کد خبر : 361517
انتشار : ۱۴۰۴/۰۷/۱۳ - 11:01
دسته‌بندی : اقتصادی، برگزیده ها
چاپ

هادی حق‌شناس: در شرایط «نااطمینانی اقتصادی» به سر می‌بریم/ فعالان اقتصادی در حالت صبر و تماشا هستند/

هادی حق‌شناس: در شرایط «نااطمینانی اقتصادی» به سر می‌بریم/ فعالان اقتصادی در حالت صبر و تماشا هستند/

به گزارش سایت خبری مدارا: انتخاب نوشت: وضعیت اقتصادی این روز‌های کشور به ویژه بعد از التهابات اخیر در عرصه سیاست خارجی ثبات زیادی دارد؛ چنانکه می‌بینیم نرخ ارز و قیمت طلا بالا رفته است و مردم نیز برای حفظ سرمایه خود به شدت به سمت خرید ارز و طلا رفته‌اند. حالا پرسش این است بازار‌های ارز، طلا و مسکن چه خواهد شد؟

هادی حق‌شناس، اقتصاددان درباره شرایط کنونی بازار‌های اقتصادی گفت: «در علم اقتصاد، دو مفهوم اطمینان و نااطمینانی بسیار پرکاربرد هستند. مهم‌ترین تفاوت میان این دو وضعیت، آن است که در شرایط اطمینان، سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت انجام می‌شود، فعالیت‌های مولد رونق می‌گیرند، بخش واقعی اقتصاد تقویت می‌شود و تولید کالا و خدمات افزایش می‌یابد. در نتیجه، سمت عرضه اقتصاد رشد می‌کند و نتیجه آن، افزایش اشتغال، کاهش نرخ تورم و در نهایت، دستیابی به رشد اقتصادی است. در مقابل، در شرایط نااطمینانی، سرمایه‌گذاری‌های میان‌مدت و بلندمدت شکل نمی‌گیرد، برنامه‌ها غیرواقعی می‌شوند و بخش واقعی اقتصاد تضعیف می‌گردد. در چنین وضعیتی، به جای تقویت سمت عرضه، سمت تقاضا گسترش می‌یابد و پیامد آن افزایش قیمت‌ها و گرانی است».

او ادامه داد: «شرایطی که امروز اقتصاد کشور با آن روبه‌روست نیز نشانه‌های نااطمینانی را در خود دارد. اکنون نوعی انتظار در جامعه شکل گرفته است؛ انتظاری ناشی از این احساس که ممکن است حوادثی در راه باشد. اینکه این احساس چگونه القا شده و چه عواملی در ایجاد آن نقش داشته‌اند، موضوعی جداگانه است، اما نکته مهم آن است که وقتی اقتصاد وارد فضای انتظار می‌شود و فعالان اقتصادی در حالت صبر و تماشا قرار می‌گیرند، طبیعی است که سرمایه‌گذاری متوقف شود. در چنین شرایطی نه‌تنها تولید در بخش‌های مختلف شکل نمی‌گیرد، بلکه فعالیت‌های غیرواقعی و غیرمولد مانند خرید و فروش ارز، سکه، خودرو و سفته‌بازی در بورس گسترش می‌یابد. در این فضا، دلالان فعال‌تر می‌شوند و نقش پررنگ‌تری نسبت به تولیدکنندگان پیدا می‌کنند».

این اقتصاددان همچنین بیان کرد: «بخشی از وضعیت کنونی ناشی از عوامل بیرونی است که بر اقتصاد داخلی اثر گذاشته و موجب شده است بخش واقعی اقتصاد کمتر از سطح انتظار رشد کند، در حالی که دلالی و سوداگری به شدت پررنگ شده است. از اینجا به بعد، نقش سیاست‌گذار و تمامی فعالان اقتصادی اهمیت پیدا می‌کند. پرسش اصلی این است که چگونه می‌توان بستر را برای بازگشت اطمینان و جلب سرمایه‌گذاری فراهم کرد. سیاست‌گذار اقتصادی وظیفه دشواری دارد، زیرا باید با استفاده از ابزار‌های مختلف از جمله سیاست‌های پولی، مالی، بودجه‌ای، مالیاتی و همچنین سیاست‌های تجاری از جمله واردات و صادرات شرایط را به سمتی هدایت کند که اطمینان در اقتصاد تقویت شود. افزایش ارتباطات اقتصادی با کشور‌های مختلف چه همسایگان و چه کشور‌های دور نیز می‌تواند در کاهش نااطمینانی و تقویت اطمینان نقش مؤثری ایفا کند. به‌کارگیری درست ابزار‌های اقتصادی، در نهایت موجب تقویت بخش واقعی اقتصاد خواهد شد».

اخبار مرتبط:
اعلام جرم علیه تهیه‌کننده و مجری برنامه مصاحبه‌کننده با فائزه هاشمی
اعلام جرم علیه تهیه‌کننده و مجری برنامه مصاحبه‌کننده با فائزه هاشمی

قوه قضاییه از اعلام جرم علیه تهیه‌کننده و مجری برنامه مصاحبه‌کننده با فائزه هاشمی خبر داد.

آیت‌الله جنتی: نگاه تمدن غرب به زنان استثماری است
آیت‌الله جنتی: نگاه تمدن غرب به زنان استثماری است

دبیر شورای نگهبان تاکید کرد: نگاه تمدن غرب به زنان، نگاهی به تمام معنا استثماری است و به همین دلیل در ارائه یک الگوی قابل اتکا ناتوان مانده است، در حالی که در دیدگاه اسلام زنان از کرامتی غیرقابل خدشه برخوردارند.

بابایی‌کارنامی: دولت حق تعطیلی روز‌های شنبه تا چهارشنبه را ندارد
بابایی‌کارنامی: دولت حق تعطیلی روز‌های شنبه تا چهارشنبه را ندارد

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصوبه تعطیلی پنجشنبه‌ها تاکید کرد: ایده‌آل ما کاهش ساعت کاری کارمندان و تطابق تعطیلات با دنیا بود، اما این موارد در مصوبه مجلس مورد ایراد هیات عالی نظارت مجمع قرار گرفت.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است