کد خبر : 368644
انتشار : ۱۴۰۴/۰۹/۰۱ - 14:04
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

شاید ایران از NPT خارج شود

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت:این احتمال وجود دارد که در شورای حکام قطعنامه‌ای علیه ایران صادر شود که در صورت تصویب، به نظر می‌رسد مجلس ایران برای اقدامات متقابل وارد عمل خواهد شد.

شاید ایران از NPT خارج شود

به گزارش سایت خبری مدارا؛  نامه نیوز نوشت: به تازگی شبکه المیادین به نسخه‌ای از پیش‌نویس قطعنامه اروپایی علیه ایران دست یافته است که تروئیکای اروپایی آن را در جلسه آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه خواهند کرد. متعاقب این خبر کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه هم اعلام کرد که در صورت صدور قطعنامه، ایران بازنگری اساسی در روابط با آژانس انجام خواهد داد.

حسن هانی‌زاده، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «جریان‌سازی‌های آمریکا و تروئیکای اروپایی، چه در شورای حکام و چه در شورای امنیت سازمان ملل، همچنان ادامه دارد. تلاش انگلیس، فرانسه و آلمان این است که پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع شود و ایران تحت بند هفتم منشور سازمان ملل قرار گیرد. با این حال، با توجه به مخالفت‌هایی که در شورای امنیت وجود دارد، این فضاسازی‌ها نمی‌تواند تأثیر قابل توجهی داشته باشد. روسیه و چین از حق وتوی خود برای کنار گذاشتن هر نوع قطعنامه علیه ایران استفاده می‌کنند. اعضای شورای حکام هم عمدتا طرفدار ایران هستند اما قدرت آمریکا و تروئیکای اروپایی در شورای حکام بالاست و احتمال دارد قطعنامه‌ای علیه ایران در این شورا صادر شود. البته در آن صورت ایران نیز ابزارهای خود را در اختیار دارد و در صورت صدور چنین قطعنامه‌ای، واکنش متقابل خواهد داشت و ممکن است از پیمان NPT خارج شود».

او ادامه داد: «احتمال صدور قطعنامه در شورای حکام بالاست و ممکن است روسیه و چین وارد میدان شوند. دو گمانه‌زنی مطرح است: نخست آنکه صدور قطعنامه به تعویق افتاده و به نشست بعدی شورای حکام موکول شود و دوم، در همین نشست پیش روی شورای حکام قطعنامه در این شورا علیه ایران تصویب شود. در این میان، دخالت برخی کشورها ممکن است باعث شود در جلسه پیش‌رو قطعنامه از دستور کار خارج شود، اما این احتمال نیز وجود دارد که قطعنامه صادر شود که در صورت تصویب، به نظر می‌رسد مجلس ایران برای اقدامات متقابل وارد عمل خواهد شد».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «طبیعتا آقای گروسی نیز در این موضوع نقش دارد. او گزارش‌های ضد و نقیض ارائه می‌دهد، زیرا قصد دارد به سمت دبیرکلی سازمان ملل برسد و درصدد جلب نظر آمریکا و اروپا است. رفتار او هماهنگ با آمریکا و کشورهای اروپایی است و اظهارنظرهای او نیز منعکس‌کننده همین هدف است».

هانی زاده در پایان گفت: «اکنون موضوع درگیری نظامی در حاشیه قرار دارد، زیرا ایران از توان نظامی لازم برخوردار است و ورود مستقیم آمریکا و اسرائیل به این ماجرا به نفع آنها نخواهد بود. با این حال، هر احتمالی ممکن است و همه در داخل کشور باید هوشیار باشند، زیرا ماجراجویی‌های دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو پایان‌ناپذیر است».

اخبار مرتبط:
سروش محلاتی: مَردم برخورد ظالمانه با شهروندان را مغایر حکومت علوی می‌دانند
سروش محلاتی: مَردم برخورد ظالمانه با شهروندان را مغایر حکومت علوی می‌دانند

سروش محلاتی، پژوهشگر دینی گفت: جامعه ما جامعه دینی است و غالب مردم گرایش دینی دارند، ولی تفاوتی روشن بین گرایش دینی اکثر مردم با گرایش دینی غالب علما هست. اهمیتی که علما برای جنبه های صوری و ظاهری دین قائل اند برای بسیاری از مردم دیندار وجود ندارد.

فرمانده اسبق نیروی زمینی ارتش درگذشت/ امیر سرتیپ محمدی فر که بود؟
فرمانده اسبق نیروی زمینی ارتش درگذشت/ امیر سرتیپ محمدی فر که بود؟

امیر سرتیپ جانباز ناصر محمدی‌فر در زمان جنگ، فرماندهی گردان ۲۳۴ زرهی، تیپ دوم لشکر ۸۸ زرهی، جانشینی لشکر ۸۸، فرماندهی لشکر ۱۶ زرهی و فرماندهی لشکر ۸۱ زرهی را بر عهده داشت.

کنعانی مقدم: تجهیزات نظامی آمریکا در منطقه معادل جنگ جهانی سوم است/ احتمال وقوع جنگ بسیار زیاد است
کنعانی مقدم: تجهیزات نظامی آمریکا در منطقه معادل جنگ جهانی سوم است/ احتمال وقوع جنگ بسیار زیاد است

حسین کنعانی مقدم، فرمانده پیشین سپاه پاسداران گفت: «احتمال جنگ بسیار زیاد است. اما اگر بر اساس منطق جنگی به شرایط موجود نگاه کند، نباید جنگی رخ دهد، چراکه وقوع جنگ گسترده منطقه ای می تواند به ساقط شدن دولت ترامپ منتهی شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است