کد خبر : 186919
انتشار : ۱۴۰۱/۰۱/۲۰ - 00:46
دسته‌بندی : اقتصادی، اسلاید
چاپ

حضور در حوزه انرژی و ترانزیت دریای کاسپین ثمره همگرایی ایران و روسیه است

کارشناس مسائل اوراسیا با بیان اینکه حضور در حوزه انرژی و ترانزیت دریای کاسپین ثمره همگرایی ایران و روسیه است، گفت: با هشدار دو هفته اخیر روسیه به باکو، ترکیه و آذربایجان همچنان برای ترانزیت به جغرافیای ایران نیاز دارند و این امر به افزایش سطح نفوذ ایران در منطقه‌و دسترسی روسیه به آب‌های گرم جنوبی کمک کرد.

حضور در حوزه انرژی و ترانزیت دریای کاسپین ثمره همگرایی ایران و روسیه است

مهدی خورسند، کارشناس مسائل انرژی و اوراسیا در گفتگو با خبرنگار سایت خبری مدارا با اشاره به اهمیت همگرایی ایران روسیه خصوصا در مدیریت حوزه جغرافیایی قفقاز اظهارداشت: در تحرکاتی که با محوریت ترکیه بعد از جنگ قره باغ ۲۰۲۰ صورت گرفت، آنها سودای یکپارچه سازی جغرافیای جنوب قفقاز جنوبی را داشته و می‌خواستند دالان زنگزور را تاسیس کنند و مفاد آتش بس را چنان نوشتند که با اشغال سیونیک کریدور ترک زنگزور را تاسیس کنند.

وی افزود: ترکیه به شدت فعال شد تا بتواند این مسیر ترک را در قالب اجلاسیه سازمان کشورهای ترک فعال کند و در پی آن به اهداف خود برسد و با ایجاد این بستر جغرافیایی، اهداف اقتصادی یا همان اهداف ژئواکونومیک خود را جامه عمل بپوشاند.

کارشناس مسائل اوراسیا با بیان اینکه با احداث دالان زنگزور، عملا روسیه و ایران از معادلات ترانزیتی و انرژی منطقه قفقاز حذف می شدند، گفت: با برنامه ریزی ترکیه و جایگاهی که در بین کشورهای غربی پیدا کرده است، عملا این فضا می‌توانست وجود داشته باشد و آنها بدنبال منافع خود، ایران و روسیه را از معادلات تزانزیتی و انرژی حوزه دریای کاسپین خارج می‌کردند.

وی گفت: ترکیه با ایجاد دالان زنگزور می‌خواست روی مسائل پان ترکیستی دست بگذارد ولی در پس این قضیه، اهداف اقتصادی خود را پیش ببرد. ترکیه به‌عنوان رقیب ایران و روسیه همواره یه دنبال کاهش سطح انتفاع این دو کشور از معادلات منطقه‌ای است.

خورسند به مدارا گفت: اگر این مهم رخ می‌داد و دالان زنگزور مورد استفاده واقع می‌شد، عملاً شاهد این می‌شدیم که دسترسی ایران به حوزه قفقاز جنوبی و شمالی که همان روسیه است با مشکل مواجه می‌شد و دسترسی روسیه نیز به آبهای گرم جنوبی قطعاً با مشکل روبرو می‌شد.

کارشناس مسائل اوراسیا تصریح کرد: با توجه به هشداری که روسیه در دو هفته اخیر به جمهوری آذربایجان نسبت به انجام هرگونه تحرک در ارمنستان داد، باکو عقب نشینی کرده و کریدور زنگزور را از معادلات خود خارج و اعلام کرد که جابجایی‌ها را از شرقی ترین محور زنگزور به جغرافیای ایران و بعد به نخجوان و سپس به ترکیه می‌رساند.

خورسند خاطر نشان کرد: با هشدار روسیه به باکو، مسیر سنتی که ترک‌ها بعد از فروپاشی شوروی از آن عبور می کردند که از خاک ایران می‌گذشت، همچنان پابرجا می‌ماند؛ این مسئله باعث می‌شود که ترکیه و آذربایجان همچنان برای ترانزیت به جغرافیای ایران نیاز داشته باشند و این موضوع به بالا نگه داشتن سطح نفوذ ایران در معادلات منطقه‌ای می شود و خیال روسیه را برای دسترسی به آب‌های گرم جنوبی راحت می‌کند.

وی تأکید کرد: هشدار مسکو به تحرکات دو هفته اخیر جمهوری آذربایجان به‌جا بود و ترکیه به عنوان تثبیت کننده صلح قفقاز۲۰۲۰ به موقع وارد این قضیه شد و جلوی تغییرات منطقه‌ای را گرفت.

اخبار مرتبط:
یارانه اردیبهشت دهک‌های اول تا سوم واریز شد
یارانه اردیبهشت دهک‌های اول تا سوم واریز شد

یارانه اردیبهشت ماه دهک‌های اول تا سوم به مبلغ ۴۰۰ هزار تومان برای هر نفر واریز شد

وزیر نیرو: کمبود برق فنی نیست / ناترازی برق ریشه در کاهش سرمایه‌گذاری دارد
وزیر نیرو: کمبود برق فنی نیست / ناترازی برق ریشه در کاهش سرمایه‌گذاری دارد

وزیر نیرو با اشاره به ظرفیت بالای استان کرمانشاه در حوزه تولید برق، گفت: ناترازی برق در کشور به‌دلیل ضعف فنی نیست، بلکه ناشی از کمبود سرمایه‌گذاری در این بخش است.

مقام بانک مرکزی: برای حذف صفر پول ملی مصمیم؛ پیچیدگی‌ها را در نظر گرفتیم
مقام بانک مرکزی: برای حذف صفر پول ملی مصمیم؛ پیچیدگی‌ها را در نظر گرفتیم

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی بیان کرد: حذف چهار صفر از پول ملی، با وجود مطالعات گسترده و تصویب‌های قانونی، همچنان در گرو آماده‌سازی زیرساخت‌های اجرایی و عزم ملی برای اجراست.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است