کد خبر : 215586
انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۱۷ - 08:20
دسته‌بندی : اقتصادی
چاپ

گیرندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی که قبلا سود‌های نجومی کردند، الان به سمت ارز نیمایی روی آورده‌اند

یک عضو اتاق بازرگانی ایران در واکنش به آخرین بخشنامه بانک مرکزی، مبنی بر فروش ارز به صورت اسکناس به بازرگانان تا سقف شش هزار یورو با نرخ توافقی، بیان می‌کند که صحبت ما این است که چه لزومی دارد ارزمان را به این شکل بفروشیم؟ اگر ازدیاد منابع داریم که یک بحث است، ولی اگر نداریم چرا باید این منابع پخش شود؟ گیرندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی که قبلا سود‌های نجومی کردند، الان به سمت ارز نیمایی روی آورده‌اند. درحال حاضر این افراد دارند ثبت سفارش‌هایی در مناطق آزاد می‌کنند و فساد آنجا متمرکز شده است هرچه سریع‌تر و زودتر باید تلاش کنیم که فاصله ارزی‌مان را یکی کنیم تا بحث رانت ارز نیمایی که ۲۵ تا ۳۰ درصد با ارز کف بازار اختلاف پیدا می‌کند، بسته شود

گیرندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی که قبلا سود‌های نجومی کردند، الان به سمت ارز نیمایی روی آورده‌اند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ بر اساس آخرین بخشنامه‌ای که بانک مرکزی منتشر کرده است، بازرگانان می‌توانند از ۱۲ آذر با ارائه کارت بازرگانی و گواهی سابقه فعالیت تجاری از وزارت صمت به متصدیان شعب ارزی بانک‌های منتخب، برای خرید ارز تا سقف شش هزار یورو با نرخ توافقی اقدام کنند.

به نوشته انتخاب؛ علی شریعتی، عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق در واکنش به این بخشنامه، تصریح کرد: «متاسفانه یک بحثی در حوزه کلان اقتصادی داریم به نام اربیتراژ که در بحث‌های قیمتی مثل بحث ارز چند نرخی یا رانت‌هایی مثل مجوز واردات را شامل می‌شود. این‌ها همه زمینه ساز و بستر رشد مخرب ویروس‌ها هستند. در واقع مشابه این است که اگر ما مخرب‌ترین ویروس‌ دنیا را داشته باشیم، تا زمانی که بسترش نباشد، نمی‌تواند رشد کند و منجر به کشندگی شود. حال یکی از مشکلات‌ ما هم این است که دولت خواسته یا ناخواسته یکی از بسترهای فساد را در کشور فراهم می‌کند و بعد می‌گوییم چرا این فساد وجود دارد.»

این عضو اتاق بازرگانی ادامه داد: «یکی از بسترهای عمده فساد برداشتن ارز ۴۲۰۰ تومانی و حال این امر روی لایه‌های بالاتر نشسته و به ارز نیمایی و توافقی رسیده است. چه لزومی دارد الان که منابع‌مان محدود است، مردم در صف بایستند و دلالان کارت ملی‌های خود را به آن‌ها بفروشند؟ این یکی از خنده‌دارترین کارهایی است که صورت گرفته است و کسی هم توضیحی نمی‌دهد. از آن طرف هم بانک مرکزی در آخرین بخشنامه خود اعلام کرده است که دارندگان کارت بازرگانی بیایند و ۶ هزار دلار ارز را با نرخ نیمایی یا توافقی بگیرند. صحبت ما این است که چه لزومی دارد ارزمان را به این شکل بفروشیم؟ اگر ازدیاد منابع داریم که یک بحث است ولی اگر نداریم چرا باید این منابع پخش شود؟»

شریعتی ضمن اشاره به این نکته که گیرندگان ارز۴۲۰۰ تومانی که قبلا سودهای نجومی کردند، الان به سمت ارز نیمایی روی آورده‌اند، گفت: «درحال حاضر این افراد دارند ثبت سفارش‌هایی در مناطق آزاد می‌کنند و فساد آنجا متمرکز شده است. مثلا شنیده‌ها حاکی از آن است که کالاهایی که قبلا در مناطق آزاد وارد شده، الان ارز نیمایی می‌گیرند و آن را در دبی می‌فروشند. ما هرچه سریع‌تر و زودتر باید تلاش کنیم که در یک فرصت مناسبی فاصله ارزی‌مان را یکی کنیم تا داستان رانت ارز نیمایی که ۲۵ تا ۳۰ درصد با ارز کف بازار اختلاف پیدا می‌کند، بسته شود.»

