کد خبر : 366360
انتشار : ۱۴۰۴/۰۸/۱۴ - 11:38
دسته‌بندی : برگزیده ها، بین الملل
چاپ

رویترز: درخواست عربستان برای خرید ۴۸ جنگنده اف-۳۵ از آمریکا، از یکی از موانع کلیدی در پنتاگون عبور کرد

دولت ترامپ در حال بررسی درخواست عربستان سعودی برای خرید حداکثر ۴۸ فروند جنگنده اف-۳۵ است؛ معامله‌ای بالقوه به ارزش چندین میلیارد دلار که بنا بر گفته دو منبع آگاه، از یکی از مراحل کلیدی بررسی در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) عبور کرده است. این پیشرفت در آستانه سفر محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، به واشنگتن رخ داده است.

رویترز: درخواست عربستان برای خرید ۴۸ جنگنده اف-۳۵ از آمریکا، از یکی از موانع کلیدی در پنتاگون عبور کرد

به گزارش سایت خبری مدارا:  در ادامه این مطلب  آمده است: چنین معامله‌ای، تغییری چشمگیر در سیاست آمریکا خواهد بود و می‌تواند توازن نظامی در خاورمیانه را دگرگون کرده و تعریف واشنگتن از حفظ «برتری نظامی کیفی اسرائیل» را به چالش بکشد.

به گفته یکی از منابع و یک مقام رسمی آمریکایی، عربستان اوایل امسال مستقیماً از رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، درخواست خرید این جنگنده را مطرح کرده بود و از مدت‌ها پیش به جنگنده‌های ساخت شرکت لاکهید مارتین علاقه‌مند بوده است. اکنون پنتاگون در حال بررسی فروش ۴۸ فروند از این هواپیماهای پیشرفته است. اندازه این درخواست و پیشرفت آن تا امروز گزارش نشده بود.

به گفته یکی از مقام‌ها، بخش سیاست‌گذاری وزارت دفاع ماه‌ها روی این پرونده کار کرده و موضوع اکنون به سطح وزیر دفاع رسیده است. هر دو مقام به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند.

پنتاگون، کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا به درخواست رویترز برای اظهارنظر فوری پاسخ ندادند. سخنگوی لاکهید مارتین نیز گفت فروش‌های نظامی بین دولت‌ها انجام می‌شود و پاسخ به چنین موضوعی باید از سوی دولت آمریکا داده شود.

ایالات متحده در فروش سلاح به خاورمیانه همواره ملاحظاتی را در نظر می‌گیرد تا اطمینان یابد اسرائیل «برتری نظامی کیفی» خود را حفظ می‌کند — مفهومی که تضمین می‌کند اسرائیل تسلیحات پیشرفته‌تری از کشورهای عرب منطقه از آمریکا دریافت کند.

جنگنده اف-۳۵ که با فناوری پنهان‌کاری (Stealth) ساخته شده و می‌تواند از دید رادار دشمن پنهان بماند، پیشرفته‌ترین هواپیمای جنگی جهان محسوب می‌شود. اسرائیل نزدیک به یک دهه است که از این هواپیما استفاده می‌کند و چندین اسکادران از آن را در اختیار دارد؛ و همچنان تنها کشور خاورمیانه است که به این سیستم تسلیحاتی دسترسی دارد.

عربستان سعودی — بزرگ‌ترین خریدار تسلیحات آمریکایی — سال‌هاست که خواستار دستیابی به جنگنده اف-۳۵ است تا نیروی هوایی خود را مدرن‌سازی کرده و با تهدیدهای منطقه‌ای، به‌ویژه از سوی ایران، مقابله کند. درخواست تازه عربستان که معادل دو اسکادران کامل است، در شرایطی مطرح شده که دولت ترامپ تمایل خود را برای گسترش همکاری‌های دفاعی با ریاض نشان داده است. نیروی هوایی عربستان در حال حاضر ترکیبی از جنگنده‌های ساخت بوئینگ (اف-۱۵)، تورنادوهای اروپایی و تایفون‌ها را در اختیار دارد.

