کد خبر : 272741
انتشار : ۱۴۰۲/۰۹/۰۸ - 10:07
دسته‌بندی : اجتماعی
چاپ

۲۰ کشته در ۸ سال درگیری ۲ طایفه در خوزستان / مردم طایفه وینچستر دارند

درگیری طایفه‌ای در خوزستان بار دیگر قربانی گرفت و این بار 2 نفر جان‌شان را از دست دادند.

۲۰ کشته در ۸ سال درگیری ۲ طایفه در خوزستان / مردم طایفه وینچستر دارند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ همشهری نوشت: آتش اختلافات اعضای ۲طایفه که بعد از ۸سال درگیری و جان‌باختن ۱۸نفر و قصاص شدن ۲نفر دیگر به صلح و‌سازش رسیده بود بار دیگر زبانه کشید و با مرگ ۲نفر در درگیری مسلحانه وارد مرحله تازه‌ای شد.

درگیری اعضای این دو طایفه که در روستای پتک جلالی در نزدیکی باغملک و رامهرمز واقع در استان خوزستان زندگی می‌کنند، از سال ۹۴ آغاز شد. آنها پیش از آن سال‌ها با آرامش در کنار یکدیگر زندگی می‌کردند اما درگیری کوچک بین ۲ کشاورز، آتش یک درگیری بزرگ شده که با گذشت ۸سال جان افراد زیادی را گرفته و هر روز قربانی تازه‌ای می‌گیرد.

اختلاف بین این دو طایفه ابتدا بر سر آب و زمین کشاورزی آغاز شده بود و شهریور‌ماه سال ۹۴ چنان وسعت گرفت که به درگیری مسلحانه انجامید و ۹نفر به قتل رسیدند. هرچند بزرگان هر دو طایفه از یک سو و حضور نیروهای انتظامی از سوی دیگر از ادامه این درگیری‌ها جلوگیری کردند، اما ۲سال بعد، در سال ۹۶ بار دیگر اختلافات بالا گرفت و این بار ۴نفر در درگیری طایفه‌ای به قتل رسیدند. هر دو طایفه از این درگیری‌ها زیان زیادی کرده و در این مدت ۱۷نفر جان باخته بودند؛ با این حال سال ۹۸ نیز بار دیگر با بالا گرفتن درگیری‌ها یک نفر دیگر به قتل رسید اما این بار دستگاه قضایی رسیدگی جدی به این اختلافات را در دستور کار قرار داد و شمار زیادی از افرادی که در درگیری‌های خونین سال‌های گذشته دست داشتند دستگیر شدند. در این بین ۲نفر از دستگیرشدگان که اتهام‌شان قتل عمدی بود بعد از محاکمه در سال ۱۴۰۰ قصاص شدند تا برای مدتی آرامش به این روستای آشوب‌زده بازگردد.

 دستگاه قضایی عزم خود را جزم کرده بود تا با ایجاد صلح و سازش بین اعضای این دو طایفه آرامش را به روستا برگرداند. در این مدت به‌دلیل ناامنی و درگیری‌های خونین، روستا خالی از سکنه شده بود اما وقتی قرار شد طرفین با یکدیگر صلح کنند خانواده‌های کوچ‌کرده به‌تدریج به محل اصلی زندگی‌شان بازگشتند. حتی شماری از افرادی که در این درگیری‌ها به زندان افتاده بودند نیز با قرارهای قانونی آزاد شدند. به‌تدریج همه خانواده‌ها به روستا بازگشته و زندگی در پتک جلالی به روال عادی خود بازگشته بود تا اینکه روز یکشنبه گذشته بار دیگر چند نفر از اعضای ۲ طایفه در زمین کشاورزی با یکدیگر درگیر شدند. یکی از طرفین در حال برداشت گوجه فرنگی بودند که طرف مقابل برای برداشت گندم سررسیدند و وقتی با یکدیگر رودررو شدند با یک بگومگوی ساده درگیری آغاز شد.

روستای پتک جلالی بار دیگر به میدان جنگ تبدیل شد و درحالی‌که طرفین به انواع سلاح‌های گرم شامل‌ کلت، کلاشنیکف و وینچستر مسلح بودند ۲نفر بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست دادند و شماری مجروح شدند. همچنین چندین خانه طعمه آتش‌سوزی شد و به تاسیسات برق روستا نیز آسیب جدی وارد شد. بعد از آن بود که نیروهای انتظامی با حضور در روستا ضمن تامین امنیت، کنترل آنجا را به‌دست گرفتند. براساس این گزارش، با احتساب این دو جان‌باخته، در ۸سال گذشته ۲۰نفر از ۲ طایفه در درگیری جان خود را از دست داده و ۲نفر نیز قصاص شده‌اند. ‌

اخبار مرتبط:
آثار دوره سلجوقی را شبانه و با بولدزر تخریب کردند!
آثار دوره سلجوقی را شبانه و با بولدزر تخریب کردند!

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان با تأکید بر وقوع حفاری غیرمجاز شبانه در عرصه تاریخی مسجد کمرزرین، از پیگیری قضائی جدی این اقدام خبر داد.

ابلاغ حکم حبس تجمیعی به تاجزاده/ وی تا سال ۱۴۱۱ باید تحمل حبس کند
ابلاغ حکم حبس تجمیعی به تاجزاده/ وی تا سال ۱۴۱۱ باید تحمل حبس کند

وی در سال ۱۴۰۱ به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی محکوم شد که نهایتاً به ۵ سال حبس محکوم شد. همچنین در طول تحمل این حبس دوم، پرونده جدیدی تشکیل شد که به استناد قانون مجازات اسلامی به اتهام فعالیت تبلیغی و اجتماع و تبانی برای بار سوم به تحمل حبس محکوم شدند، چرا که نوشته‌ها و بیانیه‌ها یا مصاحبه‌های انتقادی که در طول زندان توسط او انجام شده بود باعث شد پرونده جدید تشکیل شده و به حبس محکوم شود.

آخرین آمار شهدا و مفقودین جنگ ۱۲روزه اعلام شد
آخرین آمار شهدا و مفقودین جنگ ۱۲روزه اعلام شد

سخنگوی قوه قضائیه گفت: گفت: بر اساس آمار و مستندات منتشر شده، رژیم صهیونیستی صدها تن از مردم بی‌گناه ما را در این ایام به شهادت رساند و یا مجروح کرد، که از جمله ۷ بیمارستان و ۴ واحد بهداشتی و ۶ پایگاه اورژانس آسیب دید.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است