کد خبر : 362565
انتشار : ۱۴۰۴/۰۷/۲۰ - 17:27
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

صداوسیما در بهترین حالت ۱۰ درصد بیننده دارد!

کارشناسان می‌گویند صدا و سیما با ده‌ها شبکه و بودجه کلان، خروجی کم‌اثر ارائه می‌دهد و نیازمند تغییر ساختاری اساسی و کوچک‌سازی است تا از هدررفت بیت‌المال جلوگیری شود.

صداوسیما در بهترین حالت ۱۰ درصد بیننده دارد!

به گزارش سایت خبری مدارا:فرارو نوشت: محسن شاکری‌نژاد، رئیس مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما اعلام کرده که ۷۰ درصد مردم مخاطبان تلویزیون هستند و بر اساس اطلاعات آفکام (سازمان تنظیم‌کننده مقررات رسانه‌ای انگلیس) هر شخصی که ۱۵ دقیقه در روز  تلویزیون تماشا کند، مخاطب تلویزیون است. این اظهارنظر، با واکنش هایی رو به رو شده است.

سعید شریعتی، فعال و تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب و رئیس کمیته امور شعب حزب اتحاد ملت ایران اسلامی به بررسی این موضوع پرداخته است:
 در بهترین حالت از دید من ۱۰ درصد مخاطب واقعی مشمول صدا و سیما می‌شود

سعید شریعتی گفت: «حتی اگر صدا و سیمای ما کاملا حرفه ای و با نگاه متکثر و با مشارکت همه سلایق و گرایش ها و اندیشه ها و تفکرها هم اداره می شد، با توجه به تنوع دسترسی جامعه به منابع خبری و محتواهای تصویری و مجموعه شبکه های ماهواره ای، اینترنت، شبکه های اجتماعی و امثالهم، باز هم نمی توانست مدعی شود که ۷۰ درصد جامعه از صدا و سیما استفاده می کنند. این حرف، در شرایط فعلی گزافه است. صدا و سیما به گفته خود مدیرانش، فقط برای ۱۰ درصد از جامعه تولید محتوا می کند. »

وی افزود: «اخیرا آماری، توسط مرکز افکارسنجی خود صدا و سیما منتشر شد که نشان می داد بهترین برنامه های صدا و سیما بیش از ۱۰ درصد مخاطب ندارد. حتی برنامه های ورزشی صدا و سیما از جمله فوتبال برتر و برنامه هایی که حدس زده می شود طرفدار داشته باشند نیز همین وضعیت را دارند. سریال ها و امثالهم نیز همینطور هستند و کف کف مخاطبان هم به دنبال برنامه های سیاسی صدا و سیما هستند. درواقع در بهترین حالت از دید من ۱۰ درصد مخاطب واقعی مشمول صدا و سیما می شود.»

صدا و سیمای ایران با این همه عرض و طول، چه خروجی تقدیم مخاطبان می کند؟

این تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب در ادامه گفت: «اگر صدا و سیما واقعا می خواهد برای ۱۰ درصد جامعه که با معیارهای مدیرش همخوانی دارد برنامه تولید کند پس باید بگوییم از این جهت موفق است. درواقع حتی اگر هر یک از برنامه های صدا و سیما ۵ درصد هم مخاطب داشته باشد، به این معناست که صدا و سیما به ۵۰ درصد از اهداف خود رسیده است. واقعیت این است که صدا و سیمای ما در حفظ جایگاه خود به عنوان رسانه ملی همواره به شکل کاهشی عمل کرده و هر روز و هر سال که گذشته، مخاطبان و جایگاه و نفوذ بیشتری را از دست داده است. »

وی افزود: «وضعیت و جایگاه امروز صدا و سیما را می توان با برخی از کانال های تلگرامی مقایسه کرد. درواقع میزان و حجم نفوذ صدا و سیما در افکار عمومی در همین حد است. به نظر من صدا و سیما، باید تغییر ساختاری بنیادین داده و از ادعای تولید انحصاری محتوا عقب نشینی کرده و جایگاه خود را درک کند. این عرض و تولید بزرگ و دهها شبکه استانی و رادیویی و برون مرزی، آفتابه لگن هفت دست و شام و ناهار هیچی است. باید تشکیلات و ساختار صدا و سیما کوچک شود. بزرگترین رسانه های بین المللی را که نگاه کنید، متوجه می شوید که حتی به اندازه ۱۰ درصد صدا و سیمای ما بریز و بپاش ندارند. صدا و سیمای ایران با این همه عرض و طول، چه خروجی تقدیم مخاطبان می کند؟این ها بیت المال است که هدر می شود.»

