کد خبر : 165262
انتشار : ۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - 13:17
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

سخنگوی وزارت امورخارجه: ۲۳۴شعبه اخذرای در خارج از کشور/ امکان برگزاری انتخابات در کانادا را نداریم

سخنگوی وزارت امورخارجه: ۲۳۴شعبه اخذرای در خارج از کشور/ امکان برگزاری انتخابات در کانادا را نداریم

به گزارش سایت خبری مدارا؛ «سعید خطیب‌زاده» صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری گفت: این انتخابات بسیار مهم است و سرنوشت ایران را در عرصه مدیریت کلان کشور رقم می‌زند. مردم ایران در بزنگاه‌های تاریخی خوش درخشیدند و حضور موثری داشتند و کلام آخر را زدند. تمام تغییرات در قدرت و در جمهوری اسلامی از طریق صندوق‌های رای بوده و اراده مردم را به منصه ظهور رساند.

وی با بیان اینکه امیدوارم همه افراد، چه کسانی که تصمیم گرفته‌اند و چه کسانی تردید دارند، روز جمعه را به یک روز ملی دیگر در تاریخ ایران تبدیل کنند، اظهار داشت: ایران و ایرانی به دنبال منافع ملی است و روز جمعه نیز این مسئله رقم خواهد خورد.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه با ارائه گزارشی در مورد اقدامات دستگاه دیپلماسی در مورد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: براساس قوانین، تمام ایرانیان باید برای رای دادن دسترسی داشته باشند. در همین چارچوب، انتخابات ریاست جمهوری علاوه بر ایران، در تمامی دنیا برگزار شده و مسئول برگزاری انتخابات در خارج از کشور براساس قانون، وزارت امور خارجه است.

 سه و نیم میلیون واجد شرایط رای دادن در خارج از کشور داریم

خطیب‌زاده با اشاره به تشکیل ستاد انتخاباتی در معاونت کنسولی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: این فرایند از ۶ ماه قبل آغاز شد و در آذر ماه گذشته، به کلیه نمایندگی‌ها طی نامه‌ای دستورالعملی صادر کردیم و از آنها خواستیم تمامی واجدین شرایط را برای اخذ رای احصا کرده و به مرکز اعلام کنند. براساس برآوردهای غیررسمی سه میلیون و نیم نفر واجد شرایط در خارج از کشور داریم.

وی با بیان اینکه در ماه فروردین تمامی اقلامی و ملزومات احصا و برای تامین‌آن تلاش شد، گفت: تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار برگه تعرفه به نمایندگی‌ها ارسال شده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه با امضای وزیر امور خارجه به عنوان رییس ستاد انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور تعیین شده است، ابراز داشت: به غیر از هیات‌های اجرایی در کلیه صندوق‌های رای، بیش از ۲۰۰ نفر به عنوان ناظر شورای نگهبان با هماهنگی این شورا تعیین و به نمایندگی‌ها معرفی شدند. ۲۳۴ شبعه اخذ رای در خارج از کشور کار اخذ رای را انجام می‌دهند.

 امکان برگزاری انتخابات در کانادا را نداریم

خطیب‌زاده با بیان اینکه تقریبا در تمامی کشورها صندوق رای داریم، عنوان کرد: در سه کشور این مسئله میسر نشده است که مهمترین آن، کانادا است. این کشور در دوره قبل نیز همکاری لازم را نداشت. نمایندگی ایران در نیویورک با همتای خود در این رابطه رایزنی کرده و نامه رسمی نیز داده شده ولی دولت کانادا از همکاری امتناع کرده است بنابراین امکان برگزاری انتخابات در کانادا را نداریم .

وی با انتقاد از رویکرد دولت کانادا یادآور شد:  این مسئله نشان می‌دهد دولت کانادا نه تنها مسئله انتخابات و… همکاری نداشته و نگاه دوگانه دارد بلکه در راه حقوق شهروندان ایرانی نیز سنگ‌اندازی می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در ۲۴ ایالت آمریکا صندوق رای تعبیه شده است، در عین حال گفت: دولت ایران تلاش کرده که زمینه رای دادن ایرانیان مقیم کانادا را فراهم کند لذا در نقاط مرزی تلاش شده صندوق‌های رای قطعی شود.

این دیپلمات ارشد با بیان اینکه یکی از پرتلاش‌ترین دوره‌ها برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور در این دوره بوده است، گفت: بیش از ۱۶۰ ویزای خبرنگاری با هماهنگی وزارت ارشاد صادر شده است. ستاد اطلاع‌رسانی در وزارت امور خارجه نیز شکل گرفته است. همه مقدمات فراهم شده و امیدواریم انتخابات پرشوری نیز شاهد باشیم.

خطیب‌زاده با اشاره به تحولات حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی کشور در یک هفته گذشته اظهار داشت: چهارشنبه دو هفته گذشته کمیسیون مشترک برجام برگزار شد و هیات‌ها به کشور بازگشتند. در این مدت وزرای امور خارجه ایران و انگلیس نیز به صورت تلفنی رایزنی کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: همچنین نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان به تهران آمده و با وزیر امور خارجه و نماینده ایران دیدار کردند. همان روز نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور یمن در تهران با وزیر و مقامات وزارت امور خارجه رایزنی کردند.

