کد خبر : 288456
انتشار : ۱۴۰۲/۱۲/۱۹ - 21:59
دسته‌بندی : اقتصادی، برگزیده ها
چاپ

ابوذر ندیمی: دولت بار تورم را بر دوش مَردم انداخته / حقوق‌بگیران در شرایط غیرعادلانه‌ای هَستند

تحلیلگر مسائل اقتصادی کشور گفت: کنترل تورم هم بیش از همه مربوط به مدیریت اقتصادی است. همه این مسائل باعث شده است که حقوق‌بگیران در شرایط غیرعادلانه‌ای قرار بگیرند.

ابوذر ندیمی: دولت بار تورم را بر دوش مَردم انداخته / حقوق‌بگیران در شرایط غیرعادلانه‌ای هَستند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ نامه نیوز نوشت: اخیرا سخنگوی دولت گفت که دولت می‌خواهد حقوق‌های سال آینده بر اساس تورم افزایش یابد. ظاهر این سخن خوب به نظر می‌رسد اما آیا واقعا این‌طور است و با این شیوه منافع عمومی تأمین می‌شود؟

ابوذر ندیمی، تحلیلگر مسائل اقتصادی، درباره این موضوع گفت: «باید توجه کنیم که وقتی می‌گویند دستمزدها بر اساس تورم افزایش می‌یابد، یعنی دولت منطق تورم را ایجاد کرده است؛ به بیان دیگر دولت می‌گوید تورم که هست و کاری هم برایش نمی‌شود کرد؛ بنابراین دولت با این منطق به مهار تورم بی‌اعتنا می‌شود. از سوی دیگر اگر دولت تورم را مبنای افزایش دستمزدها قرار می‌دهد اولا واقعیت را درباره تورم می‌گوید یا خیر و ثانیا چه میزان از تورم را در افزایش دستمزدها لحاظ می‌کند؟ حقوق و دستمزدها باید بر اساس هزینه‌ها تعریف شود و تورم نمی‌تواند معیار دقیقی برای افزایش دستمزدها باشد».

او ادامه داد: «اینکه گفته می‌شود حقوق را باید بر اساس تورم افزایش دهیم یک اصل قانونی است اما مسئله این است که در واقعیت می‌خواهند به افزایش واقعی حقوق‌ها تن ندهند. شنیده‌ایم که می‌گویند هر یک درصد افزایش حقوق یعنی تخصیص هزار میلیارد تومان در بودجه که می‌گویند منابع چنین کاری نیست. با این اوصاف دولت نمی‌خواهد زیر بار افزایش واقعی حقوق‌ها برود».

این تحلیلگر مسائل اقتصادی همچنین بیان کرد: «دولت بار تورم را بر دوش مردم می‌اندازد؛ یعنی می‌گوید تورم که هست و کنترل هم نمی‌شود و با افزایش حقوق جبرانش می‌کنیم اما جبران نمی‌شود و هر سال هزینه‌های متعددی بر مردم تحمیل می‌شود. کنترل تورم هم بیش از همه مربوط به مدیریت اقتصادی است. همه این مسائل باعث شده است که حقوق‌بگیران در شرایط غیرعادلانه‌ای قرار بگیرند».

ندیمی در پایان گفت: «مثلا می‌گویند به صورت عرفی هر سال ۲۰درصد حقوق و دستمزدها افزایش می‌یابد اما دولت بیش از آنکه با این افزایش حقوق بخواهد تأثیر تورم را در زندگی مردم مهار کند، دنبال سیاسی‌کاری و شاید کار انتخاباتی برای خود است زیرا حتی ۲۰درصد را هم به همه نمی‌دهد و به صورت پلکانی حقوق مردم افزایش می‌یابد؛ یعنی همه حقوق‌بگیران حقوقشان ۲۰درصد افزایش نمی‌یابد. ظاهر افزایش حقوق‌ها کمک به طبقات پایین است اما عملا فشار بر آنها حمیل می‌شد. دولت با افزایش پلکانی ۲۰درصدی حقوق‌ها عملا از پاسخگویی در قبال تورم فرار می‌کند. همین سخن سخنگوی دولت مبنی بر اینکه افزایش حقوق بر اساس تورم است نوعی فرار از مسئولیت است. دولت اگر بخواهد مسئولیت‌پذیر باشد باید از خلق پول، فروش بالای اوراق و خیلی کارهای دیگر دست بردارد تا تورم ایجاد نشود، نه اینکه بگوید تورم که هست، حالا ما می‌آییم افزایش حقوق‌ها را بر اساس تورم در نظر می‌گیریم».

اخبار مرتبط:
یک اقتصاددان: زیست اقشار کم درآمد اسمش زِندگی کردن نیست / مشکلات مردم دارد به مرحله انفجار می‌رسد
یک اقتصاددان: زیست اقشار کم درآمد اسمش زِندگی کردن نیست / مشکلات مردم دارد به مرحله انفجار می‌رسد

یک کارشناس اقتصاد مسکن گفت: زمانی خواهد رسید که برخی مسئولان ما نسبت به گرفتاری های مردم از جمله مسکن، متقاعد شوند و بپذیرند که باید برای رفع آن، فکری کنند؛ چرا که جبر زمان مسئولان ما را بیدار خواهد کرد و امیدوارم هر چه زودتر بیداری اتفاق بیافتد.

رئیسی: این حرف درستی نیست که چون خانه نداریم نباید بچه‌دار شویم / اجداد ما پَس چگونه در خانه کوچک چند فرزند را بزرگ می‌کردند
رئیسی: این حرف درستی نیست که چون خانه نداریم نباید بچه‌دار شویم / اجداد ما پَس چگونه در خانه کوچک چند فرزند را بزرگ می‌کردند

رئیس جمهور با بیان اینکه با امکانات کم هم می‌شود صاحب فرزند شد، تصریح کرد: این سخن که تا اتاق اضافه نداشته باشیم، نمی‌توانیم فرزندان بیشتری داشته باشیم، سخن قابل دفاعی نیست؛ تشکیل خانواده و بچه‌دار شدن حتما نیاز به مسکن و امکانات متناسب دارد، اما اینکه فقط این‌ها زمینه فرزندآوری باشند، باور صحیحی نیست.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است