کد خبر : 204682
انتشار : ۱۴۰۱/۰۷/۲۱ - 11:16
چاپ

آیا لوگوی راه‌آهن «طاغوتی» است؟

شاید بارها هنگامی قصد سفر ریلی را داشته‌اید لوگوی راه‌آهن به چشم شما خورده است؟ با دیدن این لوگو چه چیزی در ذهنتان متصور می‌شود.

آیا لوگوی راه‌آهن «طاغوتی» است؟

به گزارش سایت خبری مدارا؛ شاید بارها هنگامی قصد سفر ریلی را داشته‌اید لوگوی راه‌آهن به چشم شما خورده است؟ با دیدن این لوگو چه چیزی در ذهنتان متصور می‌شود؛ اما اگر می‌خواهید معنای آن را بدانید بهتر است خواندن این مطلب را ادامه دهید.

لوگوی راه‌آهن از معدود آرم‌هایی که طی سالیان متمادی تغییری نداشته و همچنان به عنوان آرم شرکت راه‌آهن ایران استفاده می‌شود.

لوگوی راه‌آهن را فردی سوئدی به نام «فردریک تالبرگ» طراحی کرده است. وی در سال ۱۳۰۱ به ایران مهاجرت کرد و در سال ۱۳۱۴ تابعیت ایرانی خود را گرفت اما در زمان تصرف راه‌آهن در ایران در جنگ جهانی دوم به صورت ناشناس راه‌آهن را ترک کرد.

در لوگوی راه‌آهن چرخی که در وسط لوگو قرار گرفته چرخ‌های قطار است که بر روی ریل حرکت می‌کنند.

بال‌ها و طرز باز شدن و قرار گرفتن آن‌ها حس ایمنی و سرعت را به بیننده القا می‌کنند و فرم لوزی پس زمینه هم به دلیل اینکه اولین راه‌آهن سراسری ایران از شمال به جنوب کشیده شده، جهت شمال و جنوب را نشان می‌دهد.

چرا بعد از انقلاب لوگوی راه‌آهن تغییر نکرد

حمید صدیق پور از پیشکسوتان و مدیر روابط عمومی پیشین راه‌آهن دراین باره گفت: در اوایل انقلاب می‌گفتند لوگوی راه‌آهن طاغوتی است و باید عوض شود. یکی از کارهایی که ما کردیم این بود که از چند نفر طراح خواستیم برای راه‌آهن لوگوی جدید طراحی کنند. هم‌زمان نیز در مورد آنالیز این لوگو تحقیق کردیم. تحقیقات نشان داد که این آرم مشکلی ندارد و سال‌هاست که راه‌آهن با این آرم شناخته می‌شود.

وی افزود: این آرم از سه قسمت تشکیل شده است. یک قسمت آن چرخ است که نماد و نشانه قطار و راه‌آهن است. یک قسمت آن لوزی و شبکه داخل آن است که نمادی است از شبکه راه‌آهن و دو بال که نماد سرعت و حرکت هستند.

 

اخبار مرتبط:
معاون وزیر صمت: سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد تعیین شد
معاون وزیر صمت: سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد تعیین شد

معاون وزیر صمت با اشاره به افزایش قیمت خودرو گفت: براساس نامه قائم‌مقام وزارت صمت، درصد افزایش نهایی حدود ۱۵ درصد تعیین شده و تمام مراحل این فرایند به‌صورت قانونی طی شده است.

ادعای الحدث: انتظار می‌رود دور جدید مذاکرات هسته‌ای هفته آینده در اسلو برگزار شود
ادعای الحدث: انتظار می‌رود دور جدید مذاکرات هسته‌ای هفته آینده در اسلو برگزار شود

الحدث ادعا کرد: انتظار می‌رود دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای هفته آینده در اسلو، پایتخت نروژ برگزار شود.

اینترنت ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد
اینترنت ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد

بسته‌های TD-LTE ایرانسل بین ۹ تا نزدیک به ۷۰ درصد گران‌تر شدند و این گرانی در حالی رخ می‌دهد که سرویس TD-LTE در بسیاری از نقاط کشور برای کاربران با اختلال شدید همراه بوده و حتی برای بعضی کاربران قطعی مکرر این سرویس نیز در هفته‌های گذشته گزارش شده است. بسته‌های ۶ ماهه این سرویس نیز نزدیک ۶۸ درصد رشد قیمتی داشتند و به عنوان مثال بسته ۱۵۰ گیگابایتی ۶ ماهه از ۳۶۲ هزار تومان به ۶۰۸ هزار تومان رسیده است. همچنین بسته ۱۰۰ گیگابایتی ۶ ماهه نیز از ۲۶۸ به ۴۵۰ هزار تومان رسیده است که خبر از افزایش ۶۸ درصدی دارد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است