کد خبر : 357899
انتشار : ۱۴۰۴/۰۶/۲۲ - 11:21
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

وال استریت ژورنال: اسرائیل برای حمله به قطر، مسیری را انتخاب کرد که حمله سریع‌تر انجام شود و فرصت آمریکا برای جلوگیری از آن را به حداقل برساند

فرماندهان جنگی اسرائیل، هنگام طراحی حمله مخفیانه به رهبران سیاسی حماس در قطر، طرحی را انتخاب کردند که به آن‌ها اجازه می‌داد سریعاً حمله کنند و فرصت ایالات متحده برای جلوگیری از آن را به حداقل برسانند.

وال استریت ژورنال: اسرائیل برای حمله به قطر، مسیری را انتخاب کرد که حمله سریع‌تر انجام شود و فرصت آمریکا برای جلوگیری از آن را به حداقل برساند

به گزارش سایت خبری مدارا: وال استریت ژورنال نوشت: موشک‌های اسرائیلی از فراز آسمان عربستان عبور کرده و به سمت دوحه شلیک شدند.

در ادامه این مطلب آمده است: فرماندهان جنگی اسرائیل، هنگام طراحی حمله مخفیانه به رهبران سیاسی حماس در قطر، طرحی را انتخاب کردند که به آن‌ها اجازه می‌داد سریعاً حمله کنند و فرصت ایالات متحده برای جلوگیری از آن را به حداقل برسانند.

این عملیات که سه‌شنبه انجام شد، بر مبنای جنگنده‌هایی بود که موشک‌های دوربرد شلیک کردند؛ این جنگنده‌ها از پرواز در آسمان کشورهای عربی خودداری کرده و تا لحظات آخر، دولت ترامپ را از ماجرا بی‌خبر نگه داشتند.

به گفته چند مقام آمریکایی، هشت فروند جنگنده F-15 و چهار فروند F-35 اسرائیلی به سمت دریای سرخ پرواز کردند (در نقطه مقابل قطر در شبه‌جزیره عربستان) و از آنجا برخی جنگنده‌ها موشک‌های بالستیک هواپرتاب را به سوی دوحه شلیک کردند که مسیرشان از فراز عربستان می‌گذشت.

وال استریت ژورنال: اسرائیل برای حمله به قطر، مسیری را انتخاب کرد که حمله سریع‌تر انجام شود و فرصت آمریکا برای جلوگیری از آن را به حداقل برساند / ۸ جنگنده F-۱۵ و ۴ فروند F-۳۵ به سمت دریای سرخ پرواز و از آنجا موشک‌های بالستیک را به سوی دوحه شلیک کردند / مسیر این موشک‌ها از فراز عربستان می‌گذشت

چند مقام آمریکایی گفتند اسرائیل تنها چند دقیقه پیش از حمله، ارتش آمریکا را مطلع ساخت و حتی اطلاعات دقیقی درباره هدف نداد. اما حسگرهای فضایی آمریکا که با اشعه مادون قرمز، علائم حرارتی را ردیابی می‌کنند، شلیک و مسیر موشک‌ها را تشخیص داده و تأیید کردند مقصد آن‌ها دوحه است. این اطلاعات به موقع نرسید تا دولت ترامپ بتواند جلوی حمله را بگیرد.

یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا گفت: «اطلاع‌رسانی خیلی نزدیک به لحظه شلیک موشک‌ها بود و هیچ راهی برای برگرداندن تصمیم یا متوقف کردن آن وجود نداشت.» او عملیات را «باورنکردنی» توصیف کرد.

فرماندهی مرکزی آمریکا، ژنرال دان کین رئیس ستاد مشترک ارتش را مطلع کرد و او نیز کاخ سفید را در جریان گذاشت. کاخ سفید اعلام کرد ترامپ به فرستاده ویژه‌اش، استیو ویتکاف، دستور داد قطری‌ها را مطلع کند، اما خیلی دیر بود؛ قطر گفت هشدار تنها ده دقیقه پس از اصابت موشک‌ها رسید.

سخنگوی کاخ سفید به پست ترامپ در Truth Social پس از حمله اشاره کرد که نوشته بود: «بمباران یک‌جانبه در داخل قطر، کشور مستقل و متحد نزدیک ایالات متحده، که شجاعانه و سخت در کنار ما برای میانجی‌گری صلح تلاش می‌کند، نه به نفع اسرائیل است و نه آمریکا.»

این جزئیات نشان می‌دهد اسرائیل چگونه توانسته حمله‌ای دوربرد علیه خاک یک شریک کلیدی آمریکا انجام دهد و برتری نظامی خود نسبت به دیگر کشورهای منطقه و توانایی به‌کارگیری آن در فاصله‌های گسترده با دقت بالا را به رخ بکشد.

اسرائیل با استقرار جنگنده‌های خود در دریای سرخ و شلیک موشک‌هایی که از فضا عبور می‌کردند، تلاش داشت متهم به نقض حریم هوایی عربستان نشود. با این حال، مقامات سعودی این حمله را محکوم کردند، اما به‌طور علنی به شلیک موشک‌های اسرائیل از فراز خاک خود اشاره نکردند.

با این وجود، اسرائیل در کشتن رهبران سیاسی ارشد حماس ــ از جمله خلیل الحیه و ظاهر جبارین ــ که برای بررسی پیشنهاد اخیر آمریکا درباره پایان جنگ غزه جلسه داشتند، ناکام ماند. این رهبران مسئول روابط خارجی و جمع‌آوری کمک‌های مالی برای حماس هستند، اما مانند شاخه نظامی در غزه درگیر نبرد مستقیم نیستند.

حمله اسرائیل منجر به کشته شدن چند مسئول رده‌پایین حماس و همچنین یکی از نیروهای امنیت داخلی قطر شد.

مقامات اسرائیلی در گفت‌وگوهای غیرعلنی پذیرفتند که حمله ممکن است همه اهدافش را محقق نکرده باشد، اما گفتند هنوز در حال ارزیابی نتایج هستند.

بازدید خبرنگار وال استریت ژورنال از ساختمان هدف نشان داد که طبقه میانی تقریباً به‌طور کامل تخریب شده و سمت راست طبقه همکف نیز ویران شده است، اما ساختمان به‌طور کلی پابرجا مانده و آسیب بقیه بخش‌ها محدود بوده است. این امر نشان می‌دهد که حمله با دقت بسیار بالا و استفاده از کلاهک‌های کوچک انجام گرفته است.

اخبار مرتبط:
کیهان خطاب به عراقچی: متن توافق با آژانس را منتشر کنید
کیهان خطاب به عراقچی: متن توافق با آژانس را منتشر کنید

روزنامه کیهان وشت: دو روایت متناقض از توافق ایران و آژانس‌، یک بار دیگر ضرورت شفافیت در عرصه دیپلماسی هسته‌ای را آشکار کرد. در حالی‌که گروسی با ادعای بازگشت بازرسی‌های گسترده، پیروزی آژانس را القا می‌کرد، عراقچی بر پایبندی به قانون مجلس تأکید نمود. این تناقض‌ها نشان می‌دهد تنها راه رفع شبهات و جلوگیری از سوءاستفاده غربی‌ها، انتشار کامل متن توافق است؛ اقدامی که هم اعتماد ملت به کارگزاران نظام را تقویت می‌کند و هم اعتبار وزارت خارجه را از گزند تردیدها مصون می‌سازد.

آغاز نام‌نویسی انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا از ۲۱ دی
آغاز نام‌نویسی انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا از ۲۱ دی

ستاد انتخابات کشور از آغاز فرایند انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا خبر داد.

بیانیه تند گروه ۷: ایران به «سرکوب فراملی » و «حمله به جوامع یهودی با هدف ایجاد تفرقه و ارعاب» می‌پردازد
بیانیه تند گروه ۷: ایران به «سرکوب فراملی » و «حمله به جوامع یهودی با هدف ایجاد تفرقه و ارعاب» می‌پردازد

گروه هفت (کشورهای ایتالیا، آمریکا، فرانسه، آلمان، ژاپن، بریتانیا و کانادا) در بیانیه‌ای جدید خود با ادبیاتی تند و البته بی سابقه علیه دولت جمهوری اسلامی ایران موضع گیری کرد. این گروه در بیانیه خود اعلام کرد که کشورهای عضو این گروه آنچه را که «سرکوب فراملی» و «سایر فعالیت‌های مخرب ایران» خوانده شده را محکوم می‌کنند. بیانیه جدید علیه دولت ایران با ادبیاتی تند و بی سابقه تنظیم شده ودر بخشی از این بیانیه آمده «ما با تکیه بر بیانیه اخیر رهبران گروه هفت درباره سرکوب فراملی، به تلاش‌ها برای حفاظت از حاکمیت خود، ایمن نگه‌داشتن جوامع‌مان و دفاع از مردم در برابر دست‌درازی‌های دولت‌های خارجی – که می‌کوشند آن‌ها را در درون مرزهای ما ساکت کرده و یا به آن‌ها آسیب برسانند – ادامه خواهیم داد.»

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است