کد خبر : 178505
انتشار : ۱۴۰۰/۰۹/۲۱ - 09:03
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

مسئولان چشمِ دیدنمان را ندارند!/می خواهند جمع مان کنند، ولی روی شان نمی شود

مسئولان چشمِ دیدنمان را ندارند!/می خواهند جمع مان کنند، ولی روی شان نمی شود

به گزارش مدارا، جواد انصافی، نویسنده، کارگردان و بازیگر نمایش‌های شادی‌آورِ سنتی، معتقد است مسئولان و متولیان فرهنگی و هنری، نمی‌خواهند سیاه‌بازی وجود داشته باشد و چشم دیدن هنرمندانِ این عرصه را ندارند و هرکاری می‌کنند تا آن را از بین ببرند، ولی روی‌شان نمی‌شود رسما این موضوع را اعلام کنند.

بخشی از این مصاحبه را می‌خوانید؛

*****

از انصافی می‌پرسیم براساس چه دلایلی می‌گوید مسئولان می‌خواهند جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی و اساسا این‌گونه از نمایش و زیرشاخه‌های آن از جمله سیاه‌بازی را جمع کنند و روی‌شان نمی‌شود و او می‌گوید: «دلایلش را دانه‌دانه برایتان می‌گویم. اول این که جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی در گذشته به صورت سالانه برگزار می‌شد و از یک مقطع زمانی به بعد تصمیم گرفتند دوسالانه‌اش کنند به این بهانه که بودجه ندارند اما معنی‌اش چه بود؟! این که ما، شما را نمی‌خواهیم.»  

او ادامه می‌دهد: «مدتی گذشت و گفتند شما که اکثرا پیرِ کارید و با هم رفیقید، پس رقابت چه معنایی دارد؟! و این‌طور شد که جایزه‌ها را هم برداشتند؛ همان یک سکه و دو سکه و سه سکه‌ای را که می‌دادند. در حالی که این سکه‌ها، عامل ایجاد انگیزه برای جوان‌ها بود، وگرنه برای ما که سن‌مان بالا بود، اهمیتی نداشت و صادقانه می‌گویم که همه با هم رفیق بودیم و این جوان‌ها بودند که بالاخره تشویقی می‌شدند و احساس می‌کردند دیده شده‌اند و به آن‌ها اهمیت داده شده است. برداشتن جوایز چه معنایی داشت باز هم جز این‌که ما شما را نمی‌خواهیم و چشم دیدن‌تان را نداریم؟»

انصافی می‌افزاید: «مدتی گذشت و گفتند کمک‌هزینه‌هایتان هم نصف شده است. دلیلش چه بود؟! این که ما شما را نمی‌خواهیم! من راحت می‌گویم و بقیه روی‌شان نمی‌شود این را بگویند. الان هم که همه سالن‌های تئاتر باز شده است، همچنان به ما گفته‌اند فیلم اجراهایتان را در سایت بگذارید. مگر می‌شود سالن‌ها باز باشد و جشنواره مجازی؟! این یعنی چه؟! باز هم یعنی این که ما شما را نمی‌خواهیم و دوست داریم جمع‌تان کنیم آن هم با بهانه‌هایی مثل این که کارتان ضعیف است. ضعیف است؟! چون اجازه نمی‌دهید مقابل تماشاگر اجرایش کنیم و طبیعی است که همان‌طور که اشاره کردم، نصف آن چیزی را می‌بینید که در صورت اجرا در مقابل تماشاگر می‌دیدید.»  

 

 

مخالفت با زبان تند و تیز سیاه

از جواد انصافی می‌پرسیم این «نمی‌خواهیم»‌تان گفتن‌های مسئولین چه میزان از مخالفت‌شان با سیاه‌بازی و ترس‌شان از شخصیت سیاه و زبان تندوتیز او در انتقاد برمی‌خیزد و او می‌گوید: «خیلی. چون خیلی از مسئولین اصلا چیزی در مورد سیاه‌بازی نمی‌دانند و در اشتباهند. اگر خاطرتان باشد، فروردین همین امسال بود که گفتند سیاه‌کردن صورت حاجی‌فیروز در کارناوال‌های شهرداری تهران ممنوع و «احتمال برداشت نژادپرستانه از رنگ چهره حاجی‌فیروز» دلیل تصمیم شهرداری تهران اعلام شده است. ما چه گفتیم؟ گفتیم نژادپرستی و مسخره‌کردن یعنی چه؟! سیاه، کاراکتر مثبتی است که حق‌وحقوق مردم را طلب می‌کند. آن‌وقت شما می‌گویید ما در حال دست‌انداختنِ سیاهانیم؟! به هیچ وجه! این‌ها بهانه‌های محتلف پیدا می‌کنند و چون زِبِلَند و نمی‌خواهند از زبان خودشان مطرح شود، گفتنش را به آدم‌های ناآگاه و بی‌ارتباط با موضوع می‌سپارند تا پاسخ‌های ما پس از طرح مسئله به آن سمت سرازیر شود.»

