواجه و یا چندین بار دست‌خوش تغییر می‌شوند، در کمیسیون کار دقیقی رویشان انجام نشده است.

فولادگر ادامه داد: به نظرم مرکز پژوهش‌های مجلس باید روی طرح‌هایی که در کمیسیون‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد، کار پژوهشی انجام دهد و تمرکز بیشتری روی لوایح باشد چون این لوایح چندین دور در کمیسیون‌های دولت می‌چرخند و کار کارشناسی بیشتری نسبت به طرح‌های مجلس روی آنها انجام می‌شود.

انتقاد از تماس های تلفنی نمایندگان وسط کمیسیون تخصصی مجلس

نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس تاکید کرد: نمایندگان اکثراً به گزارش کمیسیون اعتماد می‌کنند و غیر از نمایندگانی که در آن حوزه تخصصی خاص صاحبنظر هستند، اکثر نمایندگان چون در همه حوزه‌ها مطالعه و تخصص ندارند به گزارش کمیسیون اعتماد می‌کنند و به همین دلیل گزارش کمیسیون بسیار تعیین کننده است.

وی افزود: در حوزه‌های نظارتی در دوره‌های اخیر چندین بار اصلاح آیین‌نامه داشته‌ایم و الان بیش از قبل به گزارش‌های کمیسیون در تحقیق و تفحص‌ها بها داده می‌شود.

فولادگر ضمن تاکید بر اینکه نمایندگان واقعاً باید به کمیسیون بها و اهمیت بدهند، گفت: کمیسیون هم از لحاظ حضور و غیاب و چه رای‌گیری و مقررات آیین‌نامه‌ای مانند صحنه علنی است؛ پس بنابراین جلسات کمیسیون و نظم آن مهم است.

گزارش حضور و غیاب نمایندگان در کمیسیون‌ها خوانده شود

نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس ضمن اشاره به مطرح شدن طرح شفافیت در مجلس گفت: شفافیت فقط این نیست که رای همه نمایندگان معلوم باشد، بلکه یکی از ابعاد شفافیت همین حضور نمایندگان در کمیسیون‌ها است.

وی تصریح کرد: مردم به نمایندگان رای داده‌اند و باید بدانند که نماینده شان واقعاً در کمیسیون‌ها فعال شرکت می‌کند و چه اشکالی دارد که گزارش حضور و غیاب نمایندگان در کمیسیون‌ها خوانده شود.

تماس تلفنی نمایندگان وسط کمیسیون تخصصی مجلس

وی افزود: با تجربه می‌گویم که نمایندگانی که در کمیسیون‌ها حضور موثر و منظمی داشتند، واقعاً متعهدانه برخورد می‌کردند و در صحن علنی هم موثر بودند، ولی متاسفانه مواردی هم داشتیم که برخی نمایندگان به جلسات کمیسیون کم توجهی می کردند و ضمن غیبت در برخی جلسات، گاهی بخشی از جلسه را شرکت می‌کردند و بخشی دیگر را در خارج از کمیسیون پیگیر کارهای حوزه انتخابیه‌شان بودند و در داخل کمیسیون مدام تلفن‌شان برای پیگیری امور زنگ می‌خورد.

فولادگر تاکید کرد: این خوب است که نمایندگان پیگیر امور مردم باشند ولی این نباید در وقت کمیسیون باشد، چون این وقت باید کاملاً برای طرح و لوایح کارشناسی در حوزه قانونگذاری و نظارت اختصاص یابد.

وی ضمن تاکید بر اینکه آیین‌نامه داخلی مجلس ظرفیت‌های بسیاری را برای پیشبرد امور از جمله بهره‌گیری از ظرفیت مرکز پژوهش‌های مجلس دارد، گفت: با این حال با پیشنهادهایی که به کمیسیون آیین نامه مجلس می‌رسد، می‌توان در جهت تقویت آیین‌نامه داخلی مجلس قدم‌های مثبتی نیز برداشت.

حتما باید نمایندگان به شفافیت رای بدهند

این نماینده سابق مجلس در پاسخ به سوالی در مورد لزوم تغییر آیین نامه داخلی مجلس و حذف الزام اخذ دو سوم از آرای نمایندگان مجلس برای تصویب طرح شفافیت‌، بیان داشت: این مسئله در قانون آیین‌نامه مجلس که مستحکم‌ترین قانون مجلس است ذکر شده و به همین دلیل نصاب دو سوم در نظر گرفته می شود ولی چرا باید شفافیت رای نیاورد؟ حتما باید نمایندگان رای بدهند چون اگر دو سوم هم رای ندهند، استحکام کافی را هم برای اجرایی شدن ندارد.

اخبار مرتبط:
محسن رضایی: برنامه دشمن این است که پس از غزه و لبنان به سوی ایران روانه شود
محسن رضایی: برنامه دشمن این است که پس از غزه و لبنان به سوی ایران روانه شود

رضایی با بیان اینکه جنگ امروز چه از حیث اهداف و چه از نظر ماهیت نظامی جنگی جدید است، ادامه داد: برنامه دشمن این است که پس از غزه و لبنان به سوی ایران روانه شود و اگر ما به هیچکدام از تعدی‌های آنان هم پاسخ نمی‌دادیم، باز هم اقدامات خود را ادامه می‌دادند، چراکه برنامه آن‌ها آزمون آخرین تلاش و توان خود علیه ملت ایران است.

نماینده مجلس: انتخابات آمریکا تاثیری بر اقتصاد ایران ندارد
نماینده مجلس: انتخابات آمریکا تاثیری بر اقتصاد ایران ندارد

رحیم زارع، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: تنش‌ها و مناقشات سیاسی آمریکا و کشورهای اروپایی با ایران تاثیری بر اقتصاد کشور ما ندارد.

سوده نجفی، خطاب به زاکانی: اگر ساخت مسکن به شما ربط نداشت، چرا کلنگ آن را زدید؟
سوده نجفی، خطاب به زاکانی: اگر ساخت مسکن به شما ربط نداشت، چرا کلنگ آن را زدید؟

سوده نجفی، عضو شورای شهر تهران گفت: آقای زاکانی اگر سوال به شما ارتباط نداشت چرا در شهرداری برای آن مراسم گرفت وعده ساخت ۱۸۰ هزار واحد در سال دادید چرا ۵۴۰ هزار واحد تا به حال نساختند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است