کد خبر : 297482
انتشار : ۱۴۰۳/۰۲/۲۴ - 15:15
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

علیرضابیگی، نماینده مجلس: مردم در انتخابات ریاست جمهوری هم شرکت نمی‌کنند / رئیسی دولتِ قبیله‌گرایی تشکیل داده

نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: پایگاه رئیسی آسیب دیده اما در صورت استمرار وضع موجود مردم در انتخابات ریاست جمهوری هم شرکت نمی‌کنند.

علیرضابیگی، نماینده مجلس: مردم در انتخابات ریاست جمهوری هم شرکت نمی‌کنند / رئیسی دولتِ قبیله‌گرایی تشکیل داده

به گزارش سایت خبری مدارا؛ رویداد۲۴ نوشت: در آستانه آغاز به کار مجلس دوازدهم، عملکرد مجلس یازدهم به عنوان مجلسی همسو با دولت باید مورد ارزیابی قرار بگیرد. آیا مجلس موفق شده جلوی محاسبات غلط دولت را بگیرد؟ احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در گفت‌وگو با رویداد۲۴ می‌گوید:دولت دچار ضعف بینشی در حوزه سیاست است و برای همین است که می‌گوید ما در مسیر رشد اقتصادی هشت درصد هستیم یا مثلاً به عددسازی‌ها در نرخ دلار توجه نکنید. اما مجلسی که برای ریاست جمهوری رئیسی امضا جمع کرده، نمی تواند بر دولت نظارت کند.

در ادامه می‌توانید مهم‌ترین بخش‌های این مصاحبه را بخوانید:

* قبیله‌گرایی حزبی، یک بیماری مزمنی است که متاسفانه در کشور ما وجود دارد. در دولت آقای روحانی، مجلس دهم که ناظر به کار دولت بود و باید جلوی خطا‌های دولت می ایستاد، بسیار ضعیف عمل کرد و در برابر موضوعاتی از قبیل ماجرای بورس، افزایش ناگهانی قیمت بنزین، خصوصی‌سازی‌ها و حادثه قطار تبریز و برخورد با آقای آخوندی، واکنش لازم را نشان نداد

* همین قبیله‌گرایی در مجلس یازدهم با شدت بیشتر رخ داد. مماشات مجلس یازدهم با دولت سیزدهم بسیار زیاد بود، چون همین مجلس با امضای بالا از آقای رئیسی خواست وارد صحنه انتخابات شود.

* مجلس یازدهم به این نتیجه رسیده که اگر با تخلفات، کوتاهی و سهل‌انگاری‌های دولت برخورد کند، تف سر بالاست و از این‌رو، ترجیح داد فقط یک وزیر را استیضاح کند. این مشکل مزمن سیاست کشور ماست و به این خاطر اتفاق می‌افتد که مردم در فرآیند دموکراسی، حضور جدی نمی‌توانند پیدا کنند و جای خالی احزاب دیده می‌شود. اگر تشکل‌هایی هم وجود دارد، بیشتر وصل به باند‌های قدرت است.

* برخورد صدا و سیما به اتفاقات در دولت رئیسی را با دولت آقای روحانی مقایسه کنید. کاملاً مشخص است که آن زمان از روی عصبیت سیاسی و امروز از روی جانبداری، برخورد متفاوتی دارند.

* دولت به واسطه ضعف بینشی که در حوزه سیاست دارد، مرتکب خطا‌هایی می‌شود و برای همین است که می‌گوید ما در مسیر رشد اقتصادی هشت درصد هستیم یا مثلاً به عددسازی‌ها در نرخ دلار توجه نکنید.