او تصریح می‌کند: «خودِ من، در جوابیه‌ای که نوشتم اشاره کردم که اصلا این‌گونه نیست و سیاه ما پیرو خطِ سیاه‌وش است و سیاه‌وش، اسطوره پاکی است؛ او چشم‌پاک است و به ناموس کسی نظر ندارد و راست‌گو است حتی اگر به ضررش باشد. سیاه ما، وشش را، صورتش را سیاه می‌کند تا به درجه سیاه‌وش برسد، درجه‌ای که می‌تواند با آن از آتش گذر کند. پس درجه سیاه‌وش این‌قدر بالاست و سیاه ما به خونخواهی سیاه‌وش است که قرمز می‌پوشد اما این‌ها این چیزها را نمی‌دانند، ناآگاهند و برای خود چیزهای دیگری می‌پرانند. کلا هم نمی‌خواهند سیاه‌بازی باشد، چون برایشان مانند حرکت روی لبه تیغ است. سیاه از همه انتقاد می‌کند و این‌ها چون نمی‌توانند کنترلش کنند می‌خواهند کلا جمعش کنند.» 

از جواد انصافی می‌پرسیم زبان تند و تیز مبارک و انتقاداتش از وضعیت موجود چه میزان در خواستنی نبودنش از سوی مسئولین موثر است و او می‌گوید: «این‌ها قضیه را سیاسی می‌بینند در صورتی که اجتماعی است. یعنی موضوعی که ما می‌گوییم انتقاد سازنده است. وقتی از مشکلات جامعه می‌گوییم، این‌ها باید به فکر فرو روند و چاره‌ای بیندیشند و چون نمی‌توانند چاره کنند قضیه را سیاسی و در واقع مصداق چوب را که برمی‌داری گربه‌دزده خودش فرار می‌کند، عمل می‌کنند.»

اخبار مرتبط:
آیا مژه مصنوعی برای چشم‌ ضرر دارد؟
آیا مژه مصنوعی برای چشم‌ ضرر دارد؟

با وجود محبوبیت زیاد مژه‌های مصنوعی و اکستنشن مژه به‌عنوان روشی سریع و تأثیرگذار برای زیباتر جلوه دادن چشم‌ها، این محصولات می‌توانند خطراتی را نیز برای سلامت چشمان شما به همراه داشته باشند. بسیاری از افراد عاشق داشتن مژه‌هایی بلند و پرپشت هستند، اما باید توجه داشت که این زیبایی ممکن است به بهای آسیب رساندن به چشم‌ها تمام شود.

آموزش و پرورش: شهریه ۷۰ درصد مدارس غیردولتی، زیر ۳۰ میلیون تومان است/ افزایش درصدی شهریه برای همه مدارس، ممنوع است
آموزش و پرورش: شهریه ۷۰ درصد مدارس غیردولتی، زیر ۳۰ میلیون تومان است/ افزایش درصدی شهریه برای همه مدارس، ممنوع است

معاون وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه ۷۰ درصد مدارس غیر دولتی سراسر کشور شهریه زیر ۳۰ میلیون تومان دریافت می کنند، گفت: افزایش درصدی شهریه به صورت ثابت برای همه مدارس ممنوع است.

داداشی، نماینده مجلس: با مجمع تشخیص درباره عدم ضرر طرح کاهش ساعت کاری ادارات و تعطیلی پنجشنبه‌ها، در حال رایزنی هستیم
داداشی، نماینده مجلس: با مجمع تشخیص درباره عدم ضرر طرح کاهش ساعت کاری ادارات و تعطیلی پنجشنبه‌ها، در حال رایزنی هستیم

ولی داداشی تاکید کرد: درحال رایزنی هستیم تا هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام را مجاب کنیم که طرح کاهش ساعت کاری ادارات و تعطیلی پنجشنبه‌ها ضرر ندارد و تصویب آن به نفع خدمات کشوری خواهد بود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است