کد خبر : 363906
انتشار : ۱۴۰۴/۰۷/۲۸ - 12:37
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

منصور حقیقت‌پور: مشکلات امروز، نتیجه عملکرد سعید جلیلی و احمدی‌نژاد است

یک فعال سیاسی گفت: مشکلات امروز، نتیجه عملکرد آقایان سعید جلیلی و محمود احمدی‌نژاد است. همه تحریم‌هایی که در قالب قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران تصویب شد، مربوط به دوران مسئولیت آنهاست. تیم بعدی در دولت روحانی تلاش کرد اجرای آن قطعنامه‌ها را دست‌کم ۱۰ سال به تعویق بیندازد.

منصور حقیقت‌پور: مشکلات امروز، نتیجه عملکرد سعید جلیلی و احمدی‌نژاد است

 به گزارش سایت خبری مدارا: پس از فعال شدن مکانیزم ماشه و البته بعد از مجادلات لفظی میان لاوروف و ظریف، طیف رادیکال توپخانه خود را پر کرده است و مدام علیه اصل برجام، حسن روحانی و محمدجواد ظریف و مجموعه دولت یازدهم و دوازدهم حمله می‌کند‌. این حملات در حالی است که باید پرسید آیا واقعا وضعیت فعالی محصول انعقاد برجام بود؟

منصور حقیقت‌پور، فعال سیاسی، درباره این موضوع گفت: «مشکلات امروز، نتیجه عملکرد آقایان سعید جلیلی و محمود احمدی‌نژاد است. همه تحریم‌هایی که در قالب قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران تصویب شد، مربوط به دوران مسئولیت آنهاست. تیم بعدی در دولت روحانی تلاش کرد اجرای آن قطعنامه‌ها را دست‌کم ۱۰ سال به تعویق بیندازد. اکنون نیز که موضوع فعال‌سازی مکانیزم ماشه مطرح شده، کشورهایی مانند چین، روسیه، اعضای جنبش عدم تعهد و سازمان همکاری شانگهای اعلام کرده‌اند که این اقدام را نمی‌پذیرند. به‌عبارت دیگر، بخش مهمی از جهان با این تصمیم غرب همراهی نمی‌کند. در واقع، کشورهای غربی با فعال‌کردن مکانیزم ماشه، خودشان را در موقعیت دشواری قرار داده‌اند. پیش از این، ایالات متحده سخت‌ترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کرده بود، اما ملت ایران با تاب‌آوری بالا توانست آن‌ها را پشت سر بگذارد و حتی بسیاری از تحریم‌ها را دور بزند».

او ادامه داد: «مقصر اصلی وضعیت فعلی، تندروها هستند. آن‌ها نباید با تغییر دادن صورت مسئله، از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند. لغو برجام، خواسته مشترک آمریکا، اسرائیل و تندروهای داخلی بود؛ باید مشخص شود وجه اشتراک این سه در چیست و چرا در این موضوع هم‌جهت عمل کرده‌اند و هر سه اینها اکنون از فعال‌شدن مکانیزم ماشه خوشنود هستند».

این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «رفتار تندروها مشکوک است و باید ریشه تفکر نفوذ را در میان آن‌ها جست‌وجو کرد. باید ببینیم چه کسانی چنین تفکری را در ذهن برخی نیروهای رادیکال جا انداختند. این طرز فکر است که منافع ملی را هدف قرار داده است».

حقیقت‌پور در پایان گفت: «تندروها اگر بخواهند، به هرکسی حمله می‌کنند؛ بدون آنکه نیازی به دلیل داشته باشند. چرا باید به آقایان علی لاریجانی و سیدحسن خمینی حمله کنند؟ آیا برای این رفتار خود دلیلی دارند؟ بسیاری را از طریق برخی نهادها رد صلاحیت کردند، آیا دلیلی آوردند؟ خیر، فقط دلشان خواست. من به آقای پزشکیان می‌گویم که ما نمایندگان ادوار مجلس را پای کار شما آوردیم و برایتان وقت گذاشتیم، اما شما وقت خود را صرف دیدار و گفت‌وگو با اعضای مرکزیت جبهه پایداری می‌کنید. در هر حال حتما دولت تصور می‌کند با چنین سیاستی می‌تواند کشور را اداره کند؛ باید صبر کرد و دید که آیا می شود یا خیر».

اخبار مرتبط:
کارشناس اسرائیلی: اسرائیل نگران است که آمریکا به توافقی با ایران که مسئله موشکی را در بر نگیرد و شامل رفع تحریم‌ها باشد رضایت دهد
کارشناس اسرائیلی: اسرائیل نگران است که آمریکا به توافقی با ایران که مسئله موشکی را در بر نگیرد و شامل رفع تحریم‌ها باشد رضایت دهد

راز زمیت کارشناس اسرائیلی به واشنگتن پست گفت: اسرائیل نگران است که دولت آمریکا ممکن است به دو مسئله‌ای موافقت کند که از دیدگاه آن مشکل‌ساز است.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی: به احتمال زیاد لاریجانی پاسخ آمریکا به پیشنهاد مذاکراتی ایران در دور اول را دریافت کرده است / ایران و آمریکا هنوز وارد مذاکره محتوایی و جزئی نشده‌اند
دبیر شورای راهبردی روابط خارجی: به احتمال زیاد لاریجانی پاسخ آمریکا به پیشنهاد مذاکراتی ایران در دور اول را دریافت کرده است / ایران و آمریکا هنوز وارد مذاکره محتوایی و جزئی نشده‌اند

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: رایزنی بالاترین مقام امنیتی کشور در باره مذاکرات بسیار حائز اهمیت، اطمینان ­بخش و اعتمادساز است و تأثیر مثبتی در آینده مذاکرات خواهد داشت.

گروسی: نمی‌توانم ۱۰۰ درصد مطمئن باشم اما احتمالا ذخایر اورانیوم ۶۰ درصد ایران در تاسیساتی قرار دارد که مورد حمله واقع شد
گروسی: نمی‌توانم ۱۰۰ درصد مطمئن باشم اما احتمالا ذخایر اورانیوم ۶۰ درصد ایران در تاسیساتی قرار دارد که مورد حمله واقع شد

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اظهاراتی که "فایننشیال تایمز" آن را نقل کرده، در خصوص ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی ایران بیان کرد که احتمالا این ذخایر در تاسیسات زیرزمینی قرار دارد که در ژوئن گذشته (خرداد ماه) توسط آمریکا و اسرائیل مورد حمله قرار گرفته است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است