کد خبر : 212968
انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۰۷ - 10:18
دسته‌بندی : اقتصادی
چاپ

پشت پرده افزایش قیمت سکه چیست؟

سکه رکورد قیمتی را زد؛ به طوری که هر قطعه سکه امامی کانال ۱۷ میلیون تومان را رد کرد.

پشت پرده افزایش قیمت سکه چیست؟

به گزارش سایت خبری مدارا؛ هر قطعه سکه امامی دیروز در بازار ۲۳۲ هزار تومان گران شد و روی قیمت ۱۷ میلیون و ۷۵ هزار تومان ایستاد.

ورود سکه به کانال ۱۷ میلیون تومان در حالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد که از ابتدای آذرماه با افزایش ۷۲۰ هزار تومانی روبه‌رو شده است. هر قطعه سکه امامی در ابتدای معاملات آذرماه ۱۶ میلیون و ۳۵۵ هزار تومان قیمت داشت.

روند بازار از ابتدای پاییز نیز حاکی از آن است که سکه توانسته سه کانال را رد کند تا امروز رکورد قیمتی را بزند. در ابتدای پاییز هر قطعه سکه امامی ۱۴ میلیون و ۲۵۶ هزار تومان بود که این عدد نشان می‌دهد ۲ میلیون و ۸۱۹ هزار تومان گران شده است.

گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهد که دیروز قیمت نیم‌سکه ۲۰۰ هزار تومان و ربع‌سکه ۲۲۰ هزار تومان گران شد. نیم‌سکه دیروز در بازار ۹ میلیون و ۲۳۰ هزار تومان، ربع‌سکه ۶ میلیون و ۲۲۰ هزار تومان و سکه گرمی ۳ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان قیمت خورد.

حباب سکه بزرگ‌تر شد

در این میان، اما نکته مهم بازار، بزرگ‌تر شدن حباب سکه است. دیروز حباب سکه امامی ۳۰۲ هزار تومان بزرگ‌تر شد و به ۲ میلیون و ۲۱۱ هزار تومان افزایش یافت. حباب سکه بهار آزادی نیز دیروز یک میلیون و ۳۸۲ هزار تومان اعلام شد.

حباب نیم‌سکه نیز یک میلیون و ۷۹۳ هزار تومان و ربع‌سکه ۲ میلیون و ۴۹۴ هزار تومان گزارش شد.

چرا سکه گران شد؟

تحلیلگران بازار، رکورد قیمتی سکه را ناشی از افزایش قدرت سطح ریسک‌های سیاسی در اقتصاد ایران می‌دانند که باعث شده پول‌های هوشمند فقط به دنبال دارایی‌های رزرو سرازیر شوند.

همچنین عده‌ای از معامله‌گران دلیل صعودی شدن نرخ سکه در بازار آزاد را ناشی از صعود قیمت سکه در بورس می‌دانستند. قیمت سکه رفاه دیروز رکورد زد و وارد کانال ۱۷ میلیون تومان شد. سکه بورسی نیز دیروز در محدوده ۱۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به فروش رسید.

اما دلیل اصلی گرانی سکه در بازار، گران شدن قیمت دلار است. هر دلار آمریکا دیروز در بازار ۲۰۸ تومان گران شد و روی عدد ۳۵ هزار و ۳۰۷ تومان ایستاد.

همچنین روند بازار ارز حاکی از آن است که از ابتدای پاییز تاکنون قیمت دلار ۳ هزار و ۵۹۵ تومان گران شده است. هر دلار آمریکا در ابتدای پاییز ۳۱ هزار و ۷۱۲ تومان بود.

بازار سکه به چه سمتی می‌رود؟

اما در شرایطی بازار سکه روند صعودی را طی می‌کند که به گفته فعالان بازار، تقاضایی در بازار وجود ندارد.

به اعتقاد آن‌ها، التهاب‌ها و افزایش قیمت‌ها تاکنون هیچ اثری در تقاضا نداشته و بازار همچنان روند متعادل همیشگی خود را طی می‌کند.

در این شرایط، نادر بذرافشان، رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران عنوان کرده است: اگر بازار با افزایش تقاضا مواجه بود، قیمت بیش از این‌ها افزایش می‌یافت.

به گفته او، در حال حاضر بازار باثبات و خوبی داریم، بنابراین مردم نگران کاهش یا افزایش خاصی نباشند. نوسانات بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان در بازار طبیعی است.

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیش بینی کرده است: نبود تقاضا در بازار موجب خواهد شد در روزهای آینده بازار باثبات تری را داشته باشیم و جو روانی خاصی حاکم بر بازار نیست.

اخبار مرتبط:
معاون وزیر صمت: سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد تعیین شد
معاون وزیر صمت: سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد تعیین شد

معاون وزیر صمت با اشاره به افزایش قیمت خودرو گفت: براساس نامه قائم‌مقام وزارت صمت، درصد افزایش نهایی حدود ۱۵ درصد تعیین شده و تمام مراحل این فرایند به‌صورت قانونی طی شده است.

اینترنت ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد
اینترنت ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد

بسته‌های TD-LTE ایرانسل بین ۹ تا نزدیک به ۷۰ درصد گران‌تر شدند و این گرانی در حالی رخ می‌دهد که سرویس TD-LTE در بسیاری از نقاط کشور برای کاربران با اختلال شدید همراه بوده و حتی برای بعضی کاربران قطعی مکرر این سرویس نیز در هفته‌های گذشته گزارش شده است. بسته‌های ۶ ماهه این سرویس نیز نزدیک ۶۸ درصد رشد قیمتی داشتند و به عنوان مثال بسته ۱۵۰ گیگابایتی ۶ ماهه از ۳۶۲ هزار تومان به ۶۰۸ هزار تومان رسیده است. همچنین بسته ۱۰۰ گیگابایتی ۶ ماهه نیز از ۲۶۸ به ۴۵۰ هزار تومان رسیده است که خبر از افزایش ۶۸ درصدی دارد.

چک‌های برگشتی بانک سپه یک ماه تعلیق شدند
چک‌های برگشتی بانک سپه یک ماه تعلیق شدند

بانک سپه از تعلیق چک‌های صادره عهده این بانک با تاریخ سررسید ۲۴ خرداد لغایت ۷ تیرماه سال جاری به مدت یک ماه خبر داد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است