موضوع اف-۳۵ همچنین با تلاش‌های دیپلماتیک گسترده‌تر در هم تنیده است. دولت بایدن پیش‌تر ایده فروش اف-۳۵ به عربستان را در قالب یک توافق جامع بررسی کرده بود که شامل عادی‌سازی روابط ریاض با اسرائیل نیز می‌شد، اما آن تلاش‌ها در نهایت متوقف شد.

ترامپ پس از بازگشت به قدرت، فروش تسلیحات به عربستان را یکی از اولویت‌های خود قرار داده است. در ماه مه، ایالات متحده با فروش بسته‌ای تسلیحاتی به ارزش نزدیک به ۱۴۲ میلیارد دلار به عربستان موافقت کرد — معامله‌ای که کاخ سفید آن را «بزرگ‌ترین توافق همکاری دفاعی در تاریخ روابط واشنگتن» خواند.

با این حال، نظارت و مخالفت احتمالی کنگره می‌تواند چالش‌هایی برای هرگونه فروش اف-۳۵ ایجاد کند. قانون‌گذاران آمریکایی پیش‌تر پس از قتل روزنامه‌نگار سعودی، جمال خاشقجی، در سال ۲۰۱۸، معاملات تسلیحاتی با ریاض را مورد سؤال قرار داده بودند، و برخی از آنان همچنان نسبت به گسترش همکاری‌های نظامی با عربستان محتاط هستند.

این معامله احتمالی در حالی مطرح می‌شود که عربستان در چارچوب برنامه بلندپروازانه چشم‌انداز ۲۰۳۰ محمد بن سلمان، به دنبال مدرن‌سازی اقتصادی و نظامی خود است. این کشور طی سال‌های اخیر کوشیده است تا ضمن حفظ رابطه امنیتی دیرینه با واشنگتن، همکاری‌های دفاعی خود را با شرکای متنوع‌تری نیز گسترش دهد.

اخبار مرتبط:
واکنش نماینده دورود به جنجال کوچک‌زاده در مجلس: امروز مردم به دنبال نان هستند، دیگر دعوای زرگری جواب نمی‌دهد
واکنش نماینده دورود به جنجال کوچک‌زاده در مجلس: امروز مردم به دنبال نان هستند، دیگر دعوای زرگری جواب نمی‌دهد

یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: حتی رئیس مجلس پیشنهادات نمایندگان درخصوص انفورماتیک را پذیرفت و گفت آن را پیگیری می‌کنم. واقعیت این است که بعد از جنگ ۱۲ روزه مردم تلاش می‌کنند تا به زندگی عادی خود برگردند اما یک عده از سیاسیون به دنبال تنش‌ها هستند. گویی ارزان‌ترین چیز در این مملکت ریختن آبروی یک فرد است. مشکل مردم امروز مسائل معیشتی است. امروز مردم به دنبال نان هستند. دیگر دعوای زرگری جواب نمی‌دهد. به جای این درگیری‌ها باید به فکر معیشت مردم باشیم. امروز کشور نیاز به عقلانیت دارد و با این صحبت‌ها ما نیاز به دشمن نداریم.

صداوسیما شبکه تلویزیونی عبری‌ راه‌اندازی می‌کند
صداوسیما شبکه تلویزیونی عبری‌ راه‌اندازی می‌کند

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه «سیاست‌­ها و اقدامات ملی فرهنگی، اجتماعی، رسانه‌­ای، علمی و فناوری ناظر به وضعیت کشور در شرایط ویژه» که در جلسه ۹۲۰ مورخ ۱۴۰۴/۰۶/۰۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد. در بخشی از این مصوبه آمده است: به منظور کنش و واکنش مناسب به تبلیغات رسانه ه­ای رژیم صهیونیستی و رسانه ­های وابسته به آن، سازمان صدا و سیما، شبکه تلویزیونی بین ­المللی به زبان عبری تأسیس می ­نماید.

توضیح وکیل تاجزاده درباره بازداشت و انتقال موکلش به زندان
توضیح وکیل تاجزاده درباره بازداشت و انتقال موکلش به زندان

هوشنگ پوربابایی وکیل مصطفی تاجزاده درباره علت بازداشت موکلش گفت: به صورت رسمی مشخص نشده بود که ایشان چند روز در مرخصی هستند البته به صورت شفاهی اعلام کرده بودند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است