کد خبر : 288535
انتشار : ۱۴۰۲/۱۲/۲۰ - 11:53
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

وقتی لایحه حجاب هنوز قانون نشده، بانکی‌پور از کدام جریمه حرف می‌زَند؟ / نماینده مجلس دهم: دین را دکان کرده‌اند

برخی از فعالان سیاسی اعلام کردند، رادیکال‌های جناح راست، دیگر بدون نگرانی از واکنش‌های عمومی منویات افراطی خود را دنبال خواهند کرد و این تصمیم نخستین نشانه از ورود به این هنگامه تازه است.

وقتی لایحه حجاب هنوز قانون نشده، بانکی‌پور از کدام جریمه حرف می‌زَند؟ / نماینده مجلس دهم: دین را دکان کرده‌اند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ اعتماد نوشت: در شرایطی که هنوز یک هفته از پایان انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲ سپری نشده است، تبعات انتخابات غیررقابتی با پایین‌ترین میزان مشارکت در حال نمایان شدن است.

دیروز خبر اظهارات امیرحسین بانکی‌پور، نماینده منتخب اصفهان در خصوص لایحه حجاب و عفاف که در شبکه افق بیان شده بود، بازخوردهای وسیعی در افکار عمومی پیدا کرد. مهم‌ترین بخش از اظهارات بانکی‌پور مربوط به جریمه ۳میلیونی شهروندان به دلیل موضوع حجاب و برداشت پول مستقیما از حساب شهروندان بدون هرگونه اطلاعی است.

بانکی‌پور در ادامه در خصوص سلبریتی‌ها هم اظهارات عجیبی را طرح کرد. او گفت که سلبریتی‌هایی که به هر نوعی ترویج بی‌حجابی کنند با مصادره امول و جریمه‌های سنگین مانند ممنوع‌الخروجی و ممنوع‌الکاری مواجه می‌شوند.

این اظهارات نماینده اصفهان در شرایطی رسانه‌ای شد که هنوز لایحه حجاب و عفاف در مسیر چند باره مجلس -شورای نگهبان قرار دارد و نشانه‌ای از انعطاف شورای نگهبان در خصوص محتوای این لایحه مشاهده نشده است. اما بانکی‌پور خبر داد که لایحه ظرف ۳روز آینده در شورای نگهبان تایید و نهایتا اجرایی می‌شود.

۳ تحلیل با یک نتیجه

بلافاصله پس از پخش این برنامه، موضوع برخوردهای تند بر سر حجاب در شبکه‌های اجتماعی بازتاب پیدا کرد. برخی تحلیلگران این اظهارات را نخستین سیلی، طیف‌های تندرو و افراطی مجلس به صورت شهروندان ارزیابی کرده و آن را تبعات عینی سیطره طیف‌های رادیکال در انتخابات مجلس ارزیابی کردند.

برخی دیگر از فعالان سیاسی هم اعلام کردند، رادیکال‌های جناح راست، دیگر بدون نگرانی از واکنش‌های عمومی منویات افراطی خود را دنبال خواهند کرد و این تصمیم نخستین نشانه از ورود به این هنگامه تازه است. اما سکه واکنش‌ها، یک روی دیگر هم داشت، برخی حقوقدانان در گفت‌وگو با «اعتماد» عنوان کردند در شرایطی که قانون هنوز مصوب نشده، طرح جزییات آن هیچ معنایی نمی‌تواند داشته باشد. این دسته از کارشناسان معتقدند احتمالا این فرد این اظهارات را مطرح کرده تا در کشاکش صف‌کشی‌های پساانتخاباتی سهم افزون‌تری در اردوگاه رادیکال‌های جناح راست به دست آورده باشد. نهایتا دسته سوم از تحلیلگران تفسیر متفاوت دیگری از این اظهارات مطرح کردند. این گروه معتقدند جناح راست با طرح این اظهارات در صدا و سیما به دنبال آن است که واکنش‌های عمومی را در خصوص این تصمیم محک بزند. اگر واکنش‌ها فراگیر، وسیع و تند باشد از اجرای آن صرف‌نظر کرده و آن را از دستور کار خارج می‌سازد، اما اگر متوجه شود، واکنش‌ها تند نخواهد بود، با فراغ بال زمینه تصویب، ابلاغ و اجرای این قانون را فراهم می‌سازد.

