کد خبر : 336310
انتشار : ۱۴۰۳/۱۲/۱۸ - 10:58
دسته‌بندی : اقتصادی
چاپ

رفع تحریم های نفتی و ضرورت خروج ایران از چرخه سنتی خام فروشی

وضعیت اقتصادی کشور و بحران در بحران، همه امیدها را به سوی زمینه سازی رفع تحریم ها از طریق مذاکرات بین المللی، چاره جویی برای برجام و پذیرش FATF سوق داده اما بازگشت ایران به وضعیت سابق در بازارهای جهانی انرژی، الزاماتی دارد.

رفع تحریم های نفتی و ضرورت خروج ایران از چرخه سنتی خام فروشی

مینا علی اسلام خبرنگار سایت خبری مدارا نوشت: وضعیت اقتصادی کشور و بحران در بحران، همه امیدها را به سوی زمینه سازی رفع تحریم ها از طریق مذاکرات بین المللی، چاره جویی برای برجام و پذیرش FATF سوق داده اما بازگشت ایران به وضعیت سابق در بازارهای جهانی انرژی، الزاماتی دارد.

  • ایران قبل از تحریم­ها حدود ۴ میلیون بشکه تولید روازنه نفت داشت و از این میزان حدود دو و نیم میلیون بشکه روزانه صادر میشد. در اثر اعمال تحریم­ها این ارقام کاهش یافت و حوزه­ی صادرات نفت ایران دچار چالش­های جدی شد.
  • طبیعی است که اکنون با زمزمه لغو تحریم­های نفتی در چارچوب مذاکرات وین، امیدها برای بازگشت به بازار تقویت شده و به نظر می­رسد علاوه بر صادرات روزانه به چین، میزان تولید با چشم انداز صادرات، افزایش یافته است. چنانچه تحرک دیپلماسی تداوم یابد، بی­تردید ایران می­تواند میزان تولید را به وضعیت قبل از تحریم­ها بازگرداند.
  • اکنون متاسفانه کشورهایی چون روسیه و عربستان، جای ایران را در بازارهای جهانی پر کرده و جریان صادرات نفت را در دست دارند. البته باید توجه داشت که برنامه­ریزی­ها در داخل باید بگونه­ای باشد که از هر یک بشکه نفت صادر شده، ما به ازای تولید و صادرات دانش بنیان را تقویت کنیم. در غیر این صورت، با تداوم عملکرد ناکارآمد بخش­های دولتی و شبه­دولتی طبیعتا چالش­های قبل از تحریم­ها در صنعت انرژی کشور تکرار خواهد شد.
  • از سوی دیگر چنانچه قرار باشد بودجه کشور از منابع دیگری جز فروش نفت و گاز و پتروشیمی مانند بورس (همچون سال ۹۹) تامین شود، صدمات جبران­ناپذیری به اقتصاد کشور و درآمد ناخالص داخلی وارد شده و استمرار خواهد یافت.
  • امید آن می­رود که با تحقق رفع تحریم­های مازاد بر برجام و بویژه تحریم­های نفتی کشور، شاهد احیای صادرات انرژی با قدرت بیشتر و حجم بالاتر باشیم. اما بیش از تقویت صادرات، تبدیل درآمدهای انرژی به دانش، تکنولوژی، تولید و صادرات دانش­بنیان است به ترتیبی که از این مدار خام­فروشی و وابستگی به تولیدات سنتی و بودجه­های غیر مولد خارج شویم.

 

اخبار مرتبط:
معاون وزیر صمت: سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد تعیین شد
معاون وزیر صمت: سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد تعیین شد

معاون وزیر صمت با اشاره به افزایش قیمت خودرو گفت: براساس نامه قائم‌مقام وزارت صمت، درصد افزایش نهایی حدود ۱۵ درصد تعیین شده و تمام مراحل این فرایند به‌صورت قانونی طی شده است.

اینترنت ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد
اینترنت ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد

بسته‌های TD-LTE ایرانسل بین ۹ تا نزدیک به ۷۰ درصد گران‌تر شدند و این گرانی در حالی رخ می‌دهد که سرویس TD-LTE در بسیاری از نقاط کشور برای کاربران با اختلال شدید همراه بوده و حتی برای بعضی کاربران قطعی مکرر این سرویس نیز در هفته‌های گذشته گزارش شده است. بسته‌های ۶ ماهه این سرویس نیز نزدیک ۶۸ درصد رشد قیمتی داشتند و به عنوان مثال بسته ۱۵۰ گیگابایتی ۶ ماهه از ۳۶۲ هزار تومان به ۶۰۸ هزار تومان رسیده است. همچنین بسته ۱۰۰ گیگابایتی ۶ ماهه نیز از ۲۶۸ به ۴۵۰ هزار تومان رسیده است که خبر از افزایش ۶۸ درصدی دارد.

چک‌های برگشتی بانک سپه یک ماه تعلیق شدند
چک‌های برگشتی بانک سپه یک ماه تعلیق شدند

بانک سپه از تعلیق چک‌های صادره عهده این بانک با تاریخ سررسید ۲۴ خرداد لغایت ۷ تیرماه سال جاری به مدت یک ماه خبر داد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است