کد خبر : 343763
انتشار : 2025/05/13 - 20:34
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

ترامپ: عربستان و آمریکا دوست یکدیگر هستند

رئیس جمهور آمریکا در دیدار امروز خود با ولیعهد عربستان او را «دوست» خود خواند و بر دوستی کشورش با ریاض تاکید کرد.

ترامپ: عربستان و آمریکا دوست یکدیگر هستند

به گزارش سایت خبری مدارا: ایسنا نوشت: رئیس جمهور آمریکا در دیدار امروز خود با ولیعهد عربستان او را «دوست» خود خواند و بر دوستی کشورش با ریاض تاکید کرد.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که امروز سه‌شنبه به عربستان سفر کرده، در قصر «الیمامه» شهر ریاض با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان دیدار کرد.

ترامپ در این دیدار بن سلمان را «دوست» خود خواند و گفت: «عربستان و آمریکا ۲ کشور دوست یکدیگر هستند.»

ترامپ به محمد بن سلمان گفت: «اول اینکه، من از دیدار با شما لذت می‌برم و ما همدیگر را خیلی خوب می‌شناسیم و واقعاً معتقدم که خیلی همدیگر را دوست داریم. دوم اینکه، ایالات متحده سرمایه‌گذاری و مشاغل فوق‌العاده‌ای در کشور بزرگ شما به دست آورده است و ما به خدمت‌رسانی بسیار خوب به کشور بزرگ شما ادامه خواهیم داد.»

ترامپ در اولین ایستگاه از سفر منطقه‌ای خود وارد ریاض شد.

بن سلمان استقبال گرمی از او در فرودگاه داشت و در ادامه سایر مقامات سعودی به استقبال ترامپ آمدند. او قرار است در سه روز آتی به امارات و قطر نیز سفر کند. ترامپ در سفر خود به منطقه به دنبال امضای قراردادهای تجاری و رسیدن به توافق‌هایی برای درگیری‌های جاری در منطقه غرب آسیا است.

دونالد ترامپ ساعت ۱۳:۴۵ به وقت گرینویچ در مجمع سرمایه‌گذاری آمریکا و عربستان سعودی در ریاض سخنرانی خواهد کرد که انتظار می‌رود طی آن توافق‌نامه‌هایی به ارزش حداقل ۶۰۰ میلیارد دلار امضا شود.

ترامپ در حال حاضر در اولین سفر خارجی خود از زمان تصدی سمت ریاست جمهوری به سر می‌برد. دستور کار اصلی سفرهای او به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی بر امنیت، هوش مصنوعی، انرژی و تأمین تسلیحات متمرکز خواهد بود.

بن سلمان پیش از این متعهد به سرمایه‌گذاری جدید عربستان سعودی در ایالات متحده به ارزش حدود ۶۰۰ میلیارد دلار شده است، اما ترامپ به شوخی گفته بود که یک تریلیون دلار حتی بهتر خواهد بود.

این مراسم باشکوه حتی قبل از فرود ترامپ آغاز شد. هواپیماهای اف-۱۵ نیروی هوایی سلطنتی عربستان سعودی، هواپیمای ایر فورس وان را هنگام نزدیک شدن به پایتخت عربستان سعودی اسکورت افتخاری کردند. ترامپ و بن سلمان همچنین در یک ناهار در دربار سلطنتی شرکت کردند و در یک اتاق مجلل با مهمانان و دستیاران خود گرد هم آمدند. شاهزاده سعودی هم در حالی که با غول‌های تجاری در کنار ترامپ احوالپرسی می‌کرد، خندان بود. بعداً، ولیعهد عربستان میزبان ضیافت شام خواهد بود.

سه کشوری که در برنامه سفر رئیس جمهور آمریکا قرار دارند – عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی – همگی مکان‌هایی هستند که سازمان ترامپ، که توسط دو پسر ترامپ اداره می‌شود، در حال توسعه پروژه‌های بزرگ املاک و مستغلات است. این پروژه‌ها شامل یک برج بلند در جده، یک هتل لوکس در دبی و یک زمین گلف و مجتمع ویلایی در قطر می‌شود.

به گزارش آسوشیتدپرس، ترامپ در تلاش است تا نشان دهد که استراتژی معاملاتی او برای سیاست بین‌الملل در حالی که با انتقاد دموکرات‌ها روبروست، سودمند است. دموکرات‌ها می‌گویند جنگ تعرفه‌های جهانی و رویکرد او در قبال جنگ روسیه علیه اوکراین، ایالات متحده را از متحدانش دور می‌کند.

انتظار می‌رود او قراردادهایی را با این سه کشور اعلام کند که به هوش مصنوعی، گسترش همکاری‌های انرژی و شاید فروش تسلیحات جدید به عربستان سعودی مربوط می‌شود. دولت اوایل این ماه از تصویب اولیه فروش موشک‌های هوا به هوا به ارزش ۳.۵ میلیارد دلار برای جنگنده‌های عربستان سعودی خبر داد.

اخبار مرتبط:
احتمال افزایش قیمت بنزین در سه ماه آینده
احتمال افزایش قیمت بنزین در سه ماه آینده

سخنگوی دولت درباره احتمال افزایش قیمت بنزین گفت: مصوبه دولت این اجازه را داده است که در سه ماه آینده، در صورت رسیدن به جمع‌بندی، امکان افزایش رقم وجود داشته باشد.

بحرین نشست با حضور ایران را نپذیرفت
بحرین نشست با حضور ایران را نپذیرفت

وزارت خارجه بحرین به انتشار گزارش‌هایی درباره پیشنهاد برگزاری نشست درباره تحولات تنگه هرمز در سطح وزیران خارجه واکنش نشان داد.

عمان با طرح ایران مخالفت کرد/ رویترز: انتظار نمی‌رود نشست روز دوشنبه عمان به توافق امضاشده درباره تنگه هرمز منجر شود
عمان با طرح ایران مخالفت کرد/ رویترز: انتظار نمی‌رود نشست روز دوشنبه عمان به توافق امضاشده درباره تنگه هرمز منجر شود

رویترز نوشت: یک مقام ارشد ایرانی روز شنبه گفت نشست میان ایران و کشورهای عربی خلیج فارس که قرار است روز دوشنبه در عمان برگزار شود، فرصتی برای گفت‌وگو درباره مسائل مختلف، از جمله تنگه هرمز خواهد بود، اما انتظار نمی‌رود این نشست به امضای توافقی درباره این آبراه تحت محاصره منجر شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است