کد خبر : 342362
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۱۵ - 10:33
دسته‌بندی : اقتصادی، برگزیده ها
چاپ

رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی:

ایران به این دلیل که عضو اف‌ای‌تی‌اف نیست سالانه ۲۰ میلیارد دلار خسارت پرداخت می‌کند

رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی گفت: ایران به این دلیل که عضو اف‌ای‌تی‌اف نیست سالانه ۲۰ میلیارد دلار خسارت پرداخت می‌کند. او گفت: اف‌ای‌تی‌اف یکی از مسائل ریشه‌ای است که مبالات ارزی کشور به آن گره خورده است و موضوعاتی اعم از انتقال ارز و واردات و صادرات به آن وابسته شده است و معاهده‌های پالرمو و سی‌اف‌تی باید تصویب شود تا بیش از این هزینه مازاد برای تامین سرمایه و بر تجارت کشور تحمیل نشود.

ایران به این دلیل که عضو اف‌ای‌تی‌اف نیست سالانه ۲۰ میلیارد دلار خسارت پرداخت می‌کند

به گزارش سایت خبری مدارا: ایلنا نوشت: رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی گفت: ایران به این دلیل که عضو اف‌ای‌تی‌اف نیست سالانه ۲۰ میلیارد دلار خسارت پرداخت می‌کند.

مدیران صندوق سرمایه‌گذاری اپک (OFIT) اواخر ماه جاری پس از ۱۸ سال به ایران می‌آیند؛ حسین سلیمی، رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی درباره اهمیت حضور مدیران این صندوق توضیح داد: به دلیل تحریم بودن ایران و قطع رابطه بانکی ایران و جهان نه دولت ایران و نه بخش خصوصی کشور تاکنون نتوانسته‌اند از وام‌های بین‌المللی که نهادهای اقتصادی جهانی در اختیار کشورها قرار می‌دهند استفاده کنند. این وام‌ها بسیار ارزان‌قیمت هستند و بهره پایینی دارند که فرصت رشد اقتصادی را برای کشورها فراهم می‌آورد. نمونه کشوری که توانسته استفاده مطلوبی از وام‌های بین‌المللی داشته باشد ترکیه است که گردش مالی آن ۳۰۰ میلیارد تا ۴۰۰ میلیارد در سال است.

وی افزود: بخش خصوصی ایران در حالی نمی‌تواند از دریافت وام‌های بین‌المللی بهره ببرد که از دریافت وام‌ با ارقام کلان توسط سیستم بانکی داخلی نیز محروم است.

سلیمی ادامه داد: ورود مدیران صندوق سرمایه‌گذاری اپک در واقع باز شدن مسیر به سمت وام‌های بین‌المللی است و علاوه بر آن آسان‌سازی ورود سرمایه‌گذاران خارجی است این سرمایه‌گذاران می‌توانند واسطه جذب وام‌های بین‌المللی به ایران برای تامین نقدینگی پروژه‌ها باشند.

رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی در پاسخ به اینکه این موضوع می‌تواند با مذاکرات اخیر ایران و امریکا ارتباط داشته باشد، تصریح کرد: حتما همین طور است. موسسات بین‌المللی تا زمانی که ایران تحریم باشد به کشور ما وام نمی‌دهند ما باید قانون اف‌ای‌تی‌اف را داشته باشیم و به سیستم بانکی بین‌المللی متصل باشیم. با این حال، اکنون هم حضور مدیران صندوق سرمایه‌گذاری اپک این امتیاز را دارد که ایران آمادگی خود را برای برقراری ارتباطات مالی بین‌المللی اعلام و بستر آن را آماده کرده است.

وی تصریح کرد: بر همین اساس سال‌هاست که انتظار داریم موضوع اف‌ای‌تی‌اف که اکنون به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده هر چه سریع‌تر حل شود. اف‌ای‌تی‌اف یکی از مسائل ریشه‌ای است که مبالات ارزی کشور به آن گره خورده است و موضوعاتی اعم از انتقال ارز و واردات و صادرات به آن وابسته شده است و معاهده‌های پالرمو و سی‌اف‌تی باید تصویب شود تا بیش از این هزینه مازاد برای تامین سرمایه و بر تجارت کشور تحمیل نشود.

سلیمی تصریح کرد: ایران به این دلیل که عضو اف‌ای‌تی‌اف نیست سالانه ۲۰ میلیارد دلار خسارت پرداخت می‌کند در حالی که به غیر از ایران و کره شمالی ۱۹ کشور عضویت اف‌ای‌تی‌اف را قبول نکرده‌اند.

وی در پایان تاکید کرد: حتی اگر صنایع ایران با مدیران صندوق سرمایه‌گذاری اپک به توافق برسند اما همچنان ارتباطات بانکی ما برقرار نشود نمی‌توانیم بر استفاده از وام‌های بین‌المللی حساب کنیم، ضمن اینکه دریافت تسهیلات ارزی از موسسه‌های بین‌المللی به درآمدهای صادراتی یک بنگاه ایرانی نیز گره خورده است که افزایش درآمدهای صادراتی نیز از کاهش هزینه‌های صادرات برمی‌آید.

اخبار مرتبط:
فلاحت پیشه: ایران و آمریکا بدون تابوشکنی نمی‌توانند به توافق برسند / برای اولین بار می‌بینیم که کشور‌های عربی همراه اسراییل نیستند
فلاحت پیشه: ایران و آمریکا بدون تابوشکنی نمی‌توانند به توافق برسند / برای اولین بار می‌بینیم که کشور‌های عربی همراه اسراییل نیستند

حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده سابق مجلس بیان کرد: ایران و آمریکا بدون تابوشکنی نمی‌توانند به توافق برسند. همچون یک بیماری که جراحی شده، زخم‌های این بیمار چند لایه دارد. اگر طرفین فکر می‌کنند فقط با دوختن پوسته‌ی بیرونی بدن این بیمار به بحران پایان می‌دهند، این یک اشتباه محاسباتی است.

آقای بیرانوند مَردم داغدار بودند، شما قِر می‌دهی؟
آقای بیرانوند مَردم داغدار بودند، شما قِر می‌دهی؟

رحیم یوسفی، بازیکن اسبق تیم ملی با انتقاد از رفتار بیرانوند اظهار داشت: فوتبال ما دچار حاشیه‌های زیادی شده است بیرانوند می آید با آن هیکل می‌رقصد!

آقای موحدی کرمانی! این دینداری به چه دَردی می خورد؟
آقای موحدی کرمانی! این دینداری به چه دَردی می خورد؟

مادام که نگاه شما و امثال شما به "ملت ایران" نگاه به "یک ملت" نیست بلکه مبتنی بر سوا کردن مردم از یکدیگر است و تفکیک آنها به حزب اللهی و غیر حزب اللهی، ریش دار و بی ریش، یقه باز و یقه بسته و با حجاب و بی حجاب و ... در بر همین پاشنه خواهد چرخید و شما بدون آن که درک درستی از چرایی ها داشته باشید، برای چگونگی ها، طرح های من درآوردی این چنینی خواهید داد و کار ملک و ملت را خراب تر خواهید کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است