با عبور از این ارزیابی‌های تحلیلی، نکته مشترک در همه تحلیل‌ها آن است قانونی که مبتنی بر مطالبات مردم و طیف‌های مختلف اجتماعی تهیه نشده باشد، هیچ ضمانتی برای اجرا نخواهد داشت و در لیست قوانین متروکی چون قانون ماهواره، قانون گشت ارشاد و …قرار می‌گیرد. باید دید نهایتا این مسیر که تندروها در بهارستان و پاستور به دنبال تحقق آن هستند چه خواهد شد، آیا افراد و جریاناتی که به دنبال تصویب شاذترین طرح‌ها و لوایح هستند، موفق می‌شوند با عبور از حقوق شهروندی افراد، منویات خود را محقق کنند یا اینکه جامعه ایرانی موفق می‌شود از دل همه این تندروی‌ها، مطالبات خود را محقق کند؟

کارشناسان چه گفتند؟

بازخوردهای اظهارات بانکی‌پور در شبکه‌های اجتماعی کشور بسیار دامنه‌دار بود. اغلب افراد با نقد این اظهارنظرها، آن را بی‌ارتباط با مطالبات مردم و در راستای دیدگاه‌های طیف اقلیت تندرو ارزیابی کردند. بهرام پارسایی، نماینده مجلس دهم از لیست امید در واکنش به این اظهارات نوشت: «کسانی که ابتدایی‌ترین مراحل تصویب قانون را نمی‌دانند، دین را دکان کرده‌اند! در حالی که لایحه عفاف و ‎حجاب امروز برای بار سوم به شورای نگهبان ارسال شده و هنوز مورد کشمکش مجلس، شورا و افکار عمومی است، بانکی‌پور از تریبون صدا و سیما از اجرای آن طی دو هفته آینده خبر داد!» حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی دولت روحانی از منظر دیگری به این بحث ورود کرد و هشدار داد: «هشدار! دلارزدایی‌تان را دیدیم حالا به ریال‌زدایی افتاده‌اید. به امثال آقای بانکی‌پور بفرمایید: با حساب بانکی مردم بازی نکنید. اگر این زخم سرباز کند شاید دیگر نتوانید آن را از سر باز کنید. نگاهی به آثار قانون جوانی جمعیت بیندازید.» در ادامه هم سایر چهره‌های سیاسی به بحث ورود کرده و به نقد آن پرداختند. مصطفی فقیهی در این زمینه نوشت: یکی از بینندگان فرهیخته تلویزیون به ما پیام داد که «چرا آب و برق مشترکین بی‌حجاب را قطع نمی‌کنید؟ پس من رای نمی‌دهم.» یکی دیگه هم گفت: «اگه آقای بانکی‌پور زودتر از لایحه درخشان مجلس برای کسر ۳ میلیون از حساب بی‌حجاب‌ها رونمایی می‌کردند، من رای می‌دادم. حیف که یک هفته بعد از انتخابات لو دادند!!!»

اخبار مرتبط:
روزنامه دولت گلایه مراجع از رئیسی را سانسور کردند I بخوانید
روزنامه دولت گلایه مراجع از رئیسی را سانسور کردند I بخوانید

در حالی که در دیدار ابراهیم رئیسی با مراجع تقلید، علمای قم از وضعیت گرانی و تورم به شدت گلایه کرده بودند اما در گزارش امروز روزنامه دولت خبری از این گلایه‌ها نیست.

نزدیکان رئیسی بَرنده انتخابات اسفند و اردیبهشت‌ماه؛ قالیباف بازنده!
نزدیکان رئیسی بَرنده انتخابات اسفند و اردیبهشت‌ماه؛ قالیباف بازنده!

با برگزاری دور اول انتخابات مشخص شد که پایگاه قالیباف دیگر مانند گذشته نیست و علاوه بر آنکه او نسبت به چهارسال از یاران کمتری برخوردار است، دیگر حتی نمی‌تواند تعداد نفراتی همسو که از نظر عددی تعیین‌کننده باشند را راهی مجلس کند. شخص خود او هم حتی نتوانست به عنوان نفر اول تهران وارد مجلس شود و بعد از نبویان، ثابتی و رسایی در جایگاه چهارم ایستاد. همین شرایط کافی است تا به یک گزاره مهم برسیم آنکه طیفی در مقابل قالیباف حضور دارد که می‌تواند روند چهارسال پیش رو را برایش ساده نکند.

جلیل محبی خطاب به بیانیه بانک مرکزی درباره موسسه مصاف؛ چرا با پول‌شویی برخورد نمی‌کنید؟
جلیل محبی خطاب به بیانیه بانک مرکزی درباره موسسه مصاف؛ چرا با پول‌شویی برخورد نمی‌کنید؟

جلیل محبی نوشت: جناب اقای فرزین ریاست محترم بانک مرکزی، بجای برخورد با افرادی که در بانک‌ها با هیات تحقیق و‌تفحص بانک‌ها همکاری کرده اند باید با افرادی که وظایف خود را در زمینه پول‌شویی انجام نداده اند برخورد کنید.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است