کد خبر : 356494
انتشار : 2025/08/28 - 14:17
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

سه سناریو برای نرخ دلار در صورت اجرای اسنپ‌بک

معاونت بین‌الملل اتاق بازرگانی ایران سه سناریوی تازه از آینده اقتصاد ایران ارائه کرده است؛ سناریوهایی که از دلار ۱۱۵ هزار تومانی در حالت خوش‌بینانه تا جهش ۱۶۵ هزار تومانی و تورم بالای ۹۰ درصد در شرایط بدبینانه را ترسیم می‌کند.

سه سناریو برای نرخ دلار در صورت اجرای اسنپ‌بک

به گزارش سایت خبری مدارا: تابناک نوشت: در روز‌هایی که دلار در بازار آزاد دوباره بر مدار صعود قرار گرفته، پرسش درباره آینده این ارز در صورت توافق یا عدم توافق ایران و آمریکا اهمیت بیشتری یافته است؛ موضوعی که معاونت بین‌الملل اتاق بازرگانی ایران به‌طور تحلیلی به آن پاسخ داده است.

پیش‌بینی شاخص‌های کلان نظیر نرخ ارز، تورم و رشد اقتصادی همواره برای فعالان اقتصادی اهمیت حیاتی داشته است. اکنون که مذاکرات ایران و کشورهای غربی و آمریکا با فراز و نشیب‌های فراوان همراه شده و چشم‌انداز روشنی از سرانجام آن دیده نمی‌شود، بازار ارز نیز تحت تأثیر همین شرایط قرار دارد. 

پیش بینی پارلمان بخش خصوصی از شاخص مهم اقتصادی

معاونت امور بین الملل اتاق بازرگانی ایران با مرور تجربه تحریم‌های شورای امنیت در سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵ و نیز پیامد‌های خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ هشدار داده است که در صورت شکست مذاکرات، ترکیبی از فشار‌های تاریخی تحریم‌های چندجانبه و اثرات روانی و واقعی تحریم‌های ثانویه آمریکا بر اقتصاد ایران وارد خواهد شد.

سه مسیر متفاوت برای دلار؛ از خوش‌بینانه تا بدبینانه

بر اساس گزارش تحلیلی اتاق بازرگانی ایران، با در نظر گرفتن نرخ پایه ۹۳ هزار تومان در مردادماه، سه سناریو را پیش‌روی بازار ارز و نرخ دلار آمریکا است:

سناریوی خوش‌بینانه: دلار آزاد تا سطح ۱۱۵ هزار تومان بالا می‌رود.

سناریوی محتمل: نرخ دلار به ۱۳۵ هزار تومان می‌رسد.

سناریوی بدبینانه: در صورت تشدید انتظارات تورمی، قیمت دلار به ۱۶۵ هزار تومان صعود می‌کند.

2094069_682

اخبار مرتبط:
ادعای نتانیاهو درباره سقوط نظام ایران
ادعای نتانیاهو درباره سقوط نظام ایران

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با تکرار تهدیدهای خود علیه ایران و حزب‌الله لبنان، مدعی شد اسرائیل ابتدا نظام ایران را سرنگون خواهد کرد و سپس با حزب‌الله مقابله کرده و آن را نیز شکست خواهد داد.

روسیه و چین قطعنامه ضد ایرانی را وتو کردند
روسیه و چین قطعنامه ضد ایرانی را وتو کردند

الجزیره نوشت: روسیه و چین پیش‌نویس قطعنامه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید ماموریت کمیته تحریم‌های ایران را وتو کردند.

درخواست عربستان از چین برای فشار به ایران!
درخواست عربستان از چین برای فشار به ایران!

به گزارش رویترز، عربستان سعودی از چین خواسته است به‌طور خصوصی از ایران بخواهد برای مهار حوثی‌ها پس از تسلط آنها بر سواحل دریای سرخ یمن و باب‌المندب اقدام کند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است