* چه دولت آقای رئیسی و چه هر دولت‌های دیگر که وضع را خوب جلوه می‌دهند، باید بدانند که برای استمرار کارشان به مردم نیاز دارند. مردمی که وضعیت اقتصادی خوبی ندارند و از شرایط موجود ناراضی هستند، آیا با این شعارها به استمرار حضور آقای رئیسی در نهاد ریاست‌جمهوری رای خواهند داد؟

* پایگاه اجتماعی آقای رئیسی، آسیب جدی دیده است. حال اگر مردم حس کنند از رهگذر انتخابات، قرار است تغییر جدی رخ دهد، حتما مشارکت جانانه‌ای خواهند کرد؛ ولی اگر مردم حس کنند مشارکت‌شان تاثیری در سرنوشت انتخابات ندارد، طبیعتاً وارد عرصه نخواهند شد. این چیزی است الان مردم حس می‌کنند. ما در انتخابات مجلس هم این پیش‌بینی را داشتیم، چون معتقدیم نهاد انتخابات تضعیف شده و نتیجه شد، مشارکت ۴۰ درصد که بخش عمده آن آرای باطله بود.

* مشارکت در انتخابات اخیر ایران را با مشارکت در انتخابات کشور همسایه (ترکیه)، که ۷۷ درصد بوده، مقایسه کنید. در آن‌جا حزب حاکم، خیلی از کرسی‌های خودش را از دست داد. رییس حزب که رییس‌جمهور است بعد از انتخابات اعلام کرد ما صدای مردم را شنیدیم و می‌رویم تا در کارهایمان تجدیدنظر کنیم. آیا این نگرش در انتخاباتی که پشت سر گذاشتیم، وجود دارد؟

* به نظر می‌رسد قرار بر این است که در انتخابات ۱۴۰۴ هم، در بر همان پاشنه بچرخد. نتیجه این رویکرد، به مخاطره افتادن امنیت کشور، تضعیف پشتوانه ملی، دراز شدن زبان بیگانه به روی ما است. در نهایت قدرت حاکمیت و دولت در رویارویی با حوادث، تضعیف می‌شود.

* عملیات وعده صادق، انتظار می رفت توده‌های مردم حاکمیت را تحسین کنند اما این تحسین آن‌طور که باید و شاید اتفاق نیفتاد؛ چون انسجام ملی ما دچار خدشه و آسیب شده است و بیگانگان هم روی این نقطه ضعف، حساب باز کرده‌اند. تنها راه برون‌رفت از این وضعیت، تقویت صندوق رای و انتخابات است.

اخبار مرتبط:
نماینده مجلس: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده‌اند
نماینده مجلس: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده‌اند

عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: بیمه ها، داروهای سرطانی و بیماران خاص را از لیست خود حذف کرده اند. سازمان غذا و دارو عامل اصلی افزایش قیمت داروهاست.

ترامپ: ویتکاف یک توافق‌کننده خوب است و توانایی خاصی دارد
ترامپ: ویتکاف یک توافق‌کننده خوب است و توانایی خاصی دارد

دونالد ترامپ در کنفرانس خبری پیش از سفر به خاورمیانه، استیو ویتکاف را یک توافق‌کننده ماهر و با توانایی ویژه توصیف کرد و از او برای کمک به آزادسازی گروگان آمریکایی - اسرائیلی توسط حماس قدردانی کرد. او همچنین تاکید کرد که در یک کنفرانس خبری، دونالد ترامپ اعلام کرد که آمریکا و چین به یک توافق تجار بزرگ دست یافته‌اند که براساس آن، از دوم آوریل، تعرفه‌ها به ۱۰ درصد کاهش می‌یابد.

تخت‌‌روانچی: با چشمان باز در حال پیش‌بردن مذاکرات هستیم
تخت‌‌روانچی: با چشمان باز در حال پیش‌بردن مذاکرات هستیم

معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برگزاری چهار دور گفت‌وگوهای غیرمستقیم بین ایران و آمریکا اظهار کرد: با چشمانی باز و با دقت در حال پیش بردن امور هستیم. آمریکایی‌ها در صحبت‌هایشان این‌گونه بیان می‌کنند که علاقمند هستند که کار به جلو برود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است