روزگار به صدا و سیما عقاید جدید را تحمیل می کند

این فعال سیاسی در ادامه گفت: «شاید بهتر باشد یک شبکه، مختص مواضع نظام تدوین شود و درکنار آن، این ظرفیت در نظام رسانه ای کشور، ایجاد شود که شبکه های خصوصی گسترش پیدا کنند و فرصتی نیز ایجاد شود که صدا و سیما مجبور نباشد بار همه تولید محتوا را بر دوش داشته باشد. در واقع باید شرایطی ایجاد شود که هر گرایشی امکان تولید محتوا داشته باشد. لبنان را مثال میزنم، که در این کشور، هر جناح فکری، فرهنگی و سیاسی، امکان تولید محتوا دارد و هیچکس مدعی اطلاع رسانی انحصاری حاکمیت را ندارد. اگر این روش در صدا و سیمای ما رخ دهد و این رسانه یک رسانه حداقلی برای اعلام مواضع رسمی باشد و اجازه داده شود که همه تفکرها بتوانند رسانه های آزاد خود را داشته باشند، بسیار مهم است و اگر این کار انجام نشود، روزگار این تدبیر را به صدا و سیما تحمیل خواهد کرد.»

اخبار مرتبط:
خبرگزاری فارس: رئیس‌جمهور امشب در جلسه‌ای درباره حضور یا عدم حضور ایران در نشست شرم‌الشیخ مصر تصمیم‌گیری‌ می‌کند/ احتمال حضور ایران در این نشست پایین است
خبرگزاری فارس: رئیس‌جمهور امشب در جلسه‌ای درباره حضور یا عدم حضور ایران در نشست شرم‌الشیخ مصر تصمیم‌گیری‌ می‌کند/ احتمال حضور ایران در این نشست پایین است

با توجه به دعوت رسمی آمریکا از ایران برای حضور در اجلاس صلح شرم‌الشیخ، از صبح امروز گمانه‌زنی‌های مختلفی در فضای مجازی مطرح شد. تاکنون تصمیم قطعی دربارۀ سفر ایران به مصر در دولت گرفته نشده و در جلسه‌ای که امروز بعدظهر تشکیل می‌شود رئیس‌جمهور در این‌باره تصمیم‌گیری می‌کند.

نماینده حماس در ایران: اجازه نمی‌دهیم سلاح از دست ما خارج شود
نماینده حماس در ایران: اجازه نمی‌دهیم سلاح از دست ما خارج شود

خالد قدومی نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در ایران با بیان اینکه مردم فلسطین ایمان خودشان را به سازمان‌های بین‌المللی از دست داده‌اند، تاکید کرد: ما اجازه نمی‌دهیم سلاح از دست ما خارج شود و خطوط قرمز را اعلام کردیم، گفتیم گذرگاه‌ها باید باز شود و رژیم صهیونیستی خارج شود.

آقای رئیس جمهور! فرصت شرم الشیخ را از دست ندهید
آقای رئیس جمهور! فرصت شرم الشیخ را از دست ندهید

جمهوری اسلامی ایران می تواند با تحفظ کامل به لحاظ حفظ راهبرد خویش از این فرصت برای محکومیت اسرائیل در یک فرایند حقوقی بهره ببرد بدون آنکه مقاومت فلسطین به عنوان یک جنبش استقلال طلب را تضعیف کند بلکه در تداوم راهبرد هوشمندانه حماس که بهانه را از ترامپ خودشیفته گرفته و نتانیاهو را در کنج تاریخ قرار داده است، باید آن را به کارزاری علیه اسرائیل بدل کند .

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است