کد خبر : 202618
انتشار : ۱۴۰۱/۰۷/۱۰ - 14:25
دسته‌بندی : اقتصادی، اخبار ویژه
چاپ

فعال اقتصادی: آثار اقتصادی اتفاقات اخیر چند ماه دیگر معلوم می‌شود/ بحث اعتصاب در چنین شرایطی اساساً مبنایی ندارد

یک تولیدکننده محصولات غذایی با بیان این‌که آثار اتفاقات اخیر بر اقتصاد کلان چند ماه دیگر معلوم می‌شود، پیش‌بینی کرد پروژه‌های سرمایه‌گذاری در کشور به تعویق بیافتد.

فعال اقتصادی: آثار اقتصادی اتفاقات اخیر چند ماه دیگر معلوم می‌شود/ بحث اعتصاب در چنین شرایطی اساساً مبنایی ندارد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ جمشید عدالتیان در تشریح تاثیر ناآرامی‌های اخیر بر حوزه اقتصاد گفت: به طور مشخص، جریان حمل‌ونقل مواد اولیه به مبادی تولید با وقفه مواجه شد و تولید کاهش یافت و از سوی دیگر، فروش نیز به شکل محسوسی کم شد که البته انتظار آن می‌رفت.

مدیرعامل شرکت صنایع غذایی پدیده دیناوند ادامه داد: در شرایط بروز ناآرامی‌ها، نااطمینانی خانواده‌ها از آینده بیشتر می‌شود و بنابراین مردم کمتر خرج می‌کنند و بیشتر به پس‌انداز متمایل می‌شوند. همچنین کاهش حضور مردم در فضاهای عمومی شهری، بر تقاضای کالاها و خدمات مرتبط تاثیر منفی دارد. برای نمونه، در این چند روز باشگاه‌های ورزشی تعطیل یا بسیار خلوت بود و همین خلوتی سبب شد فروش نوشیدنی‌های ورزشی‌ای که ما تولید می‌کنیم کاهش یابد.

نایب‌رئیس اسبق اتاق بازرگانی درباره تاثیر اعتراضات بر نیروی انسانی فعال در بخش اقتصاد گفت: به نظر می‌رسد بیشتر معترضان از نسل جوان و دانشجو بوده‌اند و این یعنی جزء نیروی کار فعال به حساب نمی‌آیند. اعترضات هم معمولا بعدازظهرها انجام می‌شود و بنابراین از این منظر باعث بروز مشکلات کارگری نشده است.

عدالتیان گمانه‌زنی رسانه‌های خارجی درباره بروز اعتصابات کارگری در ایران را به شوخی شبیه دانست و ادامه داد: قاعدتا کارگران فعال در بخش دولتی اعتصاب نمی‌کنند. در بخش خصوصی هم اساسا چنین امکانی فراهم نیست چون طبق قانون، در شرایط اعتصاب، کارفرما موظف است حدتاکثر تا سه روز حقوق کارگران را پرداخت کند. بنابراین اعتصاب به معنای دریافت‌نکردن حقوق و در نتیجه تنگی معیشت است.

او به وجود تشکل‌های صنفی و کارگری قدرتمند در کشورهای پیشرفته اشاره کرد و افزود: هزینه‌های اعتصاب را باید تشکل‌های کارگری بپردازند و چون ما فاقد چنین تشکل‌هایی هستیم، بحث اعتصاب مبنایی ندارد.

عدالتیان درباره آثار بلندمدت ناآرامی‌های اجتماعی بر اقتصاد کلان هم گفت: فضای نامناسب، هم به لحاظ روانی باعث ناامیدی می‌شود و هم سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را مردد می‌کند. به طور طبیعی اتفاقاتی از این دست سبب فراری‌دادن سرمایه‌گذارها می‌شود که اثرش را طی یک هفته یا ده روز نشان نمی‌دهد و چند ماه دیگر خود را نشان خواهد داد.

اخبار مرتبط:
چه کنیم که یارانه نقدی ما قطع نشود؟
چه کنیم که یارانه نقدی ما قطع نشود؟

امسال تا قبل از شهریور میزان درآمد و حجم سرمایه خانوارها مورد بازبینی و ارزیابی مجدد قرار می‌گیرد و بخشی از خانوارها با افزایش ارزش ریالی اموال از فهرست یارانه بگیران حذف شده و بعضی هم ممکن است جابجایی دهک برای آنها اتفاق بیفتد.

فکر می‌کنند با کُند کردن اینترنت، مَردم سراغ ابزار‌های داخلی می‌روند
فکر می‌کنند با کُند کردن اینترنت، مَردم سراغ ابزار‌های داخلی می‌روند

رئیس کمیسیون نوآوری و تحول و بهره وری اتاق بازرگانی، درباره تلاش وزارت ارتباطات برای اجرا صد درصدی شبکه ملی اینترنت اظهار داشت: ما چیزی به نام زیرساخت ملی اینترنت را نیاز داریم و در ذات خود چیز بدی نیست. مشکل اینجاست که یک طرز فکر اشتباهی وجود دارد که عده‌ای معتقدند باید اینترنت جهانی را محدود کنیم. طبق اسناد مرکز ملی فضای مجازی گفته شده است که حدوداً پهنای باند داخلی ۷۰ درصد و خارجی ۳۰ درصد باشد.

قیمت بنزین آنلاین / ۱۰ لیتر ۶۹ هزار تومان
قیمت بنزین آنلاین / ۱۰ لیتر ۶۹ هزار تومان

اگر در راه مانده باشید یا حوصله سر زدن به پمپ بنزین نداشته باشید برخی شرکت‌ها بنزین را به صورت آنلاین سفارش می‌گیرند و ارسال می‌کنند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است