کد خبر : 280080
انتشار : ۱۴۰۲/۱۰/۲۸ - 16:40
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

پیرمحمد ملازهی: درگیری با ایران به نفع پاکستان نیست

در این شرایط به نفع پاکستان نیست که تنها مرز باقیمانده خود با ایران را که سال‌ها مرز امنیت بود به هم بزند. اما واقعیت دیگری را هم باید در نظر گرفت و آن اینکه امروز پاکستان از اقتدار لازم برای کنترل مرزهایش برخوردار نیست.

پیرمحمد ملازهی: درگیری با ایران به نفع پاکستان نیست

به گزارش سایت خبری مدارا؛ روزنامه اعتماد در گفت‌وگو با پیرمحمد ملازهی دورنمای روابط ایران و پاکستان پس از حمله موشکی اخیر (سپاه) را بررسی کرده است. (این گفت‌وگو قبل از حمله پاکستان به ایران گرفته شده است.

بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

  • کشور پاکستان در کل ۴همسایه زمینی دارد. هند، ایران، افغانستان و یک باریکه کوچک در منطقه کشمیر با چین. پاکستان به‌طور کلی با هند مشکلات بسیاری در رابطه با مساله کشمیر دارد و ۳جنگ را با هند پشت سر گذاشته است. وضعیت پاکستان با افغانستان هم بحرانی شده و اخیرا برخوردهایی میان این دو کشور و طالبان ایجاد شده است. مطالباتی که دولت پاکستان از طالبان داشت تا فشار را بر هند افزایش دهد، برآورده نشد و دوره‌ای از چالش میان دو کشور شکل گرفته است.
  • در این شرایط به نفع پاکستان نیست که تنها مرز باقیمانده خود با ایران را که سال‌ها مرز امنیت بود به هم بزند. اما واقعیت دیگری را هم باید در نظر گرفت و آن اینکه امروز پاکستان از اقتدار لازم برای کنترل مرزهایش برخوردار نیست.
  • اگر ایران رویکرد نظامی را در پیش بگیرد، پاکستان هم رویکرد نظامی در پیش می‌گیرد، حداقل آن است که گروه‌های تروریستی را به عنوان اهرم فشار در برابر ایران مستقر می‌کند و فضای عملیاتی و محیطی بیشتری در اختیار آنان قرار می‌دهد. البته پاکستان در این زمینه‌ها، تجربه بسیاری دارد؛ یک نوع سیاست دوگانه را هم قبلا در مواجهه با هند و افغانستان اعمال می‌کرد، می‌تواند در خصوص ایران هم به کار بگیرد.
  •  ایران باید تبعات دیپلماسی عمومی را هم در نظر بگیرد. باید افکار عمومی را قانع کرد که ایران برای افزایش دامنه‌های امنیتی در منطقه این فعالیت‌ها را برنامه‌ریزی می‌کند. در غیر این صورت این تصمیمات ممکن است به ضد ایران بدل شود.
  • برداشت من این است که این رویکرد نظامی که اخیرا در پیش گرفته شده، بهتر است در ادامه به وزارت خارجه و بخش سیاسی سپرده شود. دستگاه دیپلماسی کشور باید بتواند از طریق سیاسی موضوعات را حل و فصل کند.
  • در رابطه با مرزهای پاکستان یک قرارداد امنیتی هم میان دو کشور امضا شده، ایران می‌تواند روی این قرارداد و وظایف پاکستان برای پاکسازی مرزهایش تمرکز کند.

اخبار مرتبط:
نقوی‌حسینی: ذوالنوری شانس اول ریاست مجلس دوازدهم است
نقوی‌حسینی: ذوالنوری شانس اول ریاست مجلس دوازدهم است

فعال سیاسی اصولگرا گفت: شواهد و قرائن نشان می دهد داریم به سمت تغییر مدیریت مجلس می رویم.

منتخب مجلس دوازدهم: قالیباف، ذوالنوری و نیکزاد نامزدهای کرسی ریاست مجلس هستند
منتخب مجلس دوازدهم: قالیباف، ذوالنوری و نیکزاد نامزدهای کرسی ریاست مجلس هستند

ظهره‌وند گفت: آقایان قالیباف، ذوالنوری و نیکزاد رقبای اصلی برای تصدی کرسی ریاست مجلس هستند و وقتی اعلام آمادگی و طرح برنامه کنند، نمایندگان تصمیم می گیرند که کدام فرد دیدگاه بهتری برای اداره مجلس دارد.

علم‌الهدی: خانواده شهدای فاطمیون ولی‌نعمت انقلاب اسلامی هستند
علم‌الهدی: خانواده شهدای فاطمیون ولی‌نعمت انقلاب اسلامی هستند

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: خانواده شهدای فاطمیون ولی‌نعمت انقلاب اسلامی و مذهب تشیع هستند و تکریم آن‌ها مسئولیتی است همتراز با خانواده‌های معظم شهدای دفاع مقدس، دفاع از حرم، امنیت، سلامت و سایرین که هرگز از عهده ما ساقط نمی‌شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است