کد خبر : 61117
انتشار : ۱۳۹۸/۰۵/۲۹ - 16:14
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

زلزله خطرناک تبریز را تهدید می کند؟

زلزله خطرناک تبریز را تهدید می کند؟

شهر تبریز در محل تلاقی ۲ گسل شمال تبریز و آذرشهر ایجاد شده است و این مکان جغرافیایی می‌تواند عامل وقوع زلزله‌های خطرناکی در این شهر باشد.


به گزارش سایت خبری مدآرا، مهدی زارع، زمین شناس و استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی، در این رابطه به خبرآنلاین توضیح داد: «تبریز محل تلاقی ۲ گسل فعال است که در محدوده شهر به هم رسیده‌اند. همین موضوع باعث شده است که این شهر بین ۲ بلندی قرار بگیرد و منطقه پرآب شود تا به نوعی در این شهر تمدن به وجود بیاید. ولی از این سویی این موضوع باعث لرزه‌خیز بودن این منطقه هم می‌شود. این موضوعی است که در بسیاری از مناطق  لرزه‌خیز دنیا مثل شرق چین و کالیفرنیا وجود دارد.»

به طور کلی، تاکنون ۱۲ زلزله مهم در تبریز رخ داده‌اند که ۵ مورد آن ویران‌گر بودند. این زلزله‌ها در تاریخ‌های ۱۴۰۲، ۱۶۴۱، ۱۷۲۱، ۱۷۲۹ و ۱۷۸۰ به این شهر آسیب‌های زیادی وارد کردند.

از آن زلزله تا امروز ۲۳۹ سال گذشته است و خوشبختانه یا شاید هم متاسفانه هنوز هیچ زلزله‌ای شدیدی در شهر تبریز در اثر جنبایی گسل شمال تبریز رخ نداده است، موضوعی که شاید خطر وقوع خطر را در این شهر زیاد کند.

 زارع در این باره گفت: «در تاریخ در بازده سال‌های ۱۴۰۲ تا ۱۶۴۱ در تبریز زلزله رخ نداد و در فاصله ۱۵۰ ساله ۴ زلزله مهم این شهر را ویران کرد. حالا ۲۳۹ سال سکوت برقرار است، این از لحاظ زمین‌شناسی طبیعی است اما از لحاظ آماری وضعیت تغییر کرده است. به طور کلی تقریبا به طور متوسط و به لحاظ آماری هر ۲۰۰ سال یک زلزله با بزرگای ۷ در تبریز رخ داده و الان این زمان گذشته است.»

اخبار مرتبط:
تکذیب حذف جاسوسان اسرائیل در حمله به اوین
تکذیب حذف جاسوسان اسرائیل در حمله به اوین

سخنگوی قوه قضاییه گفت: شبکه‌های دشمن در داخل شناسایی شدند و ان شاءالله با پیگیری‌های دقیق اطلاعات خوبی را در آینده به ملت شریف می‌رسانیم.

بمب نقل‌وانتقالات استقلال در آستانه انفجار
بمب نقل‌وانتقالات استقلال در آستانه انفجار

باشگاه استقلال برای تقویت خط حمله خود، مذاکرات با وینسنت ابوبکر از کامرون را ادامه می‌دهد.

تولید باران مصنوعی برای برطرف کردن آلودگی هوا!
تولید باران مصنوعی برای برطرف کردن آلودگی هوا!

دهلی در حال آماده شدن برای اولین آزمایش باران مصنوعی خود به منظور مقابله با آلودگی هواست و عملیات بارورسازی ابرها را آغاز کرده است. به همین بهانه، این گزارش به روش بارورسازی ابرها و مزایای آن در مقابله با آلودگی هوا پرداخته است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است