وی با اشاره به سفر هفته گذشته خود به عراق اظهار کرد: در این سفر علاوه بر دیدار با مقامات رسمی و غیررسمی عراقی، با مقامات و شخصیت‌های فرهنگی و غیردولتی نیز دیدار کردم تا زمینه مردمی، فرهنگی، رسانه‌ای برای روابط چند لایه دو کشور فراهم شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به ادامه نشست کمیسیون مشترک برجام در وین یادآورشد: این هفته همچنین علی اصغر خاجی دستیار وزیر امور خارجه در عمان دیدارهایی انجام می‌دهند.

خطیب‌زاده درباره ادامه حضور نظامی ترکیه در شمال عراق خاطرنشان کرد: موضع همیشگی ما احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها است. دولت عراق در این باره نظرات خود را به صراحت بیان کرده و تمام توان لازم را برای رفع تهدیدات را دارد. البته نگرانی‌های دولت ترکیه نیز باید رفع شود. ما با بغداد و آنکارا در رایزنی‌های مفصلی هستیم. این مسئله دارای ظرایف فراوانی است و نگرانی‌های دو کشور باید در یک بسته رفع شود.

وی درباره بیانیه گروه هفت درباره توان موشکی ایران ابراز داشت: تفاسیری که از قطعنامه ۲۲۳۱ می‌شود، هم خیلی بعید است و هم بسیار نادرست. هیچ کجای این قطعنامه برنامه‌های موشکی ایران را محدود نکرده است. این تفاسیر به کسر اعتبار مدعیان منجر می‌شود. بهتر است سران این کشورها به تعهدات زمین مانده خود عمل کرده و به دخالتهای خود در امور کشورها پایان دهند.

 سیاستهای رژیم اشغالگر قدس با رفتن افراد تفاوت نمی کند

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در مورد کنار رفتن نتانیاهو بیان کرد: برجام‌ستیزان به این یکی، دو نفر منفور نظام بین‌الملل محدود نمی‌شوند. فکر نمی‌کنم سیاست‌های رژیم اشغالگر قدس با رفتن این و آن تفاوت کند. تمامی بدخواهان ایران رفته و ایران سرافزار می‌ایستد.

خطیب‌زاده درباره آخرین مذکرات وین یادآور شد: آنچه در وین در حال انجام است، کمیسیون فصلی برجام برای بازگشت آمریکا به تعهداتش است. آنچه در وین در حال انجام است، به بن بست نرسیده و گفت‌وگوها درباره برخی ظرایف فنی، سیاسی و اجرایی در حال انجام است. من فکر می‌کنم زود است برای نتایج آنها گفت‌وگو کنیم.

وی با تاکید بر اینکه این دور بعید است دور آخر باشد، عنوان کرد: آمریکا باید تصمیم خود را بگیرد و بداند در موضع برابر میان ایران و گروه ۱+۴ وجود ندارد. آنها بدانند طرف خاطی و نقض کننده برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است. باید تضمین‌های لازم را برای عدم تکرار اتفاقات دوران ترامپ بدهد.

اخبار مرتبط:
هدیه روز پدر : خاطره‌ای لوکس با خرید پیپ از ماسترو رحیمی
هدیه روز پدر : خاطره‌ای لوکس با خرید پیپ از ماسترو رحیمی

پیپ به‌عنوان یک هدیه، نماد استواری، تأمل، و متانت است. هر پیپ، داستانی جداگانه در خود نهفته دارد و زمانی که به‌عنوان هدیه‌ای ویژه در روز پدر به دست عزیزترین فرد زندگی‌مان می‌رسد، شروع‌کننده داستانی تازه می‌شود.

آیت‌الله العظمی دستغیب: قانون حجاب خلاف شرع است
آیت‌الله العظمی دستغیب: قانون حجاب خلاف شرع است

آیت الله العظمی سید علی محمد دستغیب تاکید کرد: درباره این قانون حجاب (که تبصره‌های زیاد و سختی در آن گذاشته‌اند) به نظر می‌رسد که مشکل را حل نمی‌کند و همچنین از نظر بنده خلاف شرع است و پول گرفتن بیخود از افراد خاطی هیچ وجه شرعی ندارد. لذا به نظر می‌رسد آقایان نمایندگان که این قانون را نوشتند از ایشان خواهش می‌شود روی این قانون خط قرمزی بکشند زیرا به هیچ وجه قابل ملاحظه و تصحیح نیست و شرعیت ندارد.

امام موسی‌صدر و جولانی در میان ایرانی‌ها پربازدید شدند
امام موسی‌صدر و جولانی در میان ایرانی‌ها پربازدید شدند

سرچ ایرانی ها طی ۲۴ ساعت اخیر رنگ و بوی سیاست دارد. البته ثبت نام ایران خودرو و همینطور پیگیری وضعیت تعطیلی به دلیل آلودگی هوای شدید نیز دیگر مواردی است که ایرانی ها جستجو کرده اند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است