کد خبر : 332273
انتشار : 2025/02/04 - 12:37
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

مکی: دیدار با ترامپ عایدی برای نتانیاهو نخواهد داشت

ترامپ برخلاف دولت نخست خود می خواهد برای دوره ای محدود گفت‌وگو و مذاکره با ایران را اولویت اول قرار دهد؛ به نظر نمی‌رسد نتانیاهو بتواند بر سیاست های ترامپ در قبال ایران تأثیری بگذارد.

مکی: دیدار با ترامپ عایدی برای نتانیاهو نخواهد داشت

به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: دیدار ترامپ و نتانیاهو روز سه شنبه 16 بهمن با هم دیدار می کنند. گمانه زنی های متنوعی درباره موضوعات و مباحث این دیدار مطرح می شود. برخی تحلیلگران معتقدند «نتانیاهو تلاش خواهد کرد تا پیش از آغاز مذاکرات تهران و واشنگتن موضوعات مدنظر خود را در سناریوی مذاکراتی ترامپ بگنجاند» اما در مقابل تحلیلگرانی هم هستند که می گویند «نه تنها نتانیاهو دست برتر را برای امتیازگیری از ترامپ ندارد بلکه برای ماندگاری خودش در رأس قدرت، چاره ای ندارد که به دیکته های ترامپ تن دهد همانگونه که در غزه مجبور به آتش بس با حماس شد».

مرتضی مکی درباره دیدار نتانیاهو و ترامپ گفت: ترامپ افراطی ترین رئیس جمهور آمریکا به حساب می آید. او در دولت اول خودش اقدامی کرد که هیچ کدام از روسای جمهور آمریکا قبلی انجام ندادند و آن به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و الحاق بلندی های جولان به خاک اسرائیل بود.

وی با اشاره به خروج ترامپ از برجام و رضایتمندی نتانیاهو از این اتفاق افزود: نتانیاهو همواره با هر گونه توافقی بین ایران و آمریکا مخالف بود چرا که این موضوع را به نفع اسرائیل نمی دانست اما این روزها شاهد هستیم تفاوت هایی بین دولت دوم ترامپ با دولت اول او وجود دارد. از این رو تحلیل بسیاری کارشناسان آن است که نتانیاهو نتواند در دیدار پیش رو با ترامپ به انتظاراتش دست پیدا کند.

این فعال سیاسی با اشاره به افزایش دامنه اختلافات بین ترامپ و نتانیاهو در ماه های اخیر اظهار کرد: عدم حضور نتانیاهو در مراسم تحلیف ترامپ یکی از نشانه های برجسته اختلافات بین آنها بود. ترامپ پیش از ورود به کاخ سفید برای پایان جنگ در غزه، حصول آتش بس و آزادسازی گروگان ها ضرب الاجل گذاشت و نتانیاهو علی رغم میل باطنی اش بالاخره مجبور به قبول طرح آتش بس با حماس شد. پیش نویس همین طرح زمان دولت بایدن نیز روی میز قرار گرفت اما نتانیاهو به بهانه های مختلف از پذیرش آن سر باز زده بود.

وی با اشاره به نیت نتانیاهو برای تعلیق آتش بس در غزه ادامه داد: او امیدوار است که بتواند نظر مثبت ترامپ را نیز اخذ کند. این عزم در نتانیاهو زمانی تقویت شد که حماس در جریان آزادسازی اسرای اسرائیلی ضربه سخت حیثیتی و روانی به دولت اسرائیل زد. با وجود تلاش ها و زمینه چینی های نتانیاهو، به نظر نمی رسد او بتواند دوباره فضا را در غزه به وضعیت قبل از آتش بس ببرد چون ترامپ به خوبی بر این واقعیت واقف است که اگر بخواهد امتیاز بیشتری به نتانیاهو بدهد شرایط منطقه غیرقابل کنترل خواهد شد.

مکی با بیان اینکه دیدار با ترامپ عایدی برای نتانیاهو نخواهد داشت، گفت: ترامپ برخلاف دولت نخست خود می خواهد برای دوره ای محدود گفتگو و مذاکره با ایران را اولویت اول قرار دهد؛ به نظر نمی رسد نتانیاهو بتواند بر سیاست های ترامپ در قبال ایران تأثیری بگذارد.

اخبار مرتبط:
نماینده مجلس: ممکن است اسرائیل به جنگ با ایران ورود کند
نماینده مجلس: ممکن است اسرائیل به جنگ با ایران ورود کند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: ایران هیچ‌گاه آتش‌بس به شیوه آمریکایی‌ها را نپذیرفته است چون آمریکا هر زمان که اراده می‌کند جنگ را از سر می‌گیرد و هر زمان که می‌خواهد در پی آتش بس است که این موضوع برای جمهوری اسلامی ایران پذیرفتنی نیست.

استاندار خوزستان: آمریکا بامداد امروز شهر‌های شادگان، اروندکنار و اهواز را مورد اصابت قرار داد
استاندار خوزستان: آمریکا بامداد امروز شهر‌های شادگان، اروندکنار و اهواز را مورد اصابت قرار داد

محمدرضا موالی‌زاده پنجشنبه هشتم مرداد درباره حملات بامداد امروز به چند شهر خوزستان، اظهار کرد: بر اثر حملات دشمن تروریستی آمریکا، شهرهای شادگان، اروندکنار، شادگان و اهواز را مورد اصابت قرار داد.

افشاگری وال‌استریت ژورنال از طرح دو هفته‌ای سنتکام برای بمباران سنگین ایران
افشاگری وال‌استریت ژورنال از طرح دو هفته‌ای سنتکام برای بمباران سنگین ایران

روزنامه وال‌استریت ژورنال در گزارشی اختصاصی مدعی شد که در پی حمله موشکی اخیر ایران، دریاسالار برد کوپر، فرمانده سنتکام، طرحی برای اجرای یک کمپین هوایی سنگین ۱۰ تا ۱۴ روزه علیه کشورمان به دونالد ترامپ ارائه داده است. هدف اصلی این طرح ادعایی، هدف قرار دادن و از کار انداختن توان و زرادخانه موشکی ایران عنوان شده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است