وی ضمن تاکید براینکه هیچ بازرگانی درخواستی برای ۶ هزار دلار ارز نداشته است، افزود: «در ایران اتفاق بدی که وجود دارد این است که اصل رانت را قبول دارند ولی می‌گویند چرا به ما داده نشده است؟ مثلا تیم ملی فوتبال از جام جهانی حذف شده است و رانت وارد کردن خودرو را به آن‌ها داده‌اند؛ به جای اینکه بقیه بگویند چرا این کار که زمینه‌ساز فساد است را انجام می‌دهید، تیم کشتی هم می‌گوید به ما هم این رانت را بدهید. یعنی همه دوست دارند رانت وجود داشته باشد و بعد سهیم شوند. حال چرا بازرگانی که لزومی ندارد ۶ هزار دلار ارز بگیرد و نه دوای دردش است و نه کاری با آن انجام می‌شود را بدنام می‌کنید. به جای این کار ریشه را حل کنید، ارز را تک نرخی کنید و زمینه فساد ارز نیمایی را جمع کنید.»

این فعال اقتصادی درمورد فروش حواله‌های میلیون دلاری ارز نیمایی در دبی، عنوان کرد: «متاسفانه در منطقه آزاد ثبت سفارش می‌کنند و در بازار دبی دیده شده که خیلی از این ارزهایی که آنجاست، ارزهای نیمایی است که دوستان به وسیله ارتباطات می‌گیرند. الان آقای عبدالملکی که ضعیف‌ترین وزیر دولت بوده است را به عنوان دبیر مناطق آزاد که یکی از فسادخیزترین نقطه‌هاست، منصوب کرده‌اند. به فرض ایشان صادق‌ترین آدم، ولی وقتی تخصص این کار را نداشته باشد، فاید‌ه‌ای ندارد.»

شریعتی در پایان افزود: «متاسفانه مناطق تجاری آزاد ما یکی از مفسده‌خیزترین مناطق است و وقتی به آقای عبدالملکی که ضعیف‌ترین وزیر دولت رئیسی بوده، این پست داده می‌شود، باعث خنده حضار و خنده اهل فن است. یکی از سرشاخه‌های فساد در بحث‌های ارزی، مناطق آزاد است که دکتر عبدالملکی در راس آن [مناطق آزاد] هستند.»

اخبار مرتبط:
معاون وزیر صمت: سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد تعیین شد
معاون وزیر صمت: سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد تعیین شد

معاون وزیر صمت با اشاره به افزایش قیمت خودرو گفت: براساس نامه قائم‌مقام وزارت صمت، درصد افزایش نهایی حدود ۱۵ درصد تعیین شده و تمام مراحل این فرایند به‌صورت قانونی طی شده است.

اینترنت ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد
اینترنت ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد

بسته‌های TD-LTE ایرانسل بین ۹ تا نزدیک به ۷۰ درصد گران‌تر شدند و این گرانی در حالی رخ می‌دهد که سرویس TD-LTE در بسیاری از نقاط کشور برای کاربران با اختلال شدید همراه بوده و حتی برای بعضی کاربران قطعی مکرر این سرویس نیز در هفته‌های گذشته گزارش شده است. بسته‌های ۶ ماهه این سرویس نیز نزدیک ۶۸ درصد رشد قیمتی داشتند و به عنوان مثال بسته ۱۵۰ گیگابایتی ۶ ماهه از ۳۶۲ هزار تومان به ۶۰۸ هزار تومان رسیده است. همچنین بسته ۱۰۰ گیگابایتی ۶ ماهه نیز از ۲۶۸ به ۴۵۰ هزار تومان رسیده است که خبر از افزایش ۶۸ درصدی دارد.

چک‌های برگشتی بانک سپه یک ماه تعلیق شدند
چک‌های برگشتی بانک سپه یک ماه تعلیق شدند

بانک سپه از تعلیق چک‌های صادره عهده این بانک با تاریخ سررسید ۲۴ خرداد لغایت ۷ تیرماه سال جاری به مدت یک ماه خبر داد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است