به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: با گذشت نیمی از سالی که به نام «سرمایهگذاری برای تولید» مزین شده، سیاستهای پولی و ارزی کشور نهتنها کمکی به این شعار نکردهاند، بلکه به مانعی در مسیر تولید و اشتغال تبدیل شدهاند؛ حتی اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بارها به محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، نسبت به پیامدهای خطرناک تداوم سیاستهای انقباضی پولی هشدار داده و خواستار بازنگری فوری در مسیر سیاستگذاری فعلی شده است.
از طرف دیگر زمزمههای فعال شدن مکانیزم ماشه آثاری بر اقتصادی کشور گذاشته که بیش از آنکه واقعی باشند برآمده از بی تدبیری مدیریت بانک مرکزی است. براساس اعلام وزارت خارجه حتی اگر اروپا موفق به فعالسازی اسنپ بک شود، تحریم ها آثار اقتصادی جدیدی به همراه نخواهند داشت چرا که تحریم های آمریکا حتی شدیدتر از تحریم های سازمان ملل علیه ایران اعمال می شوند.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی درباره عملکرد فرزین در بانک مرکزی گفت: کابینه دولت چهاردهم ضعیف بسته شد. آقای پزشکیان می خواهد همه گروه ها را راضی و کنار هم نگه دارد اما این امکان پذیر نیست؛ نتیجه اصرار به این موضوع نیز همین بههمریختگیها، ناترازی ها و نابسامانی های اقتصادی است که مشاهده می کنیم.
وی با اشاره به نارضایتی های مردم از اوضاع پرتلاطم اقتصادی افزود: آقای پزشکیان باید ابتدا تکلیفش را با خودش روشن کند، اگر اصلاح طلب است چرا تمام مجموعه های آقایان قالیباف، رئیسی و جلیلی در این دولت مسئولیت گرفته اند؟ قاطعانه می گویم بیش از ۷۰ درصد حامیان آقای پزشکیان از دادن رأی به او ناراحت و پشیمان هستند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم و دهم با اشاره به ناکارآمدی های فرزین در بانک مرکزی اظهار کرد: آقای فرزین شاید شخصیت خوبی باشد اما مدیریتش در بانک مرکزی جواب نداد. وقتی آقای فرزین در جایگاه ریاست بانک مرکزی امتحان بدی پس داده است، دلیل اصرار آقای پزشکیان برای حفظ او را متوجه نمی شوم.
وی ادامه داد: الان فرزین در مدیریت همه حوزه ها دچار مشکل است؛ حال آنکه در این اوضاع و احوال بانک مرکزی می تواند با مدیریت کارآمد و مقتدرانه نبض تحولات را به دست بگیرد و معادلات را در سمت و جهت درست هدایت کند. هم اکنون بودن و نبودن فرزین در بانک مرکزی هیچ فرقی با هم ندارد. چه بسا نبودن فرزین بیشتر به نفع بازار و اقتصاد کشور خواهد بود.
این کارشناس مسائل اقتصاد سیاسی بیان کرد: آقای پزشکیان متأسفانه تحت فشار است و خودش تصمیم گیرنده نیست. او مثل آقای روحانی و آقای خاتمی اقتدار ندارد بنابراین مرتب باج می دهد چون فرزین تحت حمایت جاهای دیگر است. معتقدم بزرگترین ضربه را فرزین به پایه پولی کشور زده است.
وی افزود: فرزین عامل بی ارزش شدن پول ملی شده است گویا مأموریت دارد که پول ملی را زمین بزند. امروز یک برگ دستمال کاغذی ۷۰۰ تومان است بنابراین نظافت با اسکناس ۵۰۰ تومانی ارزان تر تمام می شود. فرزین پدر اقتصاد کشور را درآورد. او اگر نمی تواند، که نمی تواند کنار برود تا شاید کس دیگری بیاید و اوضاع را به سامان کند.
جعفرزاده ایمن آبادی گفت: در روسیه بعد از تحریم های غرب، خانمی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی شد؛ اقداماتی انجام داد که ۲۵ درصد اقتصاد روسیه با وجود تحریم ها تقویت شد. متأسفانه با انتصاب فرزین بر ریاست بانک مرکزی آنقدر استانداردها و شاخص های مدیریت در بانک مرکزی تنزل یافت که هر کسی به خودش این جرأت را می دهد تا برای این مسئولیت اعلام آمادگی کند.