کد خبر : 363173
انتشار : ۱۴۰۴/۰۷/۲۳ - 14:59
دسته‌بندی : اقتصادی، برگزیده ها
چاپ

قیمت بنزین ۵ برابر می‌شود؟

شایعات درباره افزایش قیمت بنزین دوباره به صدر اخبار بازگشته است؛ هرچند دولت تاکنون هیچ مصوبه‌ای در این زمینه نداشته، اما اظهاراتی مثل احتمال افزایش ۵۰۰ درصدی که امیرحسین ثابتی مطرح کرد و برخی شایعات رسانه‌ای، نگرانی مردم و کارشناسان اقتصادی را برانگیخته است.

قیمت بنزین ۵ برابر می‌شود؟

به گزارش سایت خبری مدارا: رویداد۲۴ نوشت: بوی افزایش قیمت بنزین دوباره می‌آید؟ حرف و حدیث‌ها درباره افزایش قیمت بنزین با مصوبه اخیر دولت قوت گرفته است، اما اصل موضوع تازه نیست. نگرانی جامعه از افزایش نرخ بنزین، به این دلیل است که این افزایش تاثیر مستقیم و قابل توجهی بر قیمت سایر کالا‌ها و تمامی وجوه زندگی مردم دارد. ضمن اینکه پس از آبان ۹۸ و افزایش یکباره نرخ بنزین و حوادث تلخ آن، کابوس افزایش قیمت بنزین هرگز جامعه را رها نکرده است.

ثابتی راست می‌گوید یا دولت؟

این افزایش پنج برابری، اما خبر تازه‌ای نیست؛ چرا که دولت در ماه‌های گذشته نیز بار‌ها از افزایش نرخ بنزین سوپر وارداتی سخن گفته است. تلاش برای جنجال‌سازی در روز‌های اخیر در حالی است که سیداسماعیل حسینی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، دیروز در یک برنامه تلویزیونی توضیح داد که حداقل مجلس برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد.

حسینی با اشاره به اینکه مجلس پیش‌تر اختیار اصلاح قیمت حامل‌های انرژی را به دولت داده، گفت: «مسأله افزایش قیمت اکنون در دولت در حد پیشنهاد است و صرفاً در صورت تصویب هیأت وزیران اعمال خواهد شد.» لازم به ذکر است که تاکنون دولت هیچ مصوبه‌ای در این خصوص نداشته است.

علی احمدنیا، رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت، نیز در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «برخی رسانه‌ها مدعی افزایش قیمت بنزین شدند! شورای اطلاع‌رسانی دولت ضمن تکذیب این ادعا اعلام می‌کند دولت برنامه‌ای برای افزایش نرخ بنزین ندارد!»

حاشیه‌سازی قبل از گرانی!

تکذیب برنامه افزایش قیمت از سوی عضو کمیسیون انرژی و رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت، در حالی است که برخی نمایندگان مانند ثابتی و دیگر مخالفان دولت، از حاشیه‌سازی به بهانه بنزین دست نمی‌کشند. روشن است که دولت، همان‌طور که بار‌ها اعلام کرده، پیش از آماده‌سازی جامعه و اطلاع‌رسانی رسمی، دست به افزایش نرخ بنزین نخواهد زد، اما برخی اصرار دارند که بار طرح مکرر این موضوع و ادبیات اغراق‌آمیز، مانند «افزایش ۵۰۰ درصدی»، به مردم شوک وارد کرده و نارضایتی‌ها را افزایش دهد.

این گروه نیز به خوبی می‌دانند که افزایش قیمت بنزین می‌تواند تبعات اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای به همراه داشته باشد. کارشناسان اقتصادی هشدار داده‌اند که این اقدام می‌تواند منجر به افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، بالا رفتن قیمت کالا‌ها و خدمات و تشدید فشار بر اقشار کم‌درآمد شود. همچنین، افزایش قیمت بنزین می‌تواند نرخ تورم را افزایش دهد و قدرت خرید مردم را کاهش دهد.

افزایش قیمت بنزین در گذشته نیز با اعتراضات گسترده مردمی همراه بوده است. در صورت اجرای این سیاست، احتمال واکنش‌های منفی و افزایش نارضایتی عمومی بالا خواهد بود، امری که می‌تواند به کاهش اعتماد مردم به دولت و نهاد‌های حکومتی منجر شود.

اخبار مرتبط:
یارانه ۸ میلیون نفر حذف شد
یارانه ۸ میلیون نفر حذف شد

به گفته رئیس مرکز اطلاعات و رفاه ایرانیان در سال جاری یارانه ۸ میلیون نفر از افراد پردرآمد حذف شده است.

نجفی‌توانا: «مرتضی» و «مرضیه» نه مجرم‌اند، نه موهن!
نجفی‌توانا: «مرتضی» و «مرضیه» نه مجرم‌اند، نه موهن!

پرونده «عروسک‌های مرتضی و مرضیه» که با دستور دادستانی برای شناسایی عوامل تولید و توزیع آغاز شد، حالا به بحثی درباره مرز میان قانون، دین و سلیقه شخصی در برخورد با مسائل فرهنگی تبدیل شده است؛ جایی که حقوقدانان از جمله علی نجفی‌توانا معتقدند «بدون قصد توهین، هیچ جرم مذهبی قابل انتساب نیست.»

آیا لاوروف درباره نقش ظریف در خلق مکانیسم ماشه راست می‌گوید؟
آیا لاوروف درباره نقش ظریف در خلق مکانیسم ماشه راست می‌گوید؟

سرگئی لاوروف مدعی شده مکانیسم ماشه حاصل توافق پنهانی ظریف و جان کری بوده؛ اما روایت‌های وندی شرمن نشان می‌دهد خود لاوروف در طراحی این سازوکار نقشی کلیدی داشته است. کدام یک راست می‌گویند؟

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است