کد خبر : 78
انتشار : ۱۳۹۸/۱۰/۰۴ - 10:54
دسته‌بندی : اقتصادی، سیاسی
چاپ

نقض قانون اساسی در بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق!

پس از تصویب شکننده کلیات این لایحه در کمیسیون تلفیق با 21 رای موافق و 17 رای مخالف و یک ممتنع باید مشخص شود که مسئولیت تصویب کلیات این لایحه برعهده کدام نمایندگان است و کدام یک از آن‌ها با کلیات مخالفت کرده‌اند و البته غایبین این جلسه مهم چه کسانی بوده‌اند؟

نقض قانون اساسی در بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق!

این روزها بحث در رابطه با لایحه بودجه داغ است. لایحه‌ای که به زعم کارشناسان حوزه بودجه دولت بدون توجه به دستور مقام معظم رهبری در راستای اصلاح ساختاری بودجه، این لایحه را تدوین کرده است.از ویژگی‌های بارز این لایحه می‌توان به کسری ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی، درآمدهای موهوم ناشی از پیشبینی فروش یک میلیون بشکه نفت و نیز فروش نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان از اموال دولت  اشاره کرد.

با توجه به ایرادات فوق می‌توان گفت که  درصورت تصویب این لایحه به طور قطع قانون بودجه ۹۹ نیز سرنوشتی مانند قانون بودجه ۹۸ خواهد داشت و برای اصلاح به شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا ارجاع خواهد شد و این به این معناست که مجلس با رای مثبت خود به این لایحه عملا شان تقنینی خود در حوزه بودجه را تشریفاتی کرده و آن را به شورای سران می‌سپارد.

حال و پس از تصویب شکننده کلیات این لایحه در کمیسیون تلفیق با ۲۱ رای موافق و ۱۷ رای مخالف و یک ممتنع باید مشخص شود که مسئولیت تصویب کلیات این لایحه برعهده کدام نمایندگان است و کدام یک از آن‌ها با کلیات مخالفت کرده‌اند و البته غایبین این جلسه مهم چه کسانی بوده‌اند؟

اما در ادامه بررسی جزییات این لایحه در کمیسیون تلفیق باید منتظر ماند و دید که نظر اعضای کمیسیون به ایرادات مطرح شده از سوی نهادهای پژوهشی چون مرکز پژوهش‌های مجلس چیست و آیا مذاکرات و اصلاحات کمیسیون تلفیق در راستای واقعی‌ کردن بودجه خواهد بود یا نمایندگان حاضر در کمیسیون در زمین دولت بازی خواهند کرد؟

گفتنی است طبق اصل ۶۹ قانون اساسی «مذاکرات‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ باید علنی‏ باشد و گزارش‏ کامل‏ آن‏ از طریق‏ رادیو و روزنامه‏ رسمی‏ برای‏ اطلاع‏ عموم‏ منتشر شود.». مراجعه به مشروح مذاکرات قانون اساسی، روشن می‌کند که کمیسیون‌های مجلس نیز مشمول این اصل می‌شوند. اما متاسفانه مذاکرات کمیسیون‌های مجلس از جمله کمیسیون تلفیق بودجه سالهاست که بدون توجه به این اصل قانون اساسی پشت درهای بسته برگزار شده و مردم از این حق اساسی خود محروم هستند.

اخبار مرتبط:
روزنامه اصولگرا: در جلسه سه شنبه با هر فریاد نمایندگان، دلار بالاتر رفت / آن جلسه فقط هوچی گری بود
روزنامه اصولگرا: در جلسه سه شنبه با هر فریاد نمایندگان، دلار بالاتر رفت / آن جلسه فقط هوچی گری بود

بی‌هیچ مقدمه‌ای باید گفت آنچه روز سه‌شنبه در بهارستان رخ داد، فراتر از یک جلسه‌ نظارتی و پاسخ‌گویی مرسوم بود که می‌توان آن را با احترام به همه مجلسی‌ها و دولتمردان، نمایش تمام‌عیار سیاست‌ورزی مبتنی بر هوچی‌گری دانست.

رهبر انقلاب: آیت‌الله میلانی با افرادی که در عالم مبارزه فعّال بودند، ارتباط برقرار می‌کرد؛ مثلاً با مرحوم مهندس بازرگان و دکتر سحابی مرتبط بود
رهبر انقلاب: آیت‌الله میلانی با افرادی که در عالم مبارزه فعّال بودند، ارتباط برقرار می‌کرد؛ مثلاً با مرحوم مهندس بازرگان و دکتر سحابی مرتبط بود

بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره بزرگداشت آیت‌الله سید محمدهادی میلانی در محل برگزاری این همایش در حرم مطهر رضوی منتشر شد.

آغاز عرضه بنزین سوپر وارداتی از امروز در تهران
آغاز عرضه بنزین سوپر وارداتی از امروز در تهران

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد: به استناد قانون بودجه سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ مصوب مجلس شورای اسلامی و تصویب‌نامه‌های هیئت وزیران مبنی بر تأمین و توزیع بنزین سوپر (ویژه) وارداتی، از روز پنجشنبه چهارم دی عرضه بنزین سوپر وارداتی آغاز